Visualisatie droomdoel
Visualisatie droomdoel
in NLP
4 min. leestijd

Visualisatie droomdoel

Visualisatie, je voorstellen wat je wilt kan heel effectief zijn.
Het helpt je onderbewustzijn te weten welke kant hij uit moet.

Door je doelen voor jezelf helder voor je te zien, te voelen wat je wilt of waar jij naar verlangt, en wat je daar bij denkt, is super effectief.
Hieronder heb ik een idee voor je hoe je dat zou kunnen doen.

Het is de uitgeschreven tekst van mijn NLPcd in een notendop track 12 Droomdoel:

Hoe werkt Visualisatie:

Visualisatie droomdoelHet grootste deel van je leven leef je onbewust en daarom is het heel zinvol als je een doel, een droom, hebt voor de toekomst, zodat je onbewuste de goede dingen kan aanreiken die jou leiden naar wat je werkelijk wil.

Die jou leiden naar jouw droom, naar je onbewuste droom.

Ik wil je daarom voorstellen om op dit moment je droom weer even helemaal helder voor je te zien, te voelen en gewoon te ervaren wat dat eigenlijk is, wat jij werkelijk wilt. Heel veel mensen hebben eigenlijk geen idee van wat ze werkelijk willen en het leven komt daardoor gewoon op ze af en dat levert helaas ook vaak allerlei problemen op. Op het moment dat jij onbewust een doel hebt, kan dat in het bewuste andere keuzes maken.

Ga maar eens even heerlijk zitten of liggen, net hoe jij comfortabel en ontspannen bent.
Ik neem je mee op een reis naar de toekomst.
En stel je maar voor dat jij in een soort shuttletje stapt op dit moment en die shuttle brengt jou heel ver in de toekomst. Wel over dertig jaar.
Dus je reist op dit moment helemaal in de toekomst en over dertig jaar stap jij uit de shuttle.

Bedenk maar eens welke leeftijd je hebt over dertig jaar.
En op het moment dat jij uit die shuttle stapt en je kijkt daar om je heen, wat voor werk doe je dan?
Wat voor werk doe je over dertig jaar?
En wellicht werk je niet meer, maar doe je vrijwilligerswerk, de tuin aanharken etc.
Maar in ieder geval kijk maar wat jij wilt doen over dertig jaar. Voel maar, hoe is dat dan? Hoe is dat als jij over dertig jaar zo heerlijk leeft?
Wat voor geluiden heb je dan om je heen? En wat zeg je dan tegen jezelf?
En kijk ook maar of er mensen zijn om je heen. Ik zou adviseren van wel, als je nu een leuke partner hebt, zet die ook maar in het beeld over dertig jaar.
En als je kinderen hebt, of een hond, wat het ook is, stop het in het beeld over dertig jaar, maak het helemaal zoals jij wilt dat het is.
En kijk ook naar alle details die er zijn.

En dan stap je nu weer terug in je shuttle en je gaat weer meer terug en over twintig jaar stap je weer uit.
En je bent een jongere versie van jezelf en de mensen om je heen zijn ook nog iets jonger dan over dertig jaar nu. Wat is het werk wat je doet?
Is het hetzelfde werk als wat je doet over dertig jaar of moest je over twintig jaar eerst nog een opleiding volgen om daar uiteindelijk uit te komen of is er nog iets anders nodig om daar uiteindelijk uit te komen? En wat heb je over twintig jaar allemaal.
Zie het maar precies helemaal voor je, zoals jij het droomt.
Als je een relatie hebt, zie dan maar voor je dat het een hele fijne relatie is en dat je helemaal gezond,fit en stralend bent en werk doet waar je heel erg van geniet. En kijk maar helemaal rond, kijk maar naar details: wat kan je oppikken zodat je over dertig jaar goed uitkomt?

En stap nu maar weer opnieuw in die shuttle en dan ga je weer meer terugvliegen naar het hier en nu en dan stap je uit over vijf jaar vanaf nu.
Dus een paar jaar ouder dan nu.Wat doe jij, waar ben jij over vijf jaar? Wat wil je heel graag over vijf jaar al?
Wil je dan super gezond zijn over twintig jaar?
Wat moet je dan eten, welke bewegingsvorm past bij jou om over twintig en over dertig jaar helemaal goed uit te komen? En wat voor opleiding moet jij wellicht volgen om over twintig jaar uit te komen?
Of wat heb je al gevolgd, wat heb je al gedaan over vijf jaar?
Geniet maar helemaal van dit beeld ,van het gevoel wat je zegt tegen jezelf over vijf jaar zodat je perfect uitkomt over twintig en over dertig jaar.
En zie jezelf maar stralend en gezond en fit en het werk doen waar jij heel erg van geniet.
En mochten er nog belemmeringen zijn, dingen die je moet overwinnen om over twintig jaar en over dertig jaar uit te komen, wat moet jij nog overwinnen of doen, zodat je over twintig en over dertig jaar perfect uitkomt?

En dan stap je vervolgens weer terug in je shuttle en stap je eruit, drie maanden vanaf nu.
En zie jezelf maar voor je over drie maanden.
Welke stappen zet jij al over drie maanden, zodat je over vijf jaar, over twintig jaar, over dertig jaar helemaal goed uitkomt.
Zodat je gezond, fit en fitaal bent. En energiek bent. En werk doet wat je leuk vindt, waar je werkelijk van geniet.

Kijk maar welke keuzes je moet maken over drie maanden, zodat je over vijf jaar al heel anders uitkomt. Precies op de manier die jij wilt.
En dan stap je weer in je shuttle en dan vlieg je als het ware helemaal weer naar het hier en nu. En dan stap je weer uit.
En wat kan je in het hier en nu al doen, zodat je over drie maanden , over vijf jaar, over twintig en dertig jaar jouw droom helemaal uitkomt.
Door je droom op onbewust niveau te hebben gevisualiseerd, gevoeld te hebben en de gedachtes die je hebt helemaal gehoord te hebben is het voor je onbewust zijn heel veel makkelijker om signalen aan je bewustzijn te geve, zodat je droom werkelijk uitkomt.

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen