Waarom starten met een ademcoach opleiding? | Herleva
Waarom starten met een ademcoach opleiding?
4 min. leestijd

Waarom starten met een ademcoach opleiding?

Er zijn steeds meer mensen die last hebben van klachten die stress gerelateerd zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan angststoornissen, paniekaanvallen en burn-outs. Spanning zet zich vast in het lichaam; door middel van ademen kun je deze spanning loslaten. Als ademcoach kun je mensen hiermee helpen.

Het is een prachtige manier om de oorzaak van spanning aan te pakken. Wat leer je allemaal tijdens een ademcoach opleiding? En voor wie is deze opleiding geschikt? In dit blog lees je er meer over.

Ademcoach opleiding volgen

De opleiding tot ademcoach bij Herleva is een praktijkgerichte en intensieve opleiding. Je leert in de opleiding alle aspecten van de ademhaling kennen en verschillende technieken toe te passen. Tijdens de ademcoach opleiding is het erg belangrijk dat je de ademhaling leert begrijpen in al zijn facetten. Je leert zo niet alleen een bepaalde techniek, maar je kunt het ook inzetten, omdat je begrijpt hoe de ademhaling werkt.

Tijdens de opleiding wordt er veel aandacht besteed aan verbonden ademen. Wat de opleiding tot ademcoach zo bijzonder maakt, is dat je niet alleen vakinhoudelijk leert te werken met je ademhaling, maar dat je ook een proces doormaakt van zelfontwikkeling. Dit is een belangrijk aspect als je zelf wilt werken als ademcoach; je leert het niet alleen uit een boek, maar je leert jezelf ook goed kennen tijdens de opleiding. Zo ben je in staat om andere mensen beter te helpen.

ademcoachopleiding

Voor wie is de ademcoach opleiding?

De ademcoach opleiding is voor professionals die zelfstandig werkend ademcoach willen worden, maar ook voor mensen die de ademhaling fascinerend vinden. Misschien heb je zelf ondervonden wat werken met je ademhaling je kan brengen en wil je dit graag overbrengen op anderen. De opleiding tot ademcoach kan een mooie aanvulling zijn op je huidige functie, bijvoorbeeld als je werkt als yogadocent, therapeut of coach.

Kennis over ademcoaching verdiept je inzicht. De ademhaling is belangrijk om je goed te voelen, het stuurt je lichaam, je hart en je brein aan. Een goede ademhaling zorgt ervoor dat je je energiek en ontspannen voelt. Ook als je geïnteresseerd bent in persoonlijke ontwikkeling is de ademcoach opleiding een goede keuze. Je hoeft geen beroep te hebben wat gelinkt is aan ademcoaching om de opleiding te volgen. Als je meer wilt weten over jezelf, als je als persoon wilt groeien en dit ook door wilt geven aan anderen, dan is de ademcoach opleiding geschikt voor jou.

Redenen om een ademcoach opleiding te volgen

Door het volgen van de ademcoach opleiding zet je megastappen in je persoonlijke ontwikkeling. Het is onmogelijk om een ademcoach opleiding te doen en niet te groeien als mens. De ademhaling brengt je dichter bij jezelf. Werk je als coach? Dan is de ademhaling een fantastische tool die je in kunt zetten voor je cliënten. Je helpt mensen fysiek meer energie te krijgen maar ook om ze meer in contact te brengen met hun lijf.

Door het volgen van een ademcoach opleiding draag je ook nog eens bij aan een betere wereld. Wanneer we collectief meer zakken in ons lijf dragen we bij aan een wereld die bewust wordt. Mensen openen hun hart, zijn in contact met zichzelf en komen dichter bij hun pijn en trauma’s. Ademhaling kan je helpen om je trauma’s op te lossen, zodat je niet langer handelt vanuit een pijnlichaam. Probeer je eens voor te stellen hoe mooi de wereld zou kunnen zijn als iedereen vrij zou zijn van hun trauma’s.

Wat leer je tijdens de ademcoach opleiding?

Tijdens de ademcoach opleiding van Herleva leer je drie ademtechnieken om zowel emotionele als fysieke klachten te verhelpen. Je leert de ademhaling en de hartslag in beeld te brengen. Hiermee kun je ontregelde ademhalingen leren herkennen en verbanden leggen met verschillende klachten.

Daarnaast leer je ook de Wim Hof Methode. Bij veel mensen staat Wim Hof bekend als The Iceman. Met behulp van ademhalingstechnieken levert hij onmenselijke prestaties. Als je op een goede manier ademhaalt, kun je langer je adem inhouden en maak je bewust contact met je hart, je immuunsysteem en je autonome zenuwstelsel. Dit helpt Wim Hof bij het controleren van zijn lichaam in extreme omstandigheden.

Tot slot leer je de verbonden ademhaling. De verbonden ademhaling helpt je om bij je gevoel te komen, maar ook bij je onderbewustzijn en je diepe verlangens. Je kunt hierdoor oude emoties loslaten, zonder dat je erover praat. Je ademt tijdens een verbonden ademhaling heel snel, waardoor je in een soort trance terecht komt. Hierna ervaar je een oase van rust, omdat je onbewuste emoties hebt losgelaten.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Herleva vind je tientallen blogs met tips en adviezen. Ik raad je aan om deze blog ook te lezen:

Aan de slag met je ademhaling

Aan de slag met je ademhaling

Herleva heeft een aantal dingen voor je klaarstaan die je ondersteunen bij een betere ademhaling.

Gratis producten

Ik vind het leuk om mijn kennis met je te delen. Daarom heb je allereerst toegang tot mijn blogs en video's. Ook kun je gratis de volgende producten downloaden:

Zelf de diepte in met je ademhaling

Wil je verder de diepte in? Kies voor 1 van de online programma's:

Aan de slag als ademcoach

Wil je zelf aan de slag als ademcoach? Of wil je de ademhaling als tool inzetten in je werk? Meld je dan aan voor de opleiding tot ademcoach.

Heb je nog vragen?

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het contactformulier of stuur een mail naar heleen@herleva.nl

Direct contact


Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen