Wie is Heleen Ytsma: Herleva
Heleen Ytsma: Herleva

Mijn naam is 

Heleen Ytsma

 Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent

Stel je eens voor dat je …

  • Een leven leidt waarin je echt zin in hebt, vol vitaliteit en gezondheid
  • Meer te weten komt over de (samen)werking van je lichaam en geest
  • Beter kunt ontspannen en beter omgaat met spanning
  • Meer tijd en energie hebt voor vrienden, partner en kinderen
  • Succesvol bent in je werk of bedrijf, en meer plezier hebt in je leven!

Dat kun je allemaal bereiken! Natuurlijk gaat dat niet vanzelf. Maar ik weet dat het kan. 

Want ik heb zelf ervaren hoe het is om echt ontspannen in het leven te staan en te weten dat je altijd kunt terugvallen op jezelf. Ik heb ontdekt dat de ademhaling daarvoor van onschatbare waarde is. Daar kun je alle rust en kracht uit putten die je nodig hebt.

Goed leren ademhalen

Samenwerking lichaam en geest

Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie. Vaak zijn dat mensen van 40 jaar en ouder.

Net als zij ervaar ik natuurlijk weleens stress in mijn leven. Dat heeft me er soms zelfs van weerhouden om te doen wat ik heel graag wilde doen. Maar nu doe ik soms dingen die absoluut buiten mijn comfortzoneliggen – zoals bungee jumpen en ijszwemmen. Van wat ik daar leer, profiteer ik mijn dagelijkse leven en dat breng ik graag over op anderen, zoals jij!


Ademhalen maakt gelukkig en sterk

Ademhalen maakt je gelukkig en sterk

In mijn werk als ademcoach en opleider ben ik elke weer onder de indruk van hoe simpel het is: goed ademhalen maakt je gelukkig en sterk.

Veel van mijn klanten en deelnemers hebben het gevoel dat ze (te) veel ballen in de lucht moeten houden. Via workshops en trainingen ademwerk leer ik ze hoe ze zich weer echt kunnen ontspannen en zo hun (werk)stress omzetten in levenslust. Daardoor gaan ze zich lichamelijk en mentaal sterker voelen en rekken ze tegelijkertijd moeiteloos hun grenzen op. En ook jij kunt meer dan je denkt!


Ademcoach opleiding

‘Bij deze wil ik je laten weten hoe ik onze ontmoeting deze herfst heb ervaren. Allereerst wil ik je laten weten dat het een fijne behandeling was. Eigenlijk had ik verwacht dat je me hele bewuste ademhalingsoefeningen zou leren, maar des te meer verrast was ik dat je mij door ademhaling in ontspannen toestand kreeg, waardoor een innerlijke wereld open ging. Beelden en gevoelens kwamen voorbij. Grote emoties, die ruimte kregen en een weg naar buiten vonden. Ik had niet verwacht dat dát deze middag ook kon gebeuren. Maar ben er dankbaar voor en blij mee. Ik weet zeker dat het me goed heeft gedaan. Voor de lange termijn vind ik het heel moeilijk te zeggen wat waardoor komt. Ik denk dat het nog steeds beter met me gaat, Stukje emotie losgelaten en stukje bewuster geworden van mijn ademhaling, daar mag ik jou voor bedanken. Dankjewel Heleen.’

Een deelnemer aan de ademcoachingopleiding

Ademhalingstraining

Dit is mijn persoonlijke verhaal over de kracht van ademen

Toen ik 37 was kreeg ik mijn derde kind, na een prima verlopen zwangerschap. Hoewel ik het best druk had met werken en leren, en de twee kinderen die ik al had, voelde ik me fit en vrolijk. Ik voelde het echt als een geschenk dat ik weer een kindje mocht krijgen.

Op de dag dat ik uitgerekend was, werd ik wakker met lichte buikkramp. Die ochtend breidden de weeën zich uit. Omdat ik rustig naar mijn buik bleef ademen – zoals ik had geleerd – voelde ik me toch heel ontspannen. 

Om drie uur ’s middags had ik echter nog maar drie centimeter ontsluiting volgens de verloskundige. Volgens haar kon het nog wel een tijdje duren en ze vertrok. Net als mijn man, die ging nog even lekker naar buiten met de kinderen. Nadat ik iedereen had uitgezwaaid, installeerde ik me in bed.

Kracht van ademhaling

Kracht van ademhaling

De pijn was inmiddels veel erger geworden. Bij elke wee ademde ik rustig door en concentreerde me. In gedachten stelde ik de baby gerust. Ik maakte contact met haar en zei dat ze er bijna was, maar dat ze nog even vol moest houden. Ik liet haar zo voelen dat ik heel blij was met haar komst en dat ze veilig was.

Maar plotseling voelde ik dat mijn vruchtwater brak en dat de weeën in echte persweeën veranderden.


Focus op ademen

Bewuste focus op ademen

In eerste instantie schrok ik enorm. Ik was immers alleen thuis! Hoe moest ik dat nu doen? Ik herinnerde me ook ineens dat ik twee weken eerder had gedroomd dat ik alleen zou bevallen. Mijn angst verdween en maakte plaats voor een soort verbazing en een enorm vertrouwen dat het allemaal goed zou komen. 

Na een tijdje persen werd Tosca geboren. Ik zorgde ervoor dat de navelstreng niet om haar hoofdje zat. Ze begon niet direct uit zichzelf uit te ademen. Ik worstelde me met moeite omhoog, pakte haar op en zei: ‘Ga maar ademhalen, meiske!’ Gelukkig deed ze dat en kon ik met een gerust hart mijn armen om haar heen slaan. Zo zijn we samen onder de dekens gaan liggen.

Tien minuten later kwam mijn man thuis, die voor de derde keer vader geworden was.


''Ik weet zeker dat de kracht van mijn ademhaling mij door deze eenzame bevalling heeft geholpen. Door bewust te focussen op mijn adem kon ik de weeën doorstaan en raakte ik niet in paniek. Mijn adem liet mij zien hoe sterk ik ben!''

‘Als coach mag ik regelmatig allerlei dingen aan mensen vragen waar ze zelf soms nog nooit over hebben nagedacht. Vaak komen daarbij ook allerlei emoties los. Het verleden wat ergens nog pijn doet of ervaringen in het nu die een vrij leven in de weg staan. De ontlading van die emoties geeft vaak letterlijk en figuurlijk lucht. Alleen is die ene keer niet altijd genoeg. Als de coachee dat voeltadviseer ik om een ademsessie te doen bij Heleen. Een vrouw die vanuit haar eenvoud en liefde voor mensen mijn coachees (en mijzelf!) in staat stelt om emoties eens echt te laten gaan. Het vraagt om overgave en dan komt de bevrijding, heerlijk.’ 

Robert Jan Steinmetz

Wim Hof & Ademwerk

Voor ademwerk en ademcoaching heb ik verschillende opleidingen en trainingen gevolgd: Transformational Breathing (dr. Judith Kravits), Balance Breathing, Transformational Breathing (Linn Live), en bij Bea van Wierst, Yasmine, Angele Kokkelmans en Wim Hof. Mijn Wim Hof Methode instructeurs diploma heb ik bij Wim Hof gehaald in 2012 ik hoor bij de eerste lichting instructeurs, www.innerfire.nl


NLP Master & Trainer

Mijn NLP Master heb ik behaald bij Tiouw van Joost van der Leij, www.tiouw.com.

Ook heb ik een training gedaan bij de grondlegger van NLP, dr. Richard Bandle en bij Roy Martina (NLP en Coaching, en Schaduwkanten).

En ik heb de trainersopleiding ( TOP training, trainen opleiden presenteren) bij Vidarte gedaan.


Yoga 

Mijn Deugdenyoga docenten diploma heb ik gehaald bij Patty Jongemaets in Amsterdam, www.dolfijnwelness.nl

Raja Yoga basisjaar in Bussum bij Jan van Op’t Zeeland www.rajayogagooi.nl en Wim Hof. 

En mijn Medische Basiskennis diploma heb ik gehaald bij het www.bivt.nl bijscholing instituut voor therapeuten.


Andere cursussen die ik heb gedaan: Reiki I en II, voetreflexzone (B.E.R.), Intuïtieve training, Alfa-training, NEI zelfrealisatie, Enneagramintegratiekunde en EIK Verdieping (Willem-Jan van de Wetering), Quantumtouch healing method en diverse hypnosetrainingen.

En dit ben ik ook ...

coaching bij ademhaling

Friezin

Moeder van drie 

prachtige kinderen,

jongste van 6 kinderen

hulp bij ademhaling

Enneagram type negen

ademhalingscursus

Ik inspireer graag

training in ademhaling

Enthousiast, blij en 

verwonderd over de 

magie vanhet leven

ademcoach worden?

Altijd lerend

Ik nodig je van harte uit me te volgen op Facebook, Twitter of te verbinden via LinkedIn, klik maar op onderstaande buttons, of stuur me een mail op heleen@herleva.nl


COOKIES