Hoe word ik ademcoach? | Herleva
Hoe word ik ademcoach?

Ben jij geïnteresseerd in de ademhaling? Ben je een coach of hulpverlener en zou jij jouw klanten of patiënten beter willen helpen? Je zou dit kunnen doen door een ademcoach te worden. De ademhaling is namelijk erg belangrijk, maar het wordt door velen niet goed toegepast. De gevolgen zijn geestelijke en fysieke klachten.

Hoe word je een ademcoach? Dit kun je doen door een ademcoachopleiding te volgen. In dit blog kun je meer lezen over de ademcoach opleiding van Herleva.

Wat doet een ademcoach?

Een ademcoach is iemand die andere mensen leert hoe ze op een goede manier kunnen ademen. Daarnaast kunnen ze ademhalingstechnieken leren die op bepaalde momenten fysieke en geestelijke voordelen kunnen bieden. Een ademcoach leert iemand bewust te worden van zijn of haar ademhaling, wat de gevolgen zijn en geeft aanwijzingen hoe deze te verbeteren.

Als ademcoach kun je ondersteunen bij de volgende dingen:

 • Analyseren van ademhalingsgewoonten: Als ademcoach ben je in staat om ademhalingspatronen te observeren en analyseren zodat je ongezonde gewoonten er uit kunt halen en terug kunt spiegelen aan de mensen waar je mee werkt.
 • Technieken en oefeningen aanbieden: Als ademcoach kun je de mensen waar je mee werkt specifieke ademhalingstechnieken en -oefeningen aanbieden.
 • Gezondheid en welzijn: Door middel van gerichte ademhalingsoefeningen kun je als ademcoach klanten helpen om het stressniveau te verminderen, de slaapkwaliteit te verbeteren en het energieniveau te verhogen.
 • Inzicht geven: Als ademcoach kun je inzicht geven in hoe de ademhaling invloed heeft op de mentale en emotionele toestand van je klanten.

Waarom wil je ademcoach worden?

Er zijn verschillende redenen waarom een opleiding tot ademcoach goed kan zijn voor jou. Deze opleiding is vooral nuttig voor coaches, therapeuten en hulpverleners. Zij hebben dagelijks te maken met mensen en doen vaak werk in de gezondheidszorg. De ademhaling is enorm belangrijk voor een goede gezondheid. Als iemand niet op de juiste manier ademt heeft dit gevolgen voor hoe iemand reageert op stress en andere zaken.

De ademcoach opleiding is daarom een zeer welkome aanvulling op het werk dat jij al doet. Ben je geen coach of therapeut maar wil je meer leren over de ademhaling? Natuurlijk kun jij dan ook deze opleiding volgen! Onze ademhaling gaat namelijk verder dan alleen maar enkele technieken leren. Je kunt het zien als een leerweg in zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling.

Welke kennis en vaardigheden moet je hebben?

Om een ademcoach opleiding te volgen hoef je geen specifieke kennis of vaardigheden te hebben. Er zijn verschillende aanbieders van opleiding tot ademcoach. In dit geval zoomen we in op de opleiding van Herleva. De opleiding van Herleva is een zeer toegankelijke opleiding voor iedereen. Het enige wat je nodig hebt is de wens om te leren en ontwikkelen. Deze opleiding is gericht op het coachen van anderen, maar het zal je ook enorm veel inzichten geven in jezelf.

Hoe word ik ademcoach?

De Herleva ademcoaching opleiding

De Herleva ademcoachopleiding bestaat uit de volgende verschillende blokken:

Bewustwording van de ademhaling

In het eerste blok van twee dagen leer je wat de verbonden ademhaling is en het effect ervan op jouw lichaam en geest. Ook leer je hoe je anderen de techniek aanleert.

Technieken en tools voor fysieke, emotionele en mentale heling

Het tweede blok bestaat ook uit twee dagen. In deze twee dagen leer je alles over de fysieke kant van ademen. Hoe reageert je lichaam? Wat doet en hoe werkt de ademmethode van Wim Hof? Daarnaast leer je tijdens een ademsessie NLP coachtechnieken, de impact van de frequentie van ademhaling op het brein en je maakt kennis met hartcoherentie.

Analyse en begrip van adempatronen

In het derde blok ga je de ademhaling dieper bestuderen. We leren je hoe je goed kunt waarnemen hoe iemand ademt. Deze informatie zegt enorm veel over de persoon, ook dat leren we je.

Verdieping Coach Vaardigheden + integratie van kennis naar zielskwaliteiten

Bij welke klachten kan een ademcoach helpen? Wat voor klachten ontstaan als iemand te weinig ademruimte heeft? In dit blok leer je een aantal oefeningen en bewegingen die zorgen voor meer ademruimte. Ook hebben we aandacht voor acupressuurpunten en de behandeling. Dit onderwerp bestaat uit twee blokken. In het tweede blok kijken we naar emoties die kunnen loskomen door de ademhaling. Wat kun je doen om jouw klant te helpen? We leren je er alles over!

Theorie en praktijkexamen

Het laatste blok vindt plaatst op de 8ste dag: Het examen! Je moet een theoretisch en praktisch examen volbrengen om jouw Holistic Breathing Ademcoach diploma te ontvangen. Onze opleiding is gebaseerd op drie pijlers van Holistic Breathing:

 • Ademtechnieken: Verbonden ademhaling, Wim Hof techniek en hartcoherentie;
 • Bewustwording: We hebben aandacht voor focus en concentratie zodat jij jouw leven gaat bepalen met aandacht en liefde;
 • Compassie voor jezelf en anderen.

Wat zijn de voordelen als je ademcoach wordt?

De voordelen op een rij:

 • Je leert technieken waarmee je jouw klanten kunt helpen in hun persoonlijke groeireis.
 • Je leert zelf ontzettend veel tijdens het doen van de opleiding tot ademcoach.
 • Je leert beter te begrijpen wat het verband is tussen de ademhaling en je fysieke, mentale en emotionele gezondheid.
 • Je kunt een bredere groep aan klanten aantrekken.
 • Je draagt in algemene zin bij aan een grote bewustzijn.

Conclusie

Hoe word ik ademcoach? Je kunt ademcoach worden door een ademcoach opleiding te doen. Door deze opleiding te doen leer je hoe je zelf goed moet ademen en hoe je anderen hierin kunt begeleiden. Het leven begint bij een goede ademhaling. Het brengt je innerlijke rust, gezondheid, meer energie, focus en persoonlijke groei.

Dit zijn prachtige doelen voor jezelf om te behalen, maar hoe mooi zou het zijn om anderen erbij te kunnen helpen? Heb je interesse? Meld je dan vandaag nog aan bij Herleva!

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Herleva vind je tientallen blogs met tips en adviezen. Ik raad je aan om deze blog ook te lezen:

Aan de slag met je ademhaling

Aan de slag met je ademhaling

Herleva heeft een aantal dingen voor je klaarstaan die je ondersteunen bij een betere ademhaling.

Gratis producten

Ik vind het leuk om mijn kennis met je te delen. Daarom heb je allereerst toegang tot mijn blogs en video's. Ook kun je gratis de volgende producten downloaden:

Zelf de diepte in met je ademhaling

Wil je verder de diepte in? Kies voor 1 van de online programma's:

Aan de slag als ademcoach

Wil je zelf aan de slag als ademcoach? Of wil je de ademhaling als tool inzetten in je werk? Meld je dan aan voor de opleiding tot ademcoach.

Heb je nog vragen?

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het contactformulier of stuur een mail naar heleen@herleva.nl

Direct contact


Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen