Verbinding met je hogere zelf en ademhaling; wat is de verhouding?
Verbinding met je hogere zelf en ademhaling; wat is de verhouding?
3 min. leestijd

Verbinding met je hogere zelf en ademhaling; wat is de verhouding?

Spiritualiteit is een heel breed begrip, voor iedereen lijkt het iets anders te betekenen. Verbinding vinden met je hogere zelf is voor veel mensen belangrijk. Er zijn verschillende manieren om verbinding te maken met je hogere zelf. Je kunt daarbij denken aan het beoefenen van yoga, meditatie of gewoon een wandeling door het bos. 

Wist je dat je ademhaling een belangrijke rol speelt bij de verbinding met je hogere zelf? Verbinding met je hogere zelf maken en de ademhaling; hoe zit het precies in elkaar? In dit blog lees je er alles over.

Wat is je hogere zelf?

Je hogere zelf kun je zien als je ware zelf. Het is de oneindige energie die in iedereen aanwezig is. Het wordt wel eens de spirit genoemd, de connectie met het universum of het goddelijke dat in ons aanwezig is. Om in de wereld te kunnen functioneren hebben we een ego nodig. Dit ego wordt opgebouwd door je opvoeding, educatie en ervaringen. Jouw hogere zelf is puur, zonder oordelen, trauma’s, valse waarheden en overtuigingen.

Waarom verbinding met je hogere zelf?

Het ego van een mens zit vol met overtuigingen en feiten die voor waar aangenomen worden. Door de ervaringen die we opdoen in het leven ervaren we ook trauma. Ervaringen zijn namelijk niet altijd positief. Daarbij zijn het juist de nare ervaringen die we opslaan in ons geheugen. Jouw waarheden en trauma’s zijn geen absolute waarheden, je ego heeft er echter wel dagelijks mee te maken. 

Hiervan kun je in het dagelijks leven last krijgen: Je vindt jezelf minder waard, je hebt bewijsdrang, perfectionisme verlamt al je ambities, etc. Je leeft hierdoor niet zoals jij (je hogere zelf) zou willen. Het is daarom belangrijk om het verschil te leren zien tussen jouw ego en je hogere zelf. Je hogere zelf is jouw pure en ware zelf, het heeft geen last van valse overtuigingen, trauma´s of oordelen. 

Door verbinding te vinden met je hogere zelf kun je meer leven zoals je werkelijk zou willen. Er ontstaat rust, vertrouwen, acceptatie en liefde voor jezelf en alles om je heen.

Verbinding met je hogere zelf en ademhaling; wat is de verhouding?

De rol van ademhaling bij het in verbinding komen met je hogere zelf

Wist je dat het woord spiritualiteit afkomt van het Latijnse spiritus? Dit betekent letterlijk ademhalen. Een spiritueel persoon is dus iemand die goed ademt. Hoe je spiritualiteit ook beoefent: Door yoga, tarotkaarten leggen, edelstenen in huis hebben, mediteren of bosbaden; de belangrijkste spirituele beoefening is goed ademhalen. 

Sommige van de genoemde oefeningen hebben als effect dat je beter gaat ademhalen, zoals tijdens het mediteren, het wandelen in het bos of tijdens yoga. Het ego leeft in je gedachten, daar zitten al je overtuigingen. Veel mensen denken de hele dag lang na. Ze zijn hierdoor niet in het moment. Door goed te ademhalen ga je uit je hoofd en stap je als het ware in het nu. Je maakt daardoor onmiddellijk verbinding met je hogere zelf.

Wat levert het op?

Als je meer in verbinding staat met je hogere zelf dan vertrouw je meer op je intuïtie. De beste manier om te leven is door op jouw intuïtie te vertrouwen. Je kunt je intuïtie ook zien als je hogere zelf. Het helpt je om de juiste beslissingen te maken. Veel beslissingen worden met het verstand gemaakt. Deze worden daardoor altijd beïnvloed door overtuigingen, ervaringen en trauma’s. 

Jouw verstand (ego) kan daardoor nooit de juiste beslissing voor jou maken. Jouw hogere zelf zal dat wel doen, het heeft altijd het beste met je voor en het is niet beïnvloed.

Conclusie

Het is belangrijk om los te komen van het ego en verbinding te vinden met jouw hogere zelf. Hierdoor kun je los komen van valse overtuigingen die je tegenhouden in het leven. Om goed in verbinding te komen met je hogere zelf is het belangrijk om juist te leren ademen. Een goede ademhaling brengt je uit jouw gedachten en in contact met je intuïtie (hogere zelf).

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Herleva vind je tientallen blogs met tips en adviezen. Ik raad je aan om deze blog ook te lezen:

Aan de slag met je ademhaling

Aan de slag met je ademhaling

Herleva heeft een aantal dingen voor je klaarstaan die je ondersteunen bij een betere ademhaling.

Gratis producten

Ik vind het leuk om mijn kennis met je te delen. Daarom heb je allereerst toegang tot mijn blogs en video's. Ook kun je gratis de volgende producten downloaden:

Zelf de diepte in met je ademhaling

Wil je verder de diepte in? Kies voor 1 van de online programma's:

Aan de slag als ademcoach

Wil je zelf aan de slag als ademcoach? Of wil je de ademhaling als tool inzetten in je werk? Meld je dan aan voor de opleiding tot ademcoach.

Heb je nog vragen?

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het contactformulier of stuur een mail naar heleen@herleva.nl

Direct contact


Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen