Goed ademen, wat is dat?
Goed ademen, wat is dat?

Wat is goed ademen? Mijn idee is dat je goed ademt, wanneer jij:
Gezond en vitaal bent, kunt ontspannen, goed met je emoties om kunt gaan
dan..

  • Gezond en vitaal bent,
  • Kunt ontspannen wanneer het nodig is,
  • Goed met je emoties kunt omgaan,
  • Je denken gebruikt waarvoor het bedoelt is,
  • Je werk en privé moeiteloos combineert,
  • Je dienstbaarheid van nature wil inzetten,
  • Je een leuk prettig en liefdevol leven leidt.

 Nou, wanneer jij je in al die punten herkent, dan adem jij vast en zeker goed.
Dan zie je een adempatroon wat krachtig en in balans is.De longen kunnen goed uitzetten, de buik komt als vanzelf beetje omhoog en het middenrif en de borst bewegen mee. Niets te veel of te weinig, gewoon goed.

Toch zie ik dat adempatroon niet zo heel veel, op zich begrijpelijk, omdat de meeste mensen die bij mij komen ergens last van hebben.

En er is ook een groep mensen die bij mij komt, die zich oké voelt, maar die willen graag meer, meer energie & meer ontspanning en meer weten over de kracht van hun eigen ademhaling. Ook zijn ze vaak coach, therapeut of op welke manier dan ook hulpverlener en willen leren wat ik doe.

Maar ze ademen net als ik, als gewone mensen 😉 dus met hobbels en kuren en ditjes en datjes, maar ze zijn niet ziek. Die mensen voelen zich oké, maar willen beter. Goed, beter, best, dat idee, hartstikke leuk om daar aan bij te dragen, het inspireert mij enorm!

Zelf vind ik dat idee heel prettig. Dat je meer wilt.    
Want je kunt meestal veel meer dan je dacht of denkt.

In mijn eigen leven werd het idee dat ik meer wilde door mijn omgeving niet altijd als positief gezien. Het werd vaak betitteld als rusteloos, zoekend en ontevreden. Maar ik heb altijd gevoeld dat ik meer kon.

Ik was kapper, maar wist dat ik vooral kwaliteiten had om mensen zich goed te laten voelen doordat ze zich van binnen goed voelden en niet omdat hun haar leuk zat. Mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling, je beter voelen kun je ook zeggen, startte al jong en decennia lang heb ik alles wat ik verdiende in de kapsalon geïnvesteerd in opleidingen voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Ik wil mensen graag helpen zich beter te voelen, het liefst heel veel mensen.

Waarom? Omdat het kan, omdat het mogelijk is.

Was het dan ontevredenheid die maakte dat ik weer een opleiding ging volgen? Voor mijn gevoel kreeg ik altijd een duwtje vanuit de spirituele wereld dat ik meer kon en die duw kwam altijd maar weer en ik heb er gehoor aan gegeven. En gelukkig ben ik ook gewoon nieuwsgierig :-). 

 Ik las een artikel over nieuwsgierigheid, dat je meer leert wanneer je nieuwsgierig bent.
Je hebt dan een open mind en er komt meer binnen. Ik durf te beweren lieve lezer dat jij ook best nieuwsgierig bent toch?

Je leest dit, wilt iets meer weten, wellicht over de ademhaling, over persoonlijke groei of ontwikkeling.
Je hoopt er iets van op te kunnen steken, toch? Ben Tichelaar noemde het tijdens een training 
open staan voor een experiment.
Ik hoop ook oprecht, dat jij iets hebt aan mijn schrijfsels. 

Ik vind het leuker om lezers te hebben die nieuwsgierig zijn en open staan om te leren. En ik zal nooit beweren de wijsheid in pacht te hebben, want dat heb ik niet, mijn ervaring deel ik met je. 

Wellicht kun jij je ervaringen hoe jij je beter ging voelen ook nog meer delen? Verhalen blijven hangen bij andere mensen, goed bedoelde adviezen meestal niet.. Deel je verhaal met de mensen om je heen.

Wanneer jij je nog niet zo goed voelt, dan kun je dat ook delen. Juist.
Want wanneer je open en nieuwsgierig bent kan het zomaar zijn dat je iets hoort/leest/ziet waar jij wel van op kan knappen. Ik gun het je zeer in ieder geval, dat je je goed voelt.

Goed voelen lijkt soms oppervlakkig, maar is ook spiritueel leven.
Want wanneer jij je goed voelt, kun je meer goed doen in de wereld toch?
Stel dat Moeder Theresia altijd ziek, zwak of misselijk was geweest, dan had zij nooit zoveel mensen kunnen inspireren.

 Je gezondheid en je goed voelen mag op een nummer 1 plek in je leven staan vind ik.

Hier een link naar een eerder blog om je sterke kanten weer eens naar boven te halen.
Die sterke kanten delen is vooral ook heel leuk toch 😉
Adem rustig door, durf te voelen wat je voelt en deel je dromen.

Lieve groet, Heleen

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen