Leven op een hoge trillingsfrequentie; wat houdt dit in? | Herleva
Leven op een hogere frequentie: het verband met je ademhaling!
4 min. leestijd

Leven op een hogere frequentie: het verband met je ademhaling!

We leven in een tijd waarin de trilling op aarde enorm aan het verhogen is. Dit betekent dat onze persoonlijke vibratie ook verhoogd. Jouw lichaam en emoties hebben van minuut tot minuut een energetische trilling.

Het is het belangrijkste middel dat je hebt om jouw ideale leven te creëren. Dit doe je door het verhogen van jouw trillingsfrequentie. Maar hoe verhoog je deze frequentie? En wat heeft je ademhaling hiermee te maken? In dit blog lees je er meer over.

Leven op een hoge trillingsfrequentie; wat houdt dit in?

Alles is energie en iedereen heeft een persoonlijke trillingsfrequentie. De hoogte van deze frequentie onthult wie je bent. De energiewereld van onze geest, onze emoties en gedachten worden vaak over het hoofd gezien, terwijl alles is doordrongen van vibrerende energie. Het is mogelijk om je persoonlijke trillingsfrequentie vast te stellen, maar je kunt ook leven op een hogere frequentie; het is namelijk mogelijk om je frequentie te verhogen.

Jouw kernfrequentie is je meest natuurlijke en persoonlijke vibratie. Als je in staat bent om deze te vinden, dan ben je in staat om je weerstand en sabotage te verminderen, een kraakhelder bewustzijn te bewaren en je unieke kwaliteiten en talenten te ontplooien. Zonder zweverig te doen brengt een verhoogde trillingsfrequentie je in een nieuwe realiteit. Je relaties verbeteren en bij problemen komen creatieve oplossingen vanzelf in je op.

Het belangrijkste is echter dat je van binnenuit een geheel vervuld leven bereikt.

Leven op een hogere frequentie en ademhaling

Welke dingen hebben invloed op je frequentie?

Er zijn verschillende fases waarin je jouw persoonlijke trilling kunt verhogen. Als mens ontwikkel je je hele leven door. Sta je positief in het leven, dan neemt de energetische trilling in je leven toen. Je wordt meer helderziend, gevoeliger, liefdevoller en empathischer. Je eigen gedachten en emoties hebben invloed op je frequentie, maar ook woorden en handelingen van jezelf en van anderen. Als je je trilling wilt verhogen is het heel belangrijk om de negatieve gedachten en acties van anderen niet te laten doordringen in je mentale gesteldheid. Je moet voorkomen dat je negatieve gedachten van anderen overneemt.

Maar ook slecht nieuws, lawaai en leefstijl hebben invloed op de hoogte van je frequentie. Als je je bewust wordt van hoe je denkt, voelt en spreekt, ben je in staat om je frequentie te verhogen. Je kunt je energie dan veranderen naar een hogere trilling. Hierbij is het belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven en dat je niet in een slachtofferrol blijft hangen.

Daarnaast is het van belang om je leefstijl aan te passen en je angsten te doorbreken. Als je inademt, neem je de trilling tot je en als je naar muziek luistert, ben je in wisselwerking met frequenties. Als je nadenkt gebruik je ook de kracht van frequentie; het helpt je om je gedachten te kunnen uiten. Wat je voelt, denkt, ervaart, doet en zegt, heeft invloed op de energievelden om je heen. Alles is energie.

Wat is de rol van ademhaling hierin?

Energie heeft een laag of een hoog trillingsgetal. Liefde en plezier hebben een hoge trillingsfrequentie, terwijl negatieve emoties, zoals jaloezie en woede, een lage trillingsfrequentie hebben. Hetzelfde geldt voor wat je eet en drinkt. Verse groenten en fruit hebben een hoog trillingsgetal, terwijl alcohol een laag trillingsgetal heeft.

Eet je vlees van een dier dat heeft geleden, dan zorgt dit voor een lage frequentie. Eet je in plaats hiervan biologische groenten en fruit, dan zal je energie veel hoger blijven. Dit verklaart dan ook direct dat je energiepeil zo verschilt bij het eten van verschillende soorten gezonde en ongezonde voeding. Via je ademhaling kun je je trillingsfrequentie verhogen.

Je ademhaling heeft grote invloed op hoe jij je voelt. Ook het ombuigen van belemmerende overtuigingen en door jezelf te voeden met gezonde gewoontes verhoog je je frequentie. Ga lekker wandelen in de natuur in plaats van de hele dag op je telefoon te kijken, of neem de tijd voor de dingen die je echt leuk vindt om te doen.

Hoe belangrijk is het dat je jouw ademhaling kent

Door het verhogen van je trillingsfrequentie word je gevoeliger en intuïtiever. Dit zorgt ervoor dat pijn wordt aangeraakt en oude patronen geactiveerd worden. Dit heeft als gevolg dat niet alleen je emoties en gedachten hierop reageren, maar ook je lichaam. Je kunt verstrakken, verstillen of je gaat minder of oppervlakkiger ademen. Het is daarom erg belangrijk dat je bewust wordt van hoe jouw lichaam reageert op bepaalde gedachten en emoties.

Een goede ademhaling zorgt ervoor dat je weer terug komt in je lijf en als het ware je energie kunt resetten. Goed leren ademhalen is hierbij erg belangrijk. Wist je dat je ademhaling invloed heeft op elk proces in je lichaam? Adem je niet op de juiste manier, dan kun je last krijgen van verschillende klachten. Als je last hebt van stress ga je sneller en oppervlakkiger ademen, waardoor de zuurstof/CO2 balans in je lichaam verstoord raakt.

Vanzelfsprekend leidt dit een disbalans in je lichaam. Je kunt je door een verkeerde ademhaling bijvoorbeeld vermoeid voelen, maar je kunt ook klachten krijgen aan je luchtwegen of een verstoord zenuwstelsel. Het is dus belangrijk dat je bewust bent van je eigen ademhaling. Wanneer je bewust bent van een verkeerde ademhaling kun je deze namelijk bijsturen, zodat je klachten verdwijnen.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Herleva vind je tientallen blogs met tips en adviezen. Ik raad je aan om deze blog ook te lezen:

Aan de slag met je ademhaling

Aan de slag met je ademhaling

Herleva heeft een aantal dingen voor je klaarstaan die je ondersteunen bij een betere ademhaling.

Gratis producten

Ik vind het leuk om mijn kennis met je te delen. Daarom heb je allereerst toegang tot mijn blogs en video's. Ook kun je gratis de volgende producten downloaden:

Zelf de diepte in met je ademhaling

Wil je verder de diepte in? Kies voor 1 van de online programma's:

Aan de slag als ademcoach

Wil je zelf aan de slag als ademcoach? Of wil je de ademhaling als tool inzetten in je werk? Meld je dan aan voor de opleiding tot ademcoach.

Heb je nog vragen?

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het contactformulier of stuur een mail naar heleen@herleva.nl

Direct contact


Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen