Beter in verbinding met je intuïtie door een goede ademhaling
Beter in verbinding met je intuïtie door een goede ademhaling
4 min. leestijd

Beter in verbinding met je intuïtie door een goede ademhaling

Hoe goed sta jij in contact met je intuïtie? Vertrouw je er blind op of twijfel je vaak of je gevoelens wel kloppen? Het is erg belangrijk om goed te leren luisteren naar jezelf. Je kunt je intuïtie zien als de stem van je hogere zelf. Degene die er altijd is om je leven in goede banen te leiden. Goed naar je (hogere) zelf luisteren helpt je dan ook om de juiste beslissingen te nemen.

Heb jij het gevoel dat je wat minder goed in contact staat met jezelf? Een goede ademhaling kan je helpen om beter in verbinding te komen met je intuïtie.

Wat is je intuïtie?

Intuïtie is een bepaalde kennis die je hebt, zonder bewust te redeneren en zonder uitleg nodig te hebben. Het is dat gevoel in je buik wanneer je instinctief weet dat iets goed of fout is. Of het is dat moment waarop je vriendelijkheid of angst in het gezicht van een ander voelt. Je weet niet waarom je het voelt. Het is maar een vermoeden, maar je weet dat het klopt.

Het woord intuïtie komt uit het Latijn en betekent innerlijk zien. Het gaat dus om kennis die je in je hebt en die je altijd kunt bereiken.

Wat als je niet in contact bent met je intuïtie?

Wanneer je niet goed in contact bent met je intuïtie, kun je een gevoel van ontkoppeling van je innerlijke zelf ervaren. Je kunt je verward en besluiteloos voelen. Vaak heb je geen vertrouwen in jezelf en de besluiten die je neemt. Je kunt het aan de volgende signalen herkennen als je het contact met je intuïtie hebt verloren:

  • Je hebt wel onderbuikgevoelens, maar je ziet ze als irrationeel en onterecht;
  • Je hebt geen geloof in jezelf;
  • Je bent niet flexibel en raakt van slag van veranderingen;
  • Liever laat je beslissingen over aan anderen;
  • Je ervaart vaak een gevoel van verwarring.

Ervaar je één of meerdere van deze symptomen? Dan is het misschien tijd om opnieuw contact te maken met je innerlijke gids. Het hebben van een intuïtie is een natuurlijke gave die we allemaal bezitten. Door oefening kun je er weer goed contact mee krijgen. Dit kan je helpen om betere beslissingen te maken en de uitdagingen in het leven aan te kunnen.

Hoe de ademhaling je in contact brengt met je intuïtie

Hoe de ademhaling je in contact brengt met je intuïtie

We hebben veel aan ons hoofd in het dagelijkse leven. Daarom zijn we vaak in gedachten; we maken ons zorgen, hebben twijfels, onzekerheden en leven volgens bepaalde (valse) overtuigingen. Met andere woorden: We leiden vaak een rationeel en materialistisch leven, waarin we problemen denken te kunnen oplossen door nog meer te denken. Dat is echter de manier waarop we contact met ons hogere zelf (intuïtie) verliezen.

Je intuïtie is een onderdeel van jouw connectie met de spirituele wereld. Die wereld kunnen we echter niet bereiken door na te denken. Gedachten werken als het ware als een blokkade. Je kunt dit heel simpel oplossen: Door goed te gaan ademen.

Als jij bewust op je ademhaling let is er geen ruimte voor gedachten, twijfels en onzekerheden. Op dat moment ben je in het moment, puur jij in verbinding met de spirituele wereld en je intuïtie. Dit is de reden waarom de ademhaling, bijvoorbeeld binnen het Zenboeddhisme, zo belangrijk is.

Hoe ziet goede ademhaling eruit?

Een goede ademhaling verloopt diep, langzaam en via de buik. Als je inademt komt je buik naar voren, daarna heb je even een kort rustmoment waarin je de adem vasthoudt, om vervolgens langzaam weer uit te ademen. Je buik trekt dan weer in.

Bij een goede inademing wordt er lucht diep in de longen gezogen. Op die manier kan er voldoende zuurstof opgenomen worden in het bloed. Een rustige en diepe buikademhaling zorgt voor kalmte en rust in het lichaam. Alleen in die kalmte kun je weer contact vinden met je intuïtie.

Conclusie

Wil je beter in verbinding komen met je intuïtie? Zorg er dan voor dat je op een goede manier ademt! Het is erg belangrijk om op jezelf te kunnen vertrouwen. Jouw intuïtie helpt je om goede beslissingen te kunnen maken. Je kunt je intuïtie dan ook zien als jouw persoonlijke gids in het leven.

Heb je het gevoel dat je het contact met jezelf wat kwijt bent? Doe dan regelmatig ademhalingsoefeningen. Dit kan ervoor zorgen dat je weer in verbinding komt. Het doen van ademhalingsoefeningen is belangrijk voor een fysiek en mentaal gezond lichaam. Maak het daarom onderdeel van jouw dagelijkse routine.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Herleva vind je tientallen blogs met tips en adviezen. Ik raad je aan om deze blog ook te lezen:

Aan de slag met je ademhaling

Aan de slag met je ademhaling

Herleva heeft een aantal dingen voor je klaarstaan die je ondersteunen bij een betere ademhaling.

Gratis producten

Ik vind het leuk om mijn kennis met je te delen. Daarom heb je allereerst toegang tot mijn blogs en video's. Ook kun je gratis de volgende producten downloaden:

Zelf de diepte in met je ademhaling

Wil je verder de diepte in? Kies voor 1 van de online programma's:

Aan de slag als ademcoach

Wil je zelf aan de slag als ademcoach? Of wil je de ademhaling als tool inzetten in je werk? Meld je dan aan voor de opleiding tot ademcoach.

Heb je nog vragen?

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het contactformulier of stuur een mail naar heleen@herleva.nl

Direct contact


Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen