Opleiding tot ademcoach: Herleva


Holistic Breathing
Ademcoach Opleiding

Beter ademen verandert je leven!
Maandag- en weekendopleiding 2022

Holistic Breathing Ademcoach opleiding 2022


Weekendopleiding:

8 & 9 januari, 29 & 30 januari, 26 & 27 februari, 26 & 27 maart, 23 & 24 april


Maandagopleiding:

10 & 24 januari, 7 & 14 & 28 februari, 14 & 28 maart, 11 & 25 april, 9 mei


Drie pijlers van Holistic Breathing 

Ademtechnieken

Emoties zet je vast in je lichaam waardoor je middenrif verkrampt. Letterlijk meer ademruimte innemen is mogelijk en heeft direct effect op je ontspanning en energie.

ademcaoch herleva

Bewustwording

Bewuster leven, verder groeien en jezelf ontwikkelen. Inzicht geeft uitzicht en vanuit je intuïtie leren leven.

ademhaling herleva

Compassie

Je trilling verhogen als tool voor diepe heling en spirituele ontwikkeling. Compassie als bron openen in jezelf.

Voor wie?

De opleiding tot Ademcoach is voor coaches/therapeuten en yogadocenten die hun coaching repertoire willen uitbreiden.

Ben je geen coach, maar heb je wel serieuze belangstelling voor de ademhaling en ademhalingstechnieken? Dan kun je zeker ook meedoen, want persoonlijke ontwikkeling en de ademhaling gaan samen. De opleiding is HBO werk- en denkniveau is, na kennismakingsgesprek wordt bepaald of je voldoet aan de vooropleidings eisen. Een open mind, interesse is het belangrijkste niet welk diploma je al hebt.

Ik zie dat veel mensen, naast hun baan, zichzelf verder persoonlijk ontwikkelen. Ze zijn leergierig en nieuwsgierig naar hoe je je beter kunt voelen. Je hoeft niet je werk er van te maken, maar het kan wel. 

Waar helpt Holistic Breathing bij?

Opleiding tot ademcoach

Uit het hoofd in het lijf

Stoppen met piekeren en weer in contact komen met je gevoel.

Opleiding tot ademcoach

Leren ontspannen

Stress leren omzetten in rust en ontspanning. Dat is echt mogelijk als je weet wat je kunt doen.

Opleiding tot ademcoach

Veiligheid, Vertrouwen en Compassie

Je ontdekt hoe je je veilig kunt voelen en doen wat jij graag wil. Zodat je het leven vol vertrouwen en met liefde leeft!

Adem als levenskracht van de mens

Een Holistic Breathing ademcoach helpt zichzelf en anderen bij een gezonde persoonlijke en spirituele ontwikkeling door het begrijpen en bewust gebruiken van de ademhaling. 

Kernidee van deze opleiding tot ademcoach is dat de adem de levenskracht van ieder mens is. Je adem bevat helende energie die essentieel is voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk dat die energie vrijelijk door lichaam en geest kan stromen. 

Dat gebeurt door het openen van het ademhalingssysteem, met een positieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid tot gevolg. We zijn bezig met bewustwording van de ademhaling en door de adem leer je jezelf beter kennen.

Heleen Ytsma

Wie is Heleen Ytsma?

Door toeval ontdekte ik de kracht van de adem.
Mijn ademhaling. Het was alsof mijn ziel mij wakker schudde en ik aan de slag moest om dit door te geven. Beter ademen liet mij lichtheid voelen en meer liefde. Dat geef ik graag door.

De ademcoach opleiding is ontstaan doordat mensen vroegen of ik hen meer kon leren over de ademhaling. Met veel plezier wilde ik dat, want ik vind het geweldig om kennis over de bijzondere en helende kracht van de adem te delen.

 De afgelopen jaren heb ik honderden mensen geïnspireerd en van hun spanning af geholpen zodat zij beter in hun vel kwamen en echt weer zin in het leven kregen. 

Voor mij begint alles bij de helende kracht van een goede ademhaling: effectieve ademhalingstechnieken waarmee je eenvoudig lichamelijke en geestelijke rust creëert. Mijn missie is zoveel mogelijk mensen de kracht van hun ademhaling te laten ervaren. Zodat je voelt dat je veel krachtiger bent dan je dacht! Je potentie VOL benutten. Je leeft NU. 

Goed leven is goed ademen.

Marije heeft de ademcoach opleiding gevold: 

"Waardevol"

Wat een waardevolle opleiding heb jij weten neer te zetten, alle facetten komen aan bod en praktijk en theorie wisselen elkaar goed af. De opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik persoonlijke groei heb mogen doormaken en dat ik ipv een baan in loondienst nu mijn eigen praktijk heb als ademcoach! Wat een cadeau om de kracht van de adem door te mogen geven. Ben je heel dankbaar voor je wijze lessen, je betrokkenheid en je mooie praktijkverhalen.

Annemijn Scheen

'Volledig kunnen ademen'

Lieve Heleen, dankjewel voor de fijne opleiding tot ademcoach. Na een aantal heftige ervaringen in mijn leven, merkte ik dat er een blokkade in mijn lichaam zat. Mijn adem blokkeerde ergens.

Ondanks het feit dat ik yoga geef, zocht ik meer informatie en oefeningen waardoor ik weer het gevoel zou krijgen weer ‘volledig’ te kunnen ademen.


Dat heb ik bij deze opleiding gevonden. Fijne ademtechnieken die mij weer meer in balans brengen. Heel erg bedankt daarvoor!

Marieke

'Leerzaam en veilig'

Ik heb de opleiding ervaren als zeer leerzaam, veilig en vooral leren door te doen. De sfeer die Heleen creëert tijdens de lessen is uniek en ben erg dankbaar voor de lesdagen en alles wat het opgeleverd heeft.

Wat heb ik geleerd: De ademtechnieken en overige deelgebieden: NLP, acupressuur, ademanalyse.

Ook een deel persoonlijke groei en een basis om op terug te vallen in moeilijke tijden!

Coriene

De investering bedraagt bij aanmelding 2.495,- euro (vrijgesteld van BTW). De 10 trainingsdagen worden in Bussum gegeven. 

Meer weten?

Weekend opleiding januari 2022 

 • 8 & 9 januari
 • 29 & 30 januari
 • 26 & 27 februari
 • 26 & 27 maart
 • 23 & 24 april

Maandag opleiding januari 2022 

 • 10 & 24 januari
 • 7, 14 & 28 februari
 • 14 & 28 maart
 • 11 & 25 april
 • 9 mei

Dit ga je leren:

Bewustwording ademhaling

Blok 1: Bewustwording van de ademhaling

Tijdens de 1e en de 2de dag maak je kennis met de verbonden ademhaling en het effect ervan op lichaam en geest. Je leert hoe je deze ademhalingstechniek kunt overbrengen op je medecursisten. Daarbij leer je de drie gebieden waarin je kunt ademen (borst, middenrif en buik) tot in detail kennen.

Technieken en tools voor fysieke, emotionele en mentale heling

Blok 2: Technieken en tools voor fysieke, emotionele en mentale heling

Tijdens de 3de en de 4de dag leer je de fysieke kant van de ademhaling kennen en ontdek je hoe lichaamscellen reageren op een groter aanbod van zuurstof.
Daarnaast ontdek je de bijzondere ademmethode van Wim Hof.

Je mindset trainen en focus hebben houden en trainen.

Je leert ook NLP coach technieken gebruiken en inzetten bij een ademsessie. Ook maak je kennis met hartcoherentie. Wat voor impact heeft de frequentie van je ademhaling op je brein, de zogenaamde HRV.

Analyse en begrip van adempatronen

Blok 3: Analyse en begrip van adempatronen

Tijdens de 5de en 6de dag staat de analyse van de ademhaling en de accepresuurpunten centraal.
Je kent inmiddels de drie ademgebieden en kunt bij jezelf oefenen. Nu ga je de ademhaling dieper bestuderen. Je leert nauwkeurig waar te nemen hoe iemand ademt en welke informatie dat oplevert over diens persoonlijkheid. Door de ademanalyse kun je snel doordringen tot de kern van iemands klachten/problemen.. Ook maken we gebruik van hypnotherapie technieken tijdens de ademsessie. Je leert hoe je iemand nog sneller positief kunt beïnvloeden.

Verdieping Coach Vaardigheden

Blok 4: Verdieping Coach Vaardigheden + integratie van kennis naar zielskwaliteiten

Tijdens de 7de, 8e en 9de dag ontdek je welke klachten ontstaan wanneer iemand over (te) weinig ademruimte beschikt. Ook ga je inzien bij welke klachten ademcoaching kan helpen. Je maakt kennis met een aantal oefeningen en bewegingen waarmee je als vanzelf meer ademruimte ervaart. Ook leer je welke acupressuurpunten bij de ademhaling betrokken zijn en hoe je die kunt behandelen.

Verdieping Coach Vaardigheden

Aanvullend op blok 4

Wanneer je iemand coacht op ademhaling kunnen emoties loskomen. Daarom leer je ook hoe je nog beter kunt waarnemen wat er dan gebeurt in zijn of haar lichaam, en wat je kunt doen. Ook leer hoe je je eigen energie beter bundelt voor meer doelgerichtheid in je behandeling. Je krijgt een aantal praktische tips die jij je cliënten kunt meegeven. Met deze tips kunnen zij ook thuis hun ademhaling openhouden.

Ademcoachopleiding

Theorie en praktijkexamen

Tijdens de 10de dag vind het theorie en praktijk examen plaats en ontvang je het diploma Holistic Breathing Ademcoach. 

Minne heeft de ademcoach opleiding gevold: 

''Fijne ademtechnieken die mij weer in balans brengen''

Lieve Heleen, dankje wel voor de fijne opleiding tot ademcoach. Na een aantal heftige ervaringen in mijn leven, merkte ik dat er een blokkade in mijn lichaam zat. Mijn adem blokkeerde ergens. Ondanks het feit dat ik yoga geef, zocht ik meer informatie en oefeningen waardoor ik weer het gevoel zou krijgen weer ‘volledig’ te kunnen ademen. Dat heb ik bij deze opleiding gevonden. Fijne ademtechnieken die mij weer meer in balans brengen. Heel erg bedankt daarvoor!

Marieke

''Je ervaring is voelbaar aanwezig''

Heleen, je enorme enthousiasme en ervaring is voelbaar aanwezig in het overbrengen van de stof en oefeningen. Heel prettig! Veel geleerd: grotere bewustwording over hoe ik adem en leef. Meer rust en vitaliteit. De opleiding en het ademen heeft me enorm geïnspireerd weer stappen te zetten in mijn pers. Groei en anderen daarin ook te mogen coachen.

Ademen= verslavend. Dankjewel Heleen!


Elsbeth

Deze opleiding is geaccrediteerd door:

VVET

BATC

LVNG

NVST

KTNO

MBOG

LVNT

Herleva heeft een Registratie bij de CRKBO.

CRKBO

€ 2.495,- 

Opleiding tot ademcoach

Jouw investering voor de opleiding tot ademcoach bedraagt € 2.495,-. 

Dit is inclusief:


 • Uitgebreide manuel 
 • Werk sheets
 • Boek Helende Adem (voor een fit en energierijk leven) 
 • NLP in een notendop CD, Mediteer- en ontspanning CD
 • NLP in een notendop online training
 • Diploma Holistic Breathing Ademcoach 
 • Studiebelasting circa 3 uur per week 

Kim heeft de ademcoach opleiding gevolgd: 

'Ik zou zeggen: DOEN!'

Wil jij ook je doelen bereiken, stressloos door ’t leven gaan als een gelukkig, zuiver mens


Schrijf je dan snel in bij Herleva. Het leven wordt zoveel draaglijker.

Ik zou zeggen: DOEN!

Annie

'Van stress naar ontspanning'

Van stress naar ontspanning. Dat is wat ik wilde leren. En ik kan zeggen dat dat aardig gelukt is. Ik ben meer in contact gekomen met mezelf en vandaaruit durf ik mezelf ook meer te laten zien. Heleen, bedankt! Je lessen waren heel leerzaam en zeer duidelijk!

Heidi

'Ik voel mij steviger'

Als aanvulling op de massages die ik geef, wilde ik graag ook ademcoaching leren. En ik ben er heel blij mee: door de opleiding ben ik gegroeid als coach, maar zeker ook als persoon. Ik voel me steviger en mijn klanten letterlijk en figuurlijk meer te bieden.

Irene

Ben je geïnteresseerd?

Ik spreek je graag!


arrow_drop_up arrow_drop_down