Welke vaardigheden leer je tijdens een ademcoachopleiding?
Welke vaardigheden leer je tijdens een ademcoachopleiding?
3 min. leestijd

Welke vaardigheden leer je tijdens een ademcoachopleiding?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een ademhalingscursus of opleiding? Wil je ademcoach worden maar vraag jij je af welke vaardigheden je leert tijdens een ademcoachopleiding? In dit blog kun je alles lezen over de kennis en vaardigheden die je leert op de ademcoach opleiding van Herleva.

Vaardigheden die je leert tijdens een ademcoachopleiding

Om een goede ademcoach te worden moet je een goede theoretische kennis hebben van het lichaam en de werking van de ademhaling. Als je andere mensen wilt coachen, dan zul je bepaalde vaardigheden moeten hebben. Niet alleen wat betreft het aanleren van ademhalingstechnieken, maar ook vaardigheden om goed om te kunnen gaan met verschillende mensen. Onze opleiding zit daarom vol met kennis en vaardigheden. Een overzicht van lessen uit onze opleiding:

Basisprincipes ademhaling: anatomie en fysiologie

Hoe zit het lichaam in elkaar? Hoe werkt de ademhaling? Wat voor gevolgen heeft het op het lichaam als je op een bepaalde manier ademt? Deze kennis opdoen is de basis van een goede ademcoach.

Verschillende ademhalingstechnieken

Er bestaan verschillende ademtechnieken, wij leren je de drie belangrijkste:
De verbonden ademhaling, de Wim Hof techniek en hartcoherentie.
De verbonden ademhaling is een ademhalingstechniek waarbij je de rust tussen een in- en uitademing weglaat.
De ademhaling gaat dus continu door. Met inademen adem je zuurstof, oftewel levensenergie, in.
Het uitademen staat voor loslaten. Vaste gezetten emoites in het lichaam kun je zo laten ontspannen, verkramping gaat naar ontspanning in je lichaam en je voelt letterlijk dat je meer ademruimte krijgt.

Wim Hof is de laatste jaren enorm bekend geworden als ademcoach over de hele wereld. De Wim Hof Methode is een techniek die je fysiek snel meer energie kan geven. Het mindset deel is ook en belangrijk onderdeel naast koude training.

Tijdens een hartcohentie dag gaan we een ademtechniek leren die niet vele meer gebruikt wordt tegenwoordig, want je hebt er geen app of techniek voor nodig. Daarnaast leer je hoe je meer rusitge ademtechniek in kan zetten bij een klant.
Maar alles ga je eerst zelf ervaren.

Coaching technieken

Een groot deel van onze ademcoachopleiding is gericht op de bewustwording en ademhaling.
Wij leren je er werkelijk alles over.
Maar een coachopleiding zou niet volledig zijn zonder het aanleren van coaching technieken.
Ieder mens is anders, lichamelijk, maar ook geestelijk. Jouw klanten zullen daarom ook altijd op hun eigen manier reageren op jouw coaching en op de technieken die jij ze bij wilt brengen.

In de ademcoachopleiding van Herleva besteden we daarom ook veel aandacht aan coaching technieken.
Bij welke klachten kunnen ademhalingsoefeningen helpen?
Hoe creëer je meer ademruimte voor jouw klanten?
Hoe ga je om met emoties die los kunnen komen tijdens de ademhalingsoefeningen?
Hoe blijf jij in jouw eigen energie om jouw klanten optimaal bij te kunnen staan? We geven je praktische tips en theoretische kennis waar je erg veel aan hebt als ademcoach.

Herkennen slechte ademhalingsgewoonten

De ademhaling gaat vanzelf, het is één van de processen in het lichaam die onbewust voortgaan zonder dat we het merken. Toch ademen veel mensen verkeerd, dit kan negatieve lichamelijke en geestelijke gevolgen hebben. Het is daarom voor een ademcoach belangrijk om te leren wat de slechte ademhalingsgewoonten zijn en hoe je ze kunt herkennen.

Wij leren je om nauwkeurig waar te nemen hoe iemand ademt. Dit levert je kennis op over zijn of haar ademhaling, maar ook over de persoonlijkheid. Hierdoor kun je snel doordringen tot de kern van de klachten van een persoon.

Welke vaardigheden leer je tijdens een ademcoachopleiding?

De ademcoachopleiding duurt slechts 10 dagen, maar in deze dagen zul je enorm veel kennis en vaardigheden opdoen. Je doet veel theoretische kennis op over de ademhaling op anatomisch en fysiek vlak. We richten ons echter vooral op praktische vaardigheden wat betreft de ademhaling en coaching van andere mensen. Je leert verschillende ademhalingstechnieken, het herkennen van de ademhaling bij jezelf en anderen en hoe je anderen kunt begeleiden om beter om te gaan met de ademhaling.

Een opleiding vol praktische kennis en vaardigheden, maar niet alleen dat: Je werkt ook aan je persoonlijke ontwikkeling tijdens de ademhaling. Heb je interesse? Meld je dan vandaag nog aan voor de opleiding!

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Herleva vind je tientallen blogs met tips en adviezen. Ik raad je aan om deze blog ook te lezen:

Aan de slag met je ademhaling

Aan de slag met je ademhaling

Herleva heeft een aantal dingen voor je klaarstaan die je ondersteunen bij een betere ademhaling.

Gratis producten

Ik vind het leuk om mijn kennis met je te delen. Daarom heb je allereerst toegang tot mijn blogs en video's. Ook kun je gratis de volgende producten downloaden:

Zelf de diepte in met je ademhaling

Wil je verder de diepte in? Kies voor 1 van de online programma's:

Aan de slag als ademcoach

Wil je zelf aan de slag als ademcoach? Of wil je de ademhaling als tool inzetten in je werk? Meld je dan aan voor de opleiding tot ademcoach.

Heb je nog vragen?

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het contactformulier of stuur een mail naar heleen@herleva.nl

Direct contact


Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen