Voel jij je goed genoeg?
Voel jij je goed genoeg?

Niet goed genoeg zijn, of althans het gevoel hebben dat je dat niet bent, kan allerlei effecten hebben op je leven. In ieder geval heeft het een effect op je ademhaling; je adem reageert hierop.

Voor sommige mensen zorgt dit gevoel voor activatie. Ze gaan harder werken en hopen zo dat het goed genoeg is. Zij gaan daardoor hoog, snel en gejaagd ademhalen. Een ander legt het bijltje erbij neer, geeft het op, zucht voor de zoveelste keer diep en zegt “ppfffttttttt…”.

Adem zit in je lichaam en daarmee bedoel ik dat je het direct kan voelen en waarnemen. Als jij, als je je niet goed genoeg voelt, je adem ontspant en ruimer en fijner maakt, dan heeft dit direct effect op je onbewuste en je gedachten en dus op je gevoel.

Alles staat met elkaar in verbinding, het is aan ons wat wij ermee doen.
Ik heb hier een YouTube video over gemaakt, ook super leuk als je mij daar volgt:

Het gevoel niet goed genoeg te zijn is bij velen aanwezig en kan ervoor zorgen dat je je droom voorbij laat gaan, omdat je vindt dat jij niet goed genoeg bent.
Zelf ben ik in heel veel dingen nog niet zo goed: ik maak mega veel type- en taalfouten, ben atechnisch, geen filosoof, geen wetenschapper of medisch onderlegd, ik vergeet snel, ben redelijk lui…

En tóch voelde ik van binnenuit die drang om te delen waar ik zelf zoveel baat bij heb. En het bijzondere is dat ik mensen er echt mee help.
Achteraf ben ik blij dat ik, ondanks dat ik mijzelf heel vaak niét goed genoeg vind, ik mezelf uiteindelijk wél goed genoeg vind.
Dat klinkt duaal, maar zo zie ik het ook. Het is maar net welke kant ik kies en geloof.

Want uiteindelijk is dat het: WAT GELOOF IK VANBINNEN?
Ik geloof dat ik met eenvoudige dingen mensen kan helpen hun leven meer ontspannen, energieker, lichter en liefdevoller te maken.
Dat geloof ik ten diepste en al die dingen waar ik dan niét goed in ben… tsja, gelukkig zijn er zovelen die dáár dan weer goed in zijn, haha!
En zo helpen wij elkaar en doe ik Herleva niet meer alleen, maar heb ik een team van hulp om mij heen verzameld.
Omdat ieder zijn of haar kwaliteit heeft en zelf vindt daar goed genoeg in te zijn.

Ik wens je hele fijne dag toe!

Heb je last van hyperventilatie, volg dan de komende tijd de online cursus Chronische Hyperventilatie VoorbijZodat je echt meer ontspanning vindt in jezelf en meer grip op je gedachten en gepieker krijgt.

En ehhh… als jij denkt dat een ander je probleem op kan lossen? Dan zou ik deze cursus niet doen 😉
De training is perfect als JIJ zélf aan de slag wil. Ik reik je tools aan die bewezen werken, maar het is aan jou om aan de slag te gaan.

Een reactie van cursist Agaath:

“Jeetje, wat een eyeopeners tijdens de online training Chronische Hyperventilatie Voorbij. Aan het begin van de training wenste ik voor mijn astmaklachten meer lucht en ademruimte, meer ontspanning en meer energie. En dat is uitgekomen!

Vooral de Energy Boost en de Masterclass Verbonden Ademhaling (die ik extra bij had besteld) die ik dagelijks doe hebben me zoveel ruimte gegeven. Letterlijk door het omarmen van mijn gevoelens, die ik vaak wegslikte en daardoor verkramping in mijn lijf had. Door het releasen van mijn emoties. Geweldig, wat een ruimte en opluchting geeft dat. Door de simpele oefening om ruimte bij mijn middenrif te creëren.

Ik slaap momenteel beter, voel me geestelijk goed en fysiek fitter.

Ik ben dankbaar voor de aangereikte tools in de training, waar ik de rest van mijn leven plezier en een betere gezondheid door heb gekregen en ga houden.

Ik begon de training als een stresskip en voel me nu ontspannen en relaxed.
Mijn dank is groot.

Heleen, dankewol, rjocht út mien hert!”


Lieve groetjes,
Heleen
Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen