Hoe kun je zelf goed leren ademen
Waarom een ademcoachopleiding volgen?
5 min. leestijd

Waarom een ademcoachopleiding volgen?

Hoe kan een Ademcoach opleiding je verder helpen?
Ontstressen, onthaasten en ontspannen………dat willen de meeste mensen graag. Maar ze denken dat de ‘tijd’ hiervoor ontbreekt.

Helende adem. 

Door het gebruiken van je eigen helende adem ontspannen, dit kun je zelf doen, zonder hulp.
Je kunt jezelf helpen, je lekkerder voelen en zelfs anderen op je pad helpen en het hen ook weer leren.
De ademhaling is hot te noemen op dit moment.
In tijdschriften, op internet, in weblogs en op tv is er genoeg over te horen.
Via mijn nieuwsbrief of mijn Youtube-kanaal heb jij misschien ook al ademhalingsoefeningen gedaan of de Wim Hof ademtechniek geprobeerd. Klik hier als je nu de Wim Hof ademtechniek wilt zien.

Waarom zou je ademoefeningen doen?
Steeds meer mensen lopen vast in hun leven.
Ze hebben het druk, wellicht te druk, en dat geeft spanning en stress.
Dan raak je gemakkelijk de binding met jezelf kwijt.
Je kunt je er onzeker of angstig door voelen.
Ademoefeningen doen is een manier om weer de verbinding met jezelf te herstellen of je in jezelf te verdiepen, te ontdekken waar een gevoel of patroon vandaan komt en hier invloed op te krijgen.

Meer leren en ontdekken

Tijdens de Ademcoach opleiding die ik geef, merk ik dat de meeste cursisten al vele opleidingen en workshop gevolgd hebben over persoonlijke ontwikkeling.Toch willen ze meer.
Een diepere verbinding met zichzelf voelen, zo noemen ze het wel eens.
En daar zijn vele lagen in te ontdekken.
“Voelen is begrijpen”, zegt Wim Hof altijd
.

Ook als je geen hulpverlener bent en geen ademtechnieken aan een ander leert, wil je misschien jezelf wel verder ontwikkelen en spiritueel groeien, om meer vrijheid, energie en geluk in je leven te voelen.
Je wil een betere gezondheid krijgen, je relatie nieuw leven inblazen of naar een nieuwe hoogte brengen.Het kan allemaal (is mijn ervaring), wanneer je aan de slag gaat met jezelf.

Alles begint bij jou en niet bij de ander…

De ander kan jou niet gelukkig maken, ook al lijkt het soms wel zo.
Misschien heb jij wel iemand in je omgeving waar je opgelucht van zou raken als diegene zijn of haar gedrag zou veranderen.
Maar daar op wachten kan lang duren en daarom lukt het sneller wanneer je je eigen gedrag verandert zodat jij jezelf blij, gelukkig,  liefdevol en energiek voelt.

Wollige Yoga
Jarenlang brachten mensen yoga enkel in verband met zweverigheid. En heerste het beeld dat als je wilde ontspannen en jezelf aandacht gaf, je wel heel erg gestrest moest zijn of je zeer ellendig zou voelen of zelfs dat je psychisch in de war zou zijn.
Inmiddels heeft er een bewustzijnsverandering plaatsgevonden en is er veel meer kennis beschikbaar de adem.

De wetenschappelijke voordelen van ademhalingsoefeningen.

Gelukkig is er al veel onderzoek gedaan en bewezen dat adem en ontspanningstechnieken een groot effectie op je hebben. Het feit dat ontspanning essentieel is om vitaal ouder te kunnen worden.
Net zo belangrijk als beweging en goede voeding.
De ademhaling is een fantastisch fenomeen in ons lichaam dat helemaal vanzelf, autonoom, gaat.
Maar het is ook een systeem dat te beïnvloeden is. Dat is wat ik er zo bijzonder aan vind.
Alles kan, alles is mogelijk, jij maakt de keuze.Door je ademhaling beïnvloed je je hart en daarmee je brein en je gedachten en je gevoel. Je kunt zelf bepalen of je je opgejaagd of rustig voelt.

Meer zekerheid voelen en minder twijfelen!

Je ademhaling brengt je in verbinding met jezelf. Dat is voor elk beroep en in je privéleven handig en slim. Het maakt dat je makkelijker beslissingen kunt nemen, je zekerder voelt en beter weet wat jij wilt.
Als je druk bent in je hoofd en gaat twijfelen, doe dan een ademoefening en ervaar welk positief effect het heeft op je lichaam en geest.
Zo heb je even geen tijd meer voor nare gedachten en kun je makkelijker focussen op iets anders. Hierdoor verdwijnen die nare gedachten als vanzelf naar de achtergrond.

Niet voor niets zijn succesvolle managers mensen die uitstekend kunnen ontspannen.

Mijn ervaring is dat ik vrij onzeker en angstig was en twijfelde over veel werk en privédingen.
Ik kon er uren over denken en praten, maar het veranderde niets.
Totdat ik meer over mijzelf leerde via de biofeeback van de ademhaling en ontdekte dat naast de adem ook mijn lichaam van essentieel belang is om goed voor te zorgen.
Die bewustwording van wat ik doe of juist niet doe, bracht me ongelofelijke helderheid.
De ademsessies gaven mij inzicht in mijn functioneren en in welke patronen ik in mijn leven had. Dat het je veel inzicht over jezelf geeft, zie en hoor ik ook vaak van ademcoaches die de opleiding doen.
Daarnaast worden cursisten fitter, positiever en energieker en dat na relatief weinig inspanning.
Het is de bewustwording die door de ademsessie op gang is gekomen welke hen zo goed helpt.
Het maakt een groot verschil met de nieuwe uitdagingen en kansen die het leven blijft bieden.

De ademhaling stimuleert het genezende, zelfhelende, vermogen in ons mensen.
In de opleiding ontdek je hoe jij de kracht van de ademhaling in je werk kunt gebruiken. Ik heb vele cursisten gehad met de meest uiteenlopende beroepen, van hypotheekadviseur tot, secretaresse of zelfs boekhouder.
Wanneer je verder wilt groeien kan de ademcoachopleiding die ik geef een stap voorwaarts zijn.

Het gaat om jou en jouw groei.

Van daaruit word je altijd beter in het werk wat je doet.
Of je nu wel of niet mensen in je omgeving een ademoefening laat doen.
De grap is dat cursisten die geen professionele hulpverlener zijn, nu wel naast hun werk ademsessies geven.
Dit zijn ze gaan doen, omdat de omgeving heeft gezien hoe goed het met ze gaat en ze ook gezonder en energieker willen zijn.

De Ademcoach opleiding van Herleva is uniek.
Omdat het meerdere technieken met elkaar verbindt, daarnaast  werk ik al ruim 10 jaar werk als ademcoach en vanuit intuïtieve werkvormen, met zeer succesvol resultaat.
Ik heb een zorgvuldige selectie gemaakt uit de verschillende ademtechnieken, zodat jij de meeste effectieve ademtechnieken leert en je ook op spiritueel gebied jezelf verder ontwikkelt.

In de opleiding ga je zelf alles ervaren, maar ik zeg wel altijd: het is géén therapie, wel groei en ontwikkeling. Je gaat aan de slag met de verbonden ademhaling, de Wim Hof methode (ademtechniek, koude training en jouw mindset) hartcoherentie, acupressuur en ademanalyse etc.

Maar los van al deze technieken en methoden:  ‘Jij’ staat centraal in de opleiding, zodat je eerst jezelf verder helpt en ontwikkelt en daarna, als jij dat wilt ook andere mensen kunt coachen en begeleiden.

Ik heb al een aantal opleidingen gegeven, Stella is energietherapeut en één van de cursisten, op deze video deelt ze wat de opleiding haar heeft gebracht.

En cursist én psycholoog Pauline: Er komt van alles los, ik voel me beter en durf beter onder ogen te nemen wat er gaande is, met verdriet als gevolg maar zonder angst. Ik blijf erbij en kan het zien en voelen, delen en vandaar weer ruimte ervaren en opbouwen, zo gaaf Heleen! En deze ervaring helpt mij weer beter te worden in wat ik doe, mijn werk, geweldig!

Wanneer je vragen hebt of wilt weten of de Ademcoach opleiding geschikt is voor jou, vraag dan een gratis verkennend gesprek met mij aan.

Ik geef je een eerlijk advies of het op dit moment in je leven past. Je kunt een gesprek aanvragen door te mailen naar heleen@herleva.nl met als aanhef: Aanvragen verkennend gesprek. Of klik hier om direct te mailen.

Eind september start Herleva met een weekendopleiding en op 23 november starten we met een maandag opleiding. Lees hier meer over de opleiding.

Graag tot horens bij een gratis verkennend gesprek over de Ademcoach opleiding.

Fijne dag nog, het is mooi weer!

Energieke groet,

Heleen

 

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen