Herleva bij RTL4 LifestyleXperience
Herleva bij RTL4 LifestyleXperience
in Media
2 min. leestijd

Herleva bij RTL4 LifestyleXperience

Meer dan 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met de kracht van de ademhaling.
Ik was helemaal niet op zoek naar zoiets, want ik volgde een NLP seminar.
Ik baalde zelfs dat het over de ademhaling ging, daarvoor was ik niet gekomen.
Maar Nederlandse als ik ben, wilde ik wel alles ervaren, want ik had ervoor betaald ;-).

Ik was diep onder de indruk over wat de verbonden ademhaling met mijn lichaam deed. Ik voelde van alles en ervoer een mega gaaf gevoelEigenlijk had ik er geen woorden voor.

Het raakte mij als een bliksemschicht en het lot besliste dat ik er mijn werk van ging maken.

Het is net alsof ik geen keuze heb, maar dat ik voortgedreven word.
Ik heb veel opleidingen en workshops gevolgd, om te ervaren en beter te begrijpen wat de ademhaling doet en kan doen.

En het verbaast mij nog dagelijks dat wanneer iemand een kleine aanpassing doet aan zijn ademhaling, dat dat al impact heeft op zijn of haar leven.

Je lichaam (ook jouw lichaam) is gemaakt om goed door te ademen, in te ademen en weer goed uit te ademen, of te wel los te laten. Ik schrik soms als ik zie dat iemand amper ademt, ik weet dan dat diegene niet echt leeft, maar op zijn tandvlees door het leven gaat. En op wilskracht alles ondergaat.

En dat hoeft niet, niet meer……!
Ja, het kan eng zijn om door te ademen als je angst hebt, boos of verdrietig bent.
Maar het is wel wat jij dan voelt en waarom zou je dat niet gewoon op eisen.

Dat je mag voelen wat er is.
Omdat jij JIJ bent.

Jij bent een mooi wezen van licht en liefde.
Of dat nu zweverig klinkt of niet, het maakt mij niets meer uit.

Ik heb zo vaak een “eenheidsbewustzijn–ervaring” gehad, dat ik dit nu wel moet delen. Of ik nu wil of niet. Ook al vind ik het best nog wel eens eng of spannend. Het gevoel steeds meer bevrijd te zijn, is heerlijk.

Wanneer je leven net een gevangenis lijkt door alle emoties, gedachten en rampscenario’s die voorbij komen, ga dan aan de slag met jezelf en leer door. Je kunt echt leren om je beter te voelen. Persoonlijke ontwikkeling gaat altijd door is mijn idee. Om mij heen, heb ik veel mensen die mij door hun gedrag van alles leren.

Door onder andere koude training heb ik weer ervaren hoe sterk ik ben en dat het tijd is om veel meer vanuit mijn hart te leven en te werken. Een koude training kan al beginnen met af en toe koud afdouchen, lees hier wat voor effect het heeft op je immuunsysteem.

Het heeft mij geleerd dat ik gehoord mag worden. Ook al is niet iedereen het met mij eens en dat is prima. En de kritiek raakt mij nog wel. Maar, des te meer kritiek hoe beter het gaat 😉

Mijn drive om mensen de kracht van de ademhaling te laten voelen of om er kennis mee te maken is mega groot. En die drive wordt alleen maar groter lijkt het..

Daarom vond ik het ook reuze leuk dat ik vorige week door RTL4 werd gebeld of ik mee wilde doen aan het programma LifestyleXperience. Of ik meer wilde vertellen over Ademcoaching?
Ja, natuurlijk wil ik dat graag!

Zie hier de video:

 

Warme groetjes, Heleen

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen