Deze boeken over de ademhaling zijn absolute aanraders!
Deze boeken over de ademhaling zijn absolute aanraders!
4 min. leestijd

Deze boeken over de ademhaling zijn absolute aanraders!

Welke boeken moet je nu lezen wanneer jij je wilt verdiepen in ademhaling? Zelf geef ik al 10 jaar een ademcoachopleiding en altijd geef ik mijn cursisten mee dat er meerdere goede ademtechnieken zijn.

Dat je moet uitvinden wat werkt voor jou en dat ieder moment ook iets anders kan vragen. Meer kennis helpt je beter gebruik te maken van je ademhaling, die zo’n groot effect kan hebben op je hele lichaam en geest, met andere woorden: op je hele ZIJN. In dit blog vind je zes waardevolle boeken.

#1: Nieuwe ademen van James Nester


Het boek nieuwe ademen is geschreven door James Nestor. Het boek is in het Nederlands te verkrijgen. James Nestor is een wetenschapsjournalist die veel ademtechnieken heeft bestudeerd en ervaren.

Hij heeft veel onderzoek gedaan en de wereld over gereisd om van mensen, wetenschappers en sjamanen te leren. In zijn boek legt hij de link tussen gezondheid en ademhaling. Het is een boek wat makkelijk en prettig verhalend geschreven is. Dat maakt het gewoon leuk om te lezen en het is geen droge kost. Maar wel megaleerzaam!

Bestel hier je boek:

Of de Engels versie als je dat liever hebt:

#2: Werkboek hyperventilatie, angst en paniek


Het werkboek hyperventilatie, angst en paniek is geschreven door Nicole Smit. In haar boek gaat ze in op de relatie tussen stress en de adem. Wanneer je oppervlakkig ademt door stress kun je te maken krijgen met klachten als paniekaanvallen, vermoeidheid en hyperventilatie.

Dit boek geeft je informatie, maar zet je ook aan het werk. Je gaat aan de slag met dieperliggende patronen. Stap voor stap verbeter je jouw levensstijl, waarbij je ademhaling één van de basispijlers is.

#3: Wim Hof: De Wim Hof Methode

De Wim Hof Methode is een wereldwijd begrip. Wim Hof (ook wel The Ice Man genoemd) staat bekend om zijn kennis en ervaring op het gebied van ijs en ademhaling. Ik raad iedereen om zich te verdiepen in zijn methode en er uit te halen wat past voor jou. In dit boek van Wim Hof leer je hoe je kou, ademhaling en mindset kunt gebruiken om je eigen gezondheid en mindset te veranderen.

De drie belangrijkste pijlers zijn blootstelling aan koud, bewust ademhalen en de kracht van de geest. In het boek vind je verschillende stappenplannen en oefeningen die je kunt toepassen in de praktijk.

#4: Gewoon Ademhalen: Dan Brulé


Dan Brulé is een pionier op het gebied van ademhaling. In het boek -Gewoon Ademhalen- van Dan Brulé vind je een mooi overzicht van verschillende ademmethoden. Hierin is er specifiek aandacht voor de Breath Masterytechniek. Wanneer je aan de slag gaat met de technieken uit dit boek helpt bij klachten als stress, pijn, angst, depressie en nog veel meer. Je werkt aan je persoonlijke leiderschap.

#5: Het Presence Proces : Michael Brown

Presence Proces boek

Het Presence Proces is een prachtig boek over de verbonden ademhaling. In het boek vind je een stappenplan waarmee je leert om van emotionele lasten af te komen. Het Presence Proces is een programma om onverwerkte trauma’s op te lossen.

Door tien weken aan de slag te gaan met jezelf zet je grote stappen. In het boek vind je praktische technieken die je hierbij helpen. Hierbij speelt de verbonden ademhaling een grote rol.

#6: Zuurstofwinst: door Patrick McKeown en Marion Meesters


Het boek Zuurstofwinst is een boek waarin goed uitgelegd wordt hoe het fysieke deel van ademhaling werkt. Ook vind je concrete oefeningen waarmee je direct aan de slag kunt. Het is een aanrader wanneer je bepaalde fysieke klachten worstelt.

Ook voor sporters is dit een leerzaam boek. Patrick McKeown heeft -tig sporters geholpen door aan de slag te gaan met de ademhaling. Ik ben super van van Patrick McKeown. Hij heeft zoveel kennis, love it.

Aan de slag met je ademhaling

Aan de slag met je ademhaling

Herleva heeft een aantal dingen voor je klaarstaan die je ondersteunen bij een betere ademhaling.

Gratis producten

Ik vind het leuk om mijn kennis met je te delen. Daarom heb je allereerst toegang tot mijn blogs en video's. Ook kun je gratis de volgende producten downloaden:

Zelf de diepte in met je ademhaling

Wil je verder de diepte in? Kies voor 1 van de online programma's:

Aan de slag als ademcoach

Wil je zelf aan de slag als ademcoach? Of wil je de ademhaling als tool inzetten in je werk? Meld je dan aan voor de opleiding tot ademcoach.

Heb je nog vragen?

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het contactformulier of stuur een mail naar heleen@herleva.nl

Direct contact


Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Ramona
Door

Ramona

op 11 Apr 2024

Ik mis hier de boeken van ademwerk pionier Mr. Breath (Rob Koning): Ontdek de kracht van ademen en Verbonden ademen.

Door

op 16 Apr 2024

Hoi Ramona, wat leuk dat je de moeite neemt omdat te delen. Ik heb maar aantal boeken gedeeld hier, er zijn zoveel mooie en goede en elk jaar meer en meer.

Reactie plaatsen