50 tips en vragen om bij jezelf, je gevoel uit te komen
50 tips en vragen om bij jezelf, je gevoel uit te komen
2 min. leestijd

50 tips en vragen om bij jezelf, je gevoel uit te komen

Leven en werken vanuit je gevoel en intuïtie.
Mooi bedacht, maar de realiteit is bij veel mensen dat het hoofd van alles bedenkt waardoor het gevoel naar de achtergrond raakt.
Het is te… moeilijk, te duur, onmogelijk, te lastig of te…dat.
Maar wat zou er gebeuren als je wel meer vanuit je gevoel zou leven.

Vanuit je hart en intuïtie werken

Mijn ervaring is dat wanneer ik in de stroom zit van mijn hartsverlangen, om het maar groots te noemen, dat er wonderlijke dingen in mijn leven gebeuren.
Ineens is er meer mogelijk dan ik dacht.
Dat merk ik in mijn relatie en in mijn werk.

Gevoel uitspreken

Je gevoel delen met de mensen om je heen, kan best spannend zijn.
Maar door het wel te doen levert het vaak mooie dingen op.
Ik heb een rijtje van 50 tips/vragen gemaakt om je te helpen bij je gevoel te komen.
Het zijn vragen die je helpen om stil te staan bij jezelf. Het maakt je meer bewust van wat je doet of niet doet. Je bewustzijn trainen kan je helpen om bij je gevoel uit te komen.
Een soort van wakker worden in wat je denkt, doet en voelt.
Kies er 3 uit die je aanspreken start daar vandaag maar mee.

Veel leesplezier en ik vind het altijd leuk wanneer je onder mijn blog op de website een reactie achterlaat.

50 tips en vragen om bij je gevoel uit te komen

1. Wat heb je vandaag al gedacht wat je graag zou willen?
2. Waar denk je veel over na?
3. Waar baal je van, maar zeg je niet?
4. Wat voel je en spreek je niet uit?
5. Heb je je gevoel vandaag uitgesproken naar iemand?
6. Welke gedachten die je belemmeren zijn NIET Waar?
7. Welke gedachten die je belemmeren zijn WEL waar?
8. Wat heb je afgelopen week vanuit je gevoel gedaan?
9. Hoe was dat om te doen?
10. Hoe zou het zijn om daar meer mee te doen?
11. Wat zou je dat opleveren?
12. Wat is een fijn gevoel om te voelen vind jij?
13. Roep dat gevoel eens op en voel het NU.
14. Hoe is dat?
15. Waar voel je dat in je lichaam?
16. Wat zie je erbij?
17. Wat hoor je erbij?
18. Welke gedachten komen dan bij je op?
19. Hoe voelt het dat je iets kunt voelen door het spontaan op te roepen?
20. Wanneer in het verleden deed je iets helemaal vanuit je gevoel, vanuit je intuïtie?
21. Welke gebeurtenis hoorde daarbij?
22. Je mag je angst ook voelen.
23. Wist je dat? Dat je mag voelen wat er is, ongeacht WAT het is?
24 Door te voelen ONGEACHT wat het is en dan door te ademen.
25. Dat geeft ruimte in je lichaam, voel je dat?
26. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
27. Luchtte dat op?
28. Huilen zorgt ervoor dat je daarna dieper kunt ademen.
29. Uitspreken wat je dwars zit doet dat ook (het geeft ruimte in je borstkas).
30. Ga nu eens met je aandacht naar je ademhaling.
31. Hoe adem jij?
32. Voel maar hoe je longen elke keer weer in- en uit ademen.
33. Daar hoef je niets voor te doen, alleen maar te ademen.
34. Maar je kunt wel invloed hebben op je ademhaling, dat wel 😉
35. Probeer maar eens uit: adem dieper in en weer uit.
36. En tel na je uitademing tot 2.
37. Adem in, adem uit en wacht.
38. Hoe ruimer je ademt en je longen uitzet, des te meer leef je.
39. Je ademhaling waarnemen = VOELEN
40. Voel je dat je ademt? Ja, toch? TOP.
41. Durf nu ook eens verstopte gevoelens te voelen.
42. Precies, ook dat ENE nare gevoel.
43. En adem heel kalm door.
44. Je voelt het gevoel, maar ademt ook rustig en kalm door.
45. Stel je nu voor dat je met je aandacht naar je hart gaat.
46. En je voelt gevoelens wanneer je aan je hart denkt.
47. Gave gevoelens toch?
48. Gevoelens die er mogen zijn.
49. Gevoelens die de moeite waard zijn om te delen.
50. Je voelt wat er in je is en voelt het verlangen om het te delen.

Ik wens je veel plezier toe met het delen van de verlangens vanuit je hart.

Mijn verlangen is dat ik vanuit mijn hart mensen mag inspireren en ze meer bewustzijn, kennis en geluk ervaren.

Sat chit ananda op zijn ‘ yogies 😉

Hartegroet, Heleen

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Adrie
Door

Adrie

op 29 Jan 2016

Dag Heleen, Bedankt voor je mails eerst over de ademhaling en nu deze. Dat mijn ademhaling slecht is heb ik gemerkt hoor, ik ben 2 weken geleden voor het eerst naar sumba dansen geweest nou dan moet je je lijf gebruiken hoor, heerlijk maar het is even wennen, ik ben lange tijd zwaar gereformeerd geweest en dan mag dat natuurlijk niet, ik ga verder met je tips en hou je op de hoogte hoor groetjes Adrie

Heleen
Door

Heleen

op 29 Jan 2016

Hallo Adrie, Dank je wel voor je reactie. Fijn te lezen dat je je ademhaling voelt nu. Sumba dansen is ook niet iets voor in de kerk toch ;-) Groetjes Heleen

Mieke
Door

Mieke

op 30 Jan 2016

Je inspireert me Heleen!

Heleen
Door

Heleen

op 30 Jan 2016

Hallo Mieke, Graag gedaan en een hele fijne dag :-) lieve groet, Heleen

kik doeve
Door

kik doeve

op 30 Jan 2016

Lieve Heleen,Ik lees net je mail en jouw vraag met dat je het leuk vind om iets te schrijven op je blog. Jouw 50 vragen om bij mijn gevoel te komen is voor mij gesneden koek, dat is iets wat ik dagelijks doe, verder wil ik er niet op ingaan want anders schrijf ik morgen nog!! hahaha. Wat ik wel best moeilijk vind is en rete spannend dat in het openbaar toe te geven en neer te zetten maar ik wil het toch doen, dat is iets waar ons telefoon gesprek ook over ging m.b.t. de cursus ademcoach, dat ik meer uit mijn eigen vertrouwde en veilige wereldje mag komen, m.a.w. meer naar buiten treden. Het is iets wat ik weet en er ook voor ga voor de 100% vandaar dus ook deze reactie van mij. Ik heb van jou de oefeningen mogen ontvangen en nou deze mail weer en ik vind het ontzettend leuk om ze te lezen en zij geven mij ook steeds meer de bewustwording van waar ik al sta en hoe ik met mijzelf omga en ja dat is wat ik iedereen gun, vandaar ook dat ik jou heb gekozen voor de opleiding adem coach. Alles draait om liefde!! Nou kanjer, voor mij was dit een stukje van mijzelf om naar buiten te treden, ik heb mede dankzij jouw mail, voor mijzelf weer in een stukje gehandeld, dankjewel voor jouw bijdrage!!Liefs van kik

Heleen
Door

Heleen

op 30 Jan 2016

Lieve Kik, Super joh, dat je meteen aan de slag gaat om meer zichtbaar te zijn en dit hier nu schrijft! Trots op je! En de opleiding moet nog van start gaan ;-) Innerlijke groei is voor mij bewustwording hoe of wat en dan de kracht hebben om er iets aan te veranderen als je dat nodig vind. Je bent ook een kanjer Lieve groet, Heleen

Pierre
Door

Pierre

op 30 Jan 2016

Hoi Heleen, Bedankt voor je opsomming van je 50 vragen "hoe je bij je gevoel kunt komen". Deze vragen zijn een fijne aanvulling op mijn gangbare vragen die ik gebruik in mijn Relatiecoachpraktijk. Het is voor veel mensen erg moeilijk om bij hun gevoel te komen, dit te herkennen als hun gevoel om het daarna uit te spreken. Het naar hun gevoel (door)ademen werkt verruimend. Je blijft mij wel inspireren op deze manier. Bedankt Heleen.

Heleen
Door

Heleen

op 30 Jan 2016

Hoi Pierre, Wat leuk dat de vragen je kunnen helpen in je praktijk. Het uitspreken en dan doorademen werkt verruimend, ben ik helemaal met je eens. En leuk dat ik je heb kunnen inspireren, graag gedaan. Warme groet, Heleen

Dominique van de Lagemaat
Door

Dominique van de Lagemaat

op 30 Jan 2016

Dank je wel Heleen, voor zoveel fijne informatie . Het lukt al steeds beter om het toe te passen.

Heleen
Door

Heleen

op 30 Jan 2016

Hoi Dominique, Graag gedaan en het is een doorlopend proces.. Vind ik zelf ook, elke dag is er weer eentje. Soms het het niet zo en soms Toppie! Gestaag weer door, warme groet, Heleen

Annet
Door

Annet

op 30 Jan 2016

Hallo Heleen, Wat fijn dat we af en toe gewezen worden op ons bewustzijn van onze gedachten en daar iets mee kunnen doen. Ik ga ermee aan de slag. Vriendelijke groeten, Annet

Heleen
Door

Heleen

op 30 Jan 2016

Hi Annet, graag gedaan. Voor mij werkt herhalen ook altijd. Wakker blijven is nog niet zo makkelijk ;-) warme groet, Heleen

Nan
Door

Nan

op 30 Jan 2016

Lieve Heleen, Ineens is er meer mogelijk dan ik dacht. Dat merk ik in mijn relatie en mijn werk. Deze 2 zinnen spraken mij aan. Ik hoop dat de mogelijkheden eindeloos doorgaan! Fijn weekend en knuffel.

Heleen
Door

Heleen

op 30 Jan 2016

Hai Nan, Wat fijn dat je iets aan mijn ervaring hebt. Het verast mijn nog steeds dat wanneer ik deel wat in mij leeft, dat daar reacties op komen die ik voor onmogelijk had gehouden. In de positieve zin. Delen wat je voelt, probeer maar uit en ik gun je eindeloos veel leuke gave mogelijkheden. Liefs Heleen

Hans Hansson
Door

Hans Hansson

op 18 Feb 2016

Lieve Heleen, volgens mij ben je weer een niveautje verder! Met plezier gebruik ik je lijstje (en zal bij publicatie bron vermelden of naar Herleva verwijzen) ook al om zelf de boel nog eens door te nemen. Veel succes en vooral plezier, Hans van lekkerinjevel-voeljewel.nl.

Heleen
Door

Heleen

op 20 Feb 2016

Dank je wel Hans <3 Heleen

Manon
Door

Manon

op 23 Apr 2016

Hoi Heleen, Uit wanhoop keek ik weer een beetje op internet of ik überhaupt ooit verlost zal worden van mijn chronische hyperventilatie. Zit momenteel thuis in de ziektewet. De hyperventilatie heeft mij in zijn greep. Dagelijks angsten, hoofdpijn, licht in mijn hoofd en duizeligheid. Ontzettend lastig en krijg er enorm veel stress van. Stress is overigens ook de oorzaak van dit probleem. Net mijn ademhaling op papier uit getekend na jou tip. Bij mijn eigen ademhaling had ik 14 ademhalingen. En met de ademin ademuit en wacht techniek 9 ademhalingen. Maar mijn vraag is of deze ademhaling goed is voor de hele dag of alleen om een moment tot rust te komen?Alvast bedankt! Groeten Manon

Heleen
Door

Heleen

op 23 Apr 2016

Hoi Manon, Je kunt er zeker wel van worden verlost, blijf daarin vertrouwen. Het is meer dat je ontdekt Hoe je dat doet. Zoek hulp is altijd mijn advies want zelf blijf je toch vaak in het zelfde kringetje ronddraaien. Een mens hoeft niet de hele dag in rust te zijn,d at is zelf ook weer ongezond. Maar wissel het juist af. Inspanning en dan weer ontspanning, dat is de meest gezonde manier. 9 ademhalingen per minuut zijn top in rust. Doe niet vaker dan 3 keer 5 minuten eerste deze oefening, en laat het dan weer los en beweeg meer en ga iets doen. En vraag om advies in je omgeving bij een coach of iemand die je verder helpt. Sterkte, vriendelijk groet Heleen

Reactie plaatsen