weg met stress
weg met stress, hoe doe je dat?
2 min. leestijd

weg met stress, hoe doe je dat?

Weg met stress?? Hoe doe je dat?

Nog even het overhemd strijken, scheren of je make-up doen en snel de deur uit want de tijd dringt, alweer…

Helaas weer net te laat op je werk door een onverwachte file. Tja, je baas is wel op tijd, die komt vanaf een andere kant, heeft geen kinderen die zeuren dat ze iets anders aan willen, en hij hoeft ook niet op het laatst een poepluier te verschonen.
De vermoeidheid is flink voelbaar in je lijf. De irritatie, dat je telkens achter de feiten aan loopt, wordt steeds groter.
Zou het niet heerlijk zijn als je gewoon relaxed op je werk zou komen. Dat het een gezellig ontbijtje was, een vrolijke boel was waar gelachen werd! Dat je zelfs tijd hebt gehad voor jezelf, eventueel mediteren, rustig het krantje lezen, en met een heerlijk ontspannen gevoel de deur uit. Even bijkletsen met een vriend(in) in de auto, lang leve de mobiele telefoon!
Er zijn veel taken, die je tegenwoordig als volwassene hebt. Vroeger was de taakverdeling een stuk makkelijker dan nu.  De man verdiende het geld en de vrouw deed de huishouding en de kinderen. Als man wordt er nu van je gevraagd bij te dragen in het huishouden. Als vrouw is het de bedoeling, dat je naast het krijgen van kinderen, blijft werken. Slapeloze nachten of niet, gewoon stoer en sterk aan de slag. Uiteraard wil je dan ook nog een goede ouder zijn, helpen op school en leuke verjaardagspartijtjes geven. Zowel man als vrouw hebben het als ouder zwaar.
Mocht je geen ouder of opvoeder zijn, dan verwacht je omgeving andere dingen van je. Je collega’s vinden je natuurlijk de ideale kandidaat voor de ondernemingsraad of jij kunt je ouders wel meer ondersteunen want ja, je hebt toch alle tijd?? Of je werkt nog wat extra door, want je hoeft toch niet perse op tijd thuis te zijn…

 

Hoe dan ook, het leven is vaak druk en vol. Daarom is er in deze tijd de behoefte om rust te ervaren in jezelf. Echter hoe doe je dat? Er zijn natuurlijk vele wegen die naar Rome leiden, daarom is het belangrijk, dat je je eigen manier ontdekt hoe je rust kunt ervaren in jezelf.

 

Weg met stress…….welkom ontspanning en rust.

  • Hoe je snel ontspanning en rust  kunt voelen is door met aandacht naar je ademhaling te gaan.
  • Laat de ademhaling rustiger gaan dan hoe die is met stress is je lichaam.
  • Denk aan je voeten, je benen, je billen, je rug, je romp en je hoofd.
  • Voel je lichaam.
  • Elke keer dat je inademt zeg je ontspannende dingen tegen jezelf.
  • Je focust op je ademhaling als je gedachten alle kanten op gaan.
  • Je aandacht is op je ademhaling gericht.
  • Bedenk wat het je oplevert als jij de activiteiten die je wilt doen met een ontspannen lichaam doet? 

Om iets ten positieve te veranderen in je leven zul je in actie moeten komen. Door alleen al positieve gedachtes te hebben kun je iets veranderen. Meestal is dat nog niet voldoende, als je het ook nog voelt in je lichaam dan ben je een hele stap verder.

Wil jij ook weer voelen in je lichaam hoe het is om je heerlijk ontspannen te zijn?

Op 8 en 29 november geef ik een ademdag. Wil je beter ademen, meer ontspannen en belemmerende emoties loslaten? Meld je dan nu aan! Lees hier meer over de kracht van je ademhaling.Of kom op vrijdagavond 30 oktober naar de gratis informatieavond.

Je kunt je opgeven via de telefoon, bel dan naar  036 53 75 699 of mail naar heleen@herleva.nl

Ook kun je op mijn website  meer informatie vinden over de workshops die ik geef  kijk op herleva.nl  Mocht je interesse hebben voor Ademwerk, maar je wilt niet in een groep dan kun je ook bij mij terecht voor individuele coaching.

Graag tot ziens !

Vriendelijke groet van Heleen

Ps. Ik waardeer het als je een reactie achterlaat op mijn weblog.

 

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen