Angst voor paard overwonnen door NLP
Angst voor paard overwonnen door NLP
1 min. leestijd

Angst voor paard overwonnen door NLP

Onderstaande e-mail ontving ik van een NLP in een notendop cursist.
In de les had ze verteld dat ze niet meer op haar paard durfde door iets wat er was gebeurd.
Ze had van alles geprobeerd om van de angst af te komen, maar niets had nog gewerkt.
Tot de NLP oefeningen een verandering brachten.
Lees hieronder haar verhaal ( met toestemming),
Hi mede NLP’ers,

Ging ik jullie vertellen over mijn onmacht en gebrek aan (zelf)vertrouwen t.o.v. het paard Bossie . . . . dat het mij maar niet wilde lukken om op een leuk ontspannen manier lekker met hem die natuur in te gaan . . . . . tijdens de laatste meeting heb ik expres niets meer hierover gezegd want er viel niet iets leuks over te vertellen.
Ik was natuurlijk wel een paar x bij en met hem geweest maar meer of anders dan rondjes rijden in die buitenbak ging mij nog niet lukken.

Was ik nu, afgelopen woensdag weer bij Bossie, die schitterende zonnige dag.

Ik had vooraf mijn NLP oefeningen gedaan, de omdraaitechnieken en die kijk op de toekomst. En wat dacht je wat . . . .

Na opzadelen ben ik direct linksomkeert naar buiten gestapt !! Niet eerst veilig die bak in.

Bossie vond het reuze eng. Al briesend en snuivend en met lichte protesten liet hij zich toch leiden. Na zo’n 10 min. was ie over dat hele grote lijf tot schuimend toe bezweet !! Desalniettemin  J J . . . . hij heeft zich toch over willen/kunnen geven aan het vertrouwen in mij wat ik hem kennelijk nu dan toch eindelijk kon geven !! We hebben het een klein uur volgehouden en wat was ik trots op mijzelf en Bossie J ! Mijn gevoel was GOED !

Het werd nog leuker en beter nadat ik mijn dochter met foto en al op de hoogte had gebracht . . . . haar reactie: “Mam, wat heb je NU gedaan ?!! Je bent langs de verkeerde kant van de A9 gereden !! Ik heb Bossie juist steeds (voor jou) langs de rechter kant laten lopen en wennen. Dat ging intussen redelijk en dan ga jij nu opeens langs de linker kant lopen ?!? Daar zijn wij nog nooit geweest ! Logisch dat ie zo was en deed J !! Maar even goed, SUPER dat het je gelukt is !”

Lieve mensen, dit wilde ik jullie niet onthouden. Ik voel mij een eindje in de betere richting.

Het ga ook jullie goed/beter.

Warme groet,  Marion 

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen