Opleiding tot ademcoach: Herleva

Holistic Breathing
9-daagse
Ademcoach Opleiding

Zoals je ademt, zo leef je!

Data begin 2024


Unieke ervaring 3 keer 3 dagen  
Ademcoachopleiding en retreat ervaring in èèn!
Data begin 2024: 1-2-3 maart, 5-6-7 april en 3-4-5 mei


Ademcoach worden? Al meer dan 10 jaar dé plek!

Al sinds 2013 leer ik coaches en therapeuten werken met het ABC van Holistic Breathing: ademtechnieken, bewustwording en compassie. Natuurlijk ben je ook zónder coach praktijk welkom om de helende effecten van je ademhaling te begrijpen en ervaren.

Kom ervaren en onderzoeken hoe jij en anderen baat hebben bij een goede ademhaling!


Wil je aan de slag als ademcoach en hierin je eigen stijl ontwikkelen?

Wil je een diepere verbinding met jezelf voelen en je zelfhelende vermogen stimuleren?

Wil je begrijpen hoe de ademhaling werkt zodat je dat goed kunt uitleggen aan anderen?

Wil je graag beproefde en diepgaande manieren leren om te ontspannen en meer energie te krijgen zodat je helderder wordt in je hoofd?


Dan is de Holistic Breathing Ademcoach opleiding jou op het lijf geschreven.

Alles draait om het (laten) creëren en ervaren van ademruimte in jezelf en hoe je dat kan doorgeven aan andere mensen als je wil.


Drie pijlers van Holistic Breathing 

Ademtechnieken

Je leert de 3 belangrijke meest ademtechnieken: Verbonden ademhaling, Wim Hof techniek en Hartcoherentie.

Bewustwording

Je bewustzijn vergroten start met je aandacht en liefde richten. Daarom is er in de opleiding aandacht voor focus en concentratie zodat je de dirigent over je leven gaat zijn. 

Compassie

Zelfliefde start als je compassie voor jezelf hebt, wat je ook doet of hebt gedaan. Daarmee ga je je trilling verhogen als tool voor diepe heling en spirituele ontwikkeling.

Voor wie?

Voor coaches, therapeuten en hulpverleners in de brede zin van het woord. Voor hen die meer willen weten over de ademhaling en dat voor zichzelf willen ervaren en ook willen leren toepassen in hun werk.
Maar ben je geen coach en heb je wel serieuze belangstelling voor de ademhaling en ademhalingstechnieken? Dan kun je zeker ook meedoen, want alles begint bij jezelf. De ademhaling kan je zoveel leren en als je open staat voor een deep dive in jezelf, dan is dit geschikt. Ik ontvlam graag nog meer je potentie en de adem is daarbij mijn voertuig. 

Ik zie dat veel mensen, naast hun baan, zichzelf verder persoonlijk ontwikkelen. Ze zijn leergierig en nieuwsgierig naar hoe je je beter kunt voelen. Je hoeft er niet je werk van te maken, maar het kan wel. 

Waar helpt Holistic Breathing bij?

Opleiding tot ademcoach

Uit het hoofd in het lijf

Stoppen met piekeren en weer in contact komen met je gevoel.
Voelen is weten.
Leren omgaan met emoties en ze vooral herkennen en laten gaan. 

Opleiding tot ademcoach

Leren ontspannen

Stress leren omzetten in rust en ontspanning. Dat is echt mogelijk als je weet wat je kunt doen.
De aan en uit knop vinden in jezelf en andere mensen leren.

Opleiding tot ademcoach

Veiligheid, Vertrouwen en Compassie

Je ontdekt hoe je je veilig kunt voelen en doen wat jij graag wil. Zodat je het leven vol vertrouwen en met liefde leeft!
Veilig zijn in WIE JIJ BENT

"Heleen werkt met passie, altijd vanuit haar hart en is zeer intuïtief, met een enorme rugzak aan kennis en ervaring."


"De opleiding tot holistisch ademcoach bij Herleva is een complete, praktijk gerichte opleiding, waarin het accent zowel ligt op kennis, als op zelf ervaren en oefenen. De opleiding heeft een prettige opbouw. Iedere module werd er weer stukje verdieping toegevoegd. Ik kreeg handvatten en technieken die ik direct kon inzetten bij mijn coachees.


Heleen begeleidt haar studenten op een vriendelijke, liefdevolle en doortastende manier. Ze voelt en ziet wat er nodig is in de groep en voor het individu, om zijn of haar leerdoelen te behalen. Ze werkt met passie, altijd vanuit haar hart en is zeer intuïtief, met een enorme rugzak aan kennis en ervaring.


Ik stapte de opleiding in met als doel meer te leren over mij eigen adempatroon en hoe ik deze zou kunnen verbeteren. Daarnaast zocht ik verdieping in het coachen op vastzittende emoties en beperkende overtuigingen t.b.v. mijn werkzaamheden als leefstijl en vitaliteitscoach. Het bracht me meer dan dat! Ik kan nu als zelfstandige – naast coaching op leefstijl - ook individuele ademcoach trajecten verzorgen!


Naar aanleiding van mijn eigen ervaringen en die van mijn coachees, ben ik nog enthousiaster geworden over de inzet van ademwerk en wil me hierin blijven ontwikkelen. Ik ga er lekker mee aan de slag met nieuwe coachees, om zo nog meer ervaring op te doen en ik kijk uit naar het volgen van eventuele verdiepingscursus(sen) in de toekomst.
Dank je wel Heleen, voor deze prachtige reis!"


Annelies Verhoeff-Molenwijk


 null 

Adem als levenskracht van de mens

Een Holistic Breathing ademcoach helpt zichzelf en anderen bij een gezonde persoonlijke en spirituele ontwikkeling door het begrijpen en bewust gebruiken van de ademhaling.Kernidee van deze opleiding tot ademcoach is dat de adem de levenskracht van ieder mens is. Je adem bevat helende energie die essentieel is voor je gezondheid.Daarom is het belangrijk dat die energie vrijelijk door lichaam en geest kan stromen. 

Dat gebeurt door het openen van het ademhalingssysteem, met een positieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid tot gevolg.We zijn bezig met bewustwording van de ademhaling en door de adem leer je jezelf beter kennen.

Wie ben ik?

Mijn naam is Heleen Ytsma. Door toeval ontdekte ik in 2002 de kracht van de adem.
Het was alsof mijn ziel mij wakker schudde en ik aan de slag moest om dit door te geven. Beter ademen liet mij lichtheid voelen en meer liefde. Dat geef ik graag door. 

De ademcoach opleiding is ontstaan doordat mensen vroegen of ik hen meer kon leren over de ademhaling. Met veel plezier wilde ik dat, want ik vind het geweldig om kennis over de bijzondere en helende kracht van de adem te delen.

 De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geïnspireerd en van hun spanning af geholpen zodat zij beter in hun vel kwamen en echt weer zin in het leven kregen. Wonderen leken er vaak te gebeuren en altijd ben ik verbaasd over de eenvoud.van de ademtechnieken en hoe krachtig het werkt. De helende kracht van een goede ademhaling waarmee je echt gemakkelijk lichamelijke en geestelijke rust creëert.
Mijn missie is zoveel mogelijk mensen de kracht van hun ademhaling te laten ervaren. Zodat je voelt dat je veel krachtiger bent dan je dacht! Je potentie VOL benutten. Je leeft NU. 

Goed leven is goed ademen.

Debbie Bernasco heeft de ademcoach opleiding gevolgd: 

"Waardevol"

Wat een waardevolle opleiding heb jij weten neer te zetten, alle facetten komen aan bod en praktijk en theorie wisselen elkaar goed af. De opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik persoonlijke groei heb mogen doormaken en dat ik ipv een baan in loondienst nu mijn eigen praktijk heb als ademcoach! Wat een cadeau om de kracht van de adem door te mogen geven. Ben je heel dankbaar voor je wijze lessen, je betrokkenheid en je mooie praktijkverhalen.

Annemijn Scheen

"Volledig kunnen ademen"

Lieve Heleen, dankjewel voor de fijne opleiding tot ademcoach. Na een aantal heftige ervaringen in mijn leven, merkte ik dat er een blokkade in mijn lichaam zat. Mijn adem blokkeerde ergens.

Ondanks het feit dat ik yoga geef, zocht ik meer informatie en oefeningen waardoor ik weer het gevoel zou krijgen weer ‘volledig’ te kunnen ademen.


Dat heb ik bij deze opleiding gevonden. Fijne ademtechnieken die mij weer meer in balans brengen. Heel erg bedankt daarvoor!

Marieke

"Leerzaam en veilig"

Ik heb de opleiding ervaren als zeer leerzaam, veilig en vooral leren door te doen. De sfeer die Heleen creëert tijdens de lessen is uniek en ben erg dankbaar voor de lesdagen en alles wat het opgeleverd heeft.

Wat heb ik geleerd: De ademtechnieken en overige deelgebieden: NLP, acupressuur, ademanalyse.

Ook een deel persoonlijke groei en een basis om op terug te vallen in moeilijke tijden!

Coriene

De investering bedraagt bij aanmelding 2.495,- euro (vrijgesteld van BTW). 

De trainingsdagen worden in Bussum gegeven. 


En... als BONUS krijg je gratis toegang tot de online leeromgeving bij de opleiding!

Start voorjaar 2024 

  •  1-2-3 maart
  •  5-6-7 april
  • 3-4-5 mei


"Het waardevolste dat ik ooit heb gedaan!"


Heleen is zó wijs en liefdevol, waardoor ik in de opleiding echt enorm veel geleerd heb. Ik heb oude patronen achter mij kunnen laten en weet ook hoe ik anderen daarbij kan helpen. Heleen heeft mij in mijn kracht gezet en laten inzien waar mijn talenten liggen. Deze opleiding is veruit het meest waardevolle wat ik tot nu toe heb gedaan. Heleen, nogmaals dank! <3

Anne Dijsselhof

Dit ga je leren:

Bewustwording ademhaling

Verbonden Ademhaling in de praktijk. Bewustwording van de ademhaling

Tijdens het eerste blok maak je kennis met de verbonden ademhaling en het effect ervan op lichaam en geest. Je leert hoe je deze ademhalingstechniek kunt overbrengen op je medecursisten. Daarbij leer je de drie gebieden waarin je kunt ademen (borst, middenrif en buik) tot in detail kennen. Daarnaast leer je krachtige acupressuur drukpunten die helpen om oude ineffectieve emoties nog vloeiender los te te laten. Je gaat meteen als coach aan de slag.

Technieken en tools voor fysieke, emotionele en mentale heling

Technieken en tools voor fysieke, emotionele en mentale heling

Je leert de fysieke kant van de ademhaling kennen en wat de rode draad in ' ademland' is qua adem oefeningen.
Daarnaast ontdek je de bijzondere ademmethode van Wim Hof en ja ook de koude training ;-)

Je mindset trainen en focus hebben houden en trainen.

Je leert ook NLP coach technieken gebruiken en inzetten bij een ademsessie. Ook maak je kennis met hartcoherentie. Wat voor impact heeft de frequentie van je ademhaling op je brein en zijn. 

Analyse en begrip van adempatronen

Analyse en begrip van adempatronen

Je kent inmiddels de drie ademgebieden en kunt bij jezelf oefenen. Nu ga je de ademhaling dieper bestuderen. Je leert nauwkeurig waar te nemen hoe iemand ademt en welke informatie dat oplevert over diens persoonlijkheid. Door de ademanalyse kun je snel doordringen tot de kern van iemands klachten/problemen.. Ook maken we gebruik van hypnose therapie technieken tijdens de ademsessie. Je leert hoe je iemand nog sneller positief kunt beïnvloeden.

Verdieping Coach Vaardigheden

Verdieping Coach Vaardigheden + integratie van kennis naar zielskwaliteiten

Tijdens het derde blok ontdek je welke klachten ontstaan wanneer iemand over (te) weinig ademruimte beschikt. Ook ga je inzien bij welke klachten ademcoaching kan helpen. Je maakt kennis met een aantal oefeningen en bewegingen waarmee je als vanzelf meer ademruimte ervaart. Ook leer je welke acupressuurpunten bij de ademhaling betrokken zijn en hoe je die kunt behandelen.

Verdieping Coach Vaardigheden

Aanvullend 

Wanneer je iemand coacht op ademhaling kunnen emoties loskomen. Daarom leer je ook hoe je nog beter kunt waarnemen wat er dan gebeurt in zijn of haar lichaam, en wat je kunt doen. Ook leer hoe je je eigen energie beter bundelt voor meer doelgerichtheid in je behandeling. Je krijgt een aantal praktische tips die jij je cliënten kunt meegeven. Met deze tips kunnen zij ook thuis hun ademhaling openhouden.

Ademcoachopleiding

Theorie en praktijkexamen

Tijdens de laatste dag vind het theorie en praktijk examen plaats, wat we op een geheel niewuetijds manier doen. Dus no stress only joy <3
En ontvang je het diploma Holistic Breathing Ademcoach. 

Minne heeft de ademcoach opleiding gevold: 

''Fijne ademtechnieken die mij weer in balans brengen''

Na een aantal heftige ervaringen in mijn leven, merkte ik dat er een blokkade in mijn lichaam zat. Mijn adem blokkeerde ergens. Ondanks het feit dat ik yoga geef, zocht ik meer informatie en oefeningen waardoor ik weer het gevoel zou krijgen weer ‘volledig’ te kunnen ademen. Dat heb ik bij deze opleiding gevonden. Fijne ademtechnieken die mij weer meer in balans brengen. Heel erg bedankt daarvoor!

Marieke

"Je ervaring is voelbaar aanwezig''

Het enorme enthousiasme en ervaring is voelbaar aanwezig in het overbrengen van de stof en oefeningen. Heel prettig! Veel geleerd: grotere bewustwording over hoe ik adem en leef. Meer rust en vitaliteit. De opleiding en het ademen heeft me enorm geïnspireerd weer stappen te zetten in mijn pers. Groei en anderen daarin ook te mogen coachen. 

Ademen= verslavend. Dankjewel Heleen!

Elsbeth

"Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt"

Een oud Zen-gezegde luidt: “als de leerling er klaar voor is, dient de leraar zich aan”. Jij, de opleiding en wellicht de groepsenergie hebben mij zo geraakt; dat heb ik zelfs in jaren meditatie en maanden India niet meegemaakt. Over dankbaarheid gesproken!

Marcel

Deze opleiding is geaccrediteerd door:

VVET

BATC

LVNG

NVST

KTNO

MBOG

LVNT

Herleva heeft een Registratie bij de CRKBO.

CRKBO

Nu voor € 2.495,- 

Opleiding tot ademcoach

Jouw investering voor de opleiding tot ademcoach bedraagt € 2.495,-. 

Dit is inclusief:


  • Uitgebreide manual 
  • Toegang tot de online leeromgeving
  • Work sheets
  • Boek Helende Adem (voor een fit en energierijk leven) 
  • NLP in een notendop CD, Mediteer- en ontspanning CD
  • Diploma Holistic Breathing Ademcoach 
  • Studiebelasting circa 3 uur per week 

"Ik zou zeggen: DOEN!"

Wil jij ook je doelen bereiken, stressloos door ’t leven gaan als een gelukkig, zuiver mens


Schrijf je dan snel in bij Herleva. Het leven wordt zoveel draaglijker.

Ik zou zeggen: DOEN!

Annie

"Van stress naar ontspanning"

Van stress naar ontspanning. Dat is wat ik wilde leren. En ik kan zeggen dat dat aardig gelukt is. Ik ben meer in contact gekomen met mezelf en vandaaruit durf ik mezelf ook meer te laten zien. Heleen, bedankt! Je lessen waren heel leerzaam en zeer duidelijk!

Heidi

"Ik voel mij steviger"

Als aanvulling op de massages die ik geef, wilde ik graag ook ademcoaching leren. En ik ben er heel blij mee: door de opleiding ben ik gegroeid als coach, maar zeker ook als persoon. Ik voel me steviger en mijn klanten letterlijk en figuurlijk meer te bieden.

Irene

"Genoten van elke minuut"
Dankjewel, ik heb genoten van elke minuut. Heleen weet het zo goed te brengen. Heel blij dat ik de opleiding heb gedaan!
Pascalle

Ben je geïnteresseerd, maar heb je nog vragen? 

Mail naar heleen@herleva.nl of vul het formulier in
via de knop hieronder.

"Powervrouw met eindeloos veel kennis en ervaring"


Sinds 7 jaar geeft Heleen Ytsma elk jaar een masterclass tijdens onze NLP opleiding. Deelnemers geven de dag met Heleen altijd één van de hoogste cijfers in de feedback rondes. Ze is een echte powervrouw met eindeloos veel kennis en ervaring. Je zit op het puntje van je stoel en luistert ademloos als ze praat over haar grote passie voor adem en bewustzijn. Ik kan Heleen en al haar trainingen dan ook van harte aanbevelen. Ze is gewoon heel erg goed.

Robin Stevens, Bestsellerauteur, spreker en NLP Trainingen, www.robin-stevens.nl