Ademcoach opleiding en jouw persoonlijke ontwikkeling | Herleva
Ademcoach opleiding en jouw persoonlijke ontwikkeling: dit gaat samen
4 min. leestijd

Ademcoach opleiding en jouw persoonlijke ontwikkeling: dit gaat samen

Herleva verzorgt een ademcoach opleiding voor iedereen die de adem in wil zetten als tool voor groei. Dit kan zijn voor coaches, therapeuten en hulpverleners, maar ook wanneer je dit niet professioneel in wilt zetten. Met deze opleiding kun jij andere mensen helpen om goed te leren ademen. Een opleiding volgen doe je echter niet alleen om andere mensen te helpen, dit doe je ook voor jouw eigen ontwikkeling.

Deze regel gaat ook op voor de ademcoach opleiding: Je kunt deze opleiding niet doen zonder dat er iets gebeurt in je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de opleiding zul je veel kennis opdoen en belangrijke vaardigheden leren op gebied van ademhalen. De opleiding zorgt er echter ook voor dat jij als mens én professional groeit.

Ademhalingsoefeningen brengen trauma’s, emoties en overtuigingen naar boven

Om anderen goed te leren ademen, zul je het eerst zelf moeten leren. Daarom leer je tijdens onze opleiding drie verschillende ademhalingstechnieken. Deze worden uitgebreid besproken en in de praktijk geleerd. Deze technieken kunnen ervoor zorgen dat er bepaalde stukken in jezelf naar boven komen.

Zo staat de verbonden ademhaling erom bekend dat het emoties en trauma’s los kan laten komen. Herinneringen en emoties waarvan je misschien geen idee had dat je ze diep weggestopt hebt. De ademhaling gaat vanzelf, daarom ben je er vaak niet bewust van.

Tijdens de opleiding leer je bewust naar je ademhaling te luisteren en kijken. Hierdoor leer je veel over jezelf. Misschien ben je onbewust veel meer gestrest dan je verwacht had. Dit leer je door op te merken dat je op bepaalde momenten hoog in je ademhaling zit. Jouw ademhaling vertelt enorm veel over je.

Wat is een ademcoach opleiding?

Een ademcoach opleiding is een opleiding voor iedereen die als ademcoach aan de slag wil gaan. Daarbij gaat het om jou als individu, zodat jij in je eigen stijl les kunt geven. Je leert dat goed leren ademen zorgt voor een diepere verbinding met jezelf, daarnaast zul je merken dat het jouw zelfhelende vermogen stimuleert.

Wij gaan heel diep in op de ademhaling, je weet na de opleiding precies hoe het werkt, want alleen dan kun je het goed en begrijpelijk uitleggen aan anderen. Je leert diepgaande manieren om te ontspannen en om meer energie te krijgen. Naast de lessen over ademhaling en verschillende ademhalingstechnieken, hebben we ook veel aandacht voor bewustwording en compassie.

Ademcoach opleiding en jouw persoonlijke ontwikkeling: dit gaat samen

De opleiding is een bijdrage voor jouw persoonlijke groei

Tijdens het volgen van de opleiding zul je veel over jezelf leren. De ademhaling zorgt ervoor dat jij jezelf nog beter leert kennen. Dit draagt bij aan de persoonlijke groei van jezelf als mens, maar ook als coach. Er kunnen zaken naar boven komen waarvan je niet wist dat het nog diep in je zat. Een ademhalingstechniek kan dat met je doen.

Je kunt trauma’s en weggestopte emoties oplossen en laten stromen alleen maar door goed te ademen. Voor je eigen ontwikkeling is dit belangrijk, maar ook voor jouw toekomstige cliënten. Hierdoor kun jij jouw klanten op een veel dieper niveau helpen. Compassie, empathie, focus en energie, rust en ontspanning; dit kan allemaal bewerkstelligd worden door een goede ademhaling.

De voordelen van een ademcoach opleiding

Een ademcoach opleiding heeft veel voordelen voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Enkele van deze voordelen zijn:

  • Je krijgt meer verbinding met jezelf. Je leert je eigen emoties goed kennen, maar ook de eigen behoeften van jouw lichaam;
  • Het is een boost voor je emotionele intelligentie. In ons drukke leven worden emoties vaak weggestopt. Emoties erkennen en toelaten, daar is gewoon geen tijd voor, laat staan om ze op een goede manier te verwerken. Hierdoor raken mensen vaak vervreemd van hun emoties en uiteindelijk zichzelf. Bewust leren ademen zorgt ervoor dat je naar jezelf moet gaan kijken. Zo leer je jezelf kennen, maar zal het ook gaan herkennen in anderen. Dit zorgt voor compassie en meer emotionele intelligentie;
  • Tijdens de opleiding zul je door blokkades gaan en leren loslaten. Het is heel menselijk om vast te houden aan overtuigingen en bepaalde zekerheden. Dit kan echter ook voor blokkades en angsten zorgen. Ademen is het enige wat nodig is om los te durven laten. Dit voelen, meemaken en inzien zal je vrij maken!

Conclusie

Een ademcoach opleiding is een enorme boost voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Om jezelf te leren kennen hoef je eigenlijk alleen maar op je ademhaling te letten. Een ademcoach opleiding is daarom een must voor iedere coach en trainer. Want als jij jezelf goed kent, dan kun jij je cliënten veel beter helpen. Ben je geïnteresseerd in de opleiding? Meld je aan via de website of vraag een vrijblijvend gesprek aan!

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Herleva vind je tientallen blogs met tips en adviezen. Ik raad je aan om deze blog ook te lezen:

Aan de slag met je ademhaling

Aan de slag met je ademhaling

Herleva heeft een aantal dingen voor je klaarstaan die je ondersteunen bij een betere ademhaling.

Gratis producten

Ik vind het leuk om mijn kennis met je te delen. Daarom heb je allereerst toegang tot mijn blogs en video's. Ook kun je gratis de volgende producten downloaden:

Zelf de diepte in met je ademhaling

Wil je verder de diepte in? Kies voor 1 van de online programma's:

Aan de slag als ademcoach

Wil je zelf aan de slag als ademcoach? Of wil je de ademhaling als tool inzetten in je werk? Meld je dan aan voor de opleiding tot ademcoach.

Heb je nog vragen?

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het contactformulier of stuur een mail naar heleen@herleva.nl

Direct contact


Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen