Een ademcoach opleiding: een handige tool voor een coach
Waarom een ademcoach opleiding een handige tool is voor een coach of trainer?
4 min. leestijd

Waarom een ademcoach opleiding een handige tool is voor een coach of trainer?

Ben jij een coach of een trainer? Je hebt dan dagelijks met mensen te maken. Je geeft ze raad, begeleiding en je gebruikt jouw kennis om de doelen te behalen die jouw klanten hebben. Mensen zijn echter allemaal verschillend, dat maakt je werken ze mooi, maar soms ook moeilijk. Je krijgt te maken met overtuigingen, emoties en misschien zelfs trauma’s. Hierdoor kan het soms lastig zijn om de doelen van jouw cliënten te behalen. 

Een ademcoach opleiding kan je helpen om je kennis en vaardigheden uit te breiden zodat je jouw cliënten verder kunt helpen. Het is een hele handige tool voor een coach of trainer. Waarom? Je leest er alles over in dit blog!

Rol van ademhaling in coaching en training: hoe help je jouw cliënten hiermee?

De ademhaling is enorm belangrijk voor een mens. Het kan het verschil betekenen tussen een gezond of gestrest lichaam. Wat voor coach jij ook bent; een voedingscoach, tennistrainer of holistisch life-coach, je hebt altijd te maken met mensen. Vrouwen en mannen die emoties hebben en bepaalde dingen hebben meegemaakt in hun leven. Een goede ademhaling kan helpen bij de volgende zaken:

Reguleren emoties

Emoties die niet goed verwerkt zijn worden opgeslagen in het lichaam. Deze emoties kunnen door bepaalde triggers later weer opkomen en daardoor problemen gaan geven. Dit heeft mentale en fysieke gevolgen die ervoor kunnen zorgen dat jouw werk als coach of trainer bemoeilijkt worden. Een goede ademhaling kan helpen om emoties te regulieren. Als jij jouw client hiermee begeleidt, dan kan dit enorm helpen in het traject dat jullie samen ingaan.

Waarom een ademcoach opleiding een handige tool is voor een coach of trainer

Aarden in je lijf

Een oppervlakkige ademhaling kan ervoor zorgen dat mensen zich gestrest en opgejaagd voelen. Ze zitten als het ware niet goed in hun lichaam. Hierdoor kan jouw klant zich onrustig gedragen en is hij of zij niet goed te bereiken voor je. Door een goede ademhaling aan te leren kun jij jouw client begeleiden om beter te aarden in het lijf. Jouw klant wordt rustiger, beter aan te spreken en makkelijker mee samen te werken.

Minder stress

Wie is er niet gestrest tegenwoordig? Door op een bewuste en goede manier te ademen kun je enorm veel stress wegnemen. Mensen die jou als coach of trainer nodig hebben zoeken iemand om iets te leren of om hun leven te verbeteren. Vaak zijn ze onzeker over zichzelf, willen beter doen of voelen zich beoordeeld of minder dan een ander. 

Deze gedachten leveren stress op, dit kan op bepaalde momenten naar boven komen. Als jij jouw client op dat moment kan helpen goed te ademen, dan levert dit veel vertrouwen op.

Wat leer je in een ademcoach opleiding?

De Holistic Breathing ademcoach opleiding van Herleva is gebouwd op drie pijlers: Ademtechnieken, bewustwording en compassie. Je leert drie belangrijke ademtechnieken: De verbonden ademhaling, de Wim Hof techniek en de hartcoherentie. 

Bewustwording is erg belangrijk in deze opleiding. Je leert aandacht te hebben voor focus en concentratie. Op zo’n manier kun je weer dirigent zijn over je eigen leven. Compassie en zelfliefde is zo belangrijk! Hiermee verhoog jij je trilling, dit is een tool die zorgt voor diepe heling en spirituele ontwikkeling. Je zult zien dat je met ademcoach opleiding ook werkt aan je persoonlijke ontwikkeling.

Wat zijn de voordelen van een ademcoach opleiding voor coaches en trainers?

  • Meer verbinding met cliënten. Compassie zorgt ervoor dat jij je klanten beter begrijpt. Bewustwording helpt je om emoties, klachten en overtuigingen bij cliënten te herkennen. De ademtechnieken kunnen jouw klanten helpen om beter hun doelen te bereiken;
  • Je kunt cliënten nog beter helpen;
  • In je eigen bewustzijnsproces gebeurt er van alles als je de opleiding doet. Tijdens de begeleiding van cliënten helpt het als je zelf bewust bent van de ademhaling van jezelf en jouw klant.

Ademcoach opleiding bij Hervela

Werk jij als coach of trainer? Heb je er dan wel eens over gedacht om een ademcoach opleiding te doen? Dit is een heel handige tool om jouw cliënten nog beter te kunnen begeleiden. Bij Herleva leren coaches, trainers en therapeuten de technieken van Holistic Breathing. De verschillende ademhalingstechnieken komen uitgebreid aan bod, maar er is ook veel aandacht voor compassie en bewustwording. 

Ben je geïnteresseerd in de opleiding? Je kunt je aanmelden via de website, of een vrijblijvend gesprek aanvragen.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Herleva vind je tientallen blogs met tips en adviezen. Ik raad je aan om deze blog ook te lezen:

Aan de slag met je ademhaling

Aan de slag met je ademhaling

Herleva heeft een aantal dingen voor je klaarstaan die je ondersteunen bij een betere ademhaling.

Gratis producten

Ik vind het leuk om mijn kennis met je te delen. Daarom heb je allereerst toegang tot mijn blogs en video's. Ook kun je gratis de volgende producten downloaden:

Zelf de diepte in met je ademhaling

Wil je verder de diepte in? Kies voor 1 van de online programma's:

Aan de slag als ademcoach

Wil je zelf aan de slag als ademcoach? Of wil je de ademhaling als tool inzetten in je werk? Meld je dan aan voor de opleiding tot ademcoach.

Heb je nog vragen?

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het contactformulier of stuur een mail naar heleen@herleva.nl

Direct contact


Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen