Stralen in een rode jurk
Stralen in een rode jurk

Durf te stralen, het is tenslotte Valentijnsdag, de dag van de Liefde! 

Durven stralen in een mooie jurk. Ik vond dat eng. Wilde liever niet te opvallend zijn, meer op de achtergrond.
Want ach, wie ben ik toch helemaal?

Nu ik 50 ben weet ik: je mening, geloof en vertrouwen doen er wél toe. We hebben altijd invloed op een ander door wat we zeggen of doen, of door hoe wij ons voelen. Jezelf uiten is niet altijd makkelijk, maar op de dag van de liefde doen meer mensen dat gelukkig.

Als puber deed ik de mavo en alhoewel mijn ouders mij zeer motiveerden om naar de havo te gaan, ging ik niet. Ik wilde kapster worden en had een hekel aan school. Zo erg dat ik mij ooit voor nam nooit meer een opleiding te doen. Maar het leven had iets anders voor me in petto. Want ik ben juist altijd blijven leren. Ik ben nooit gestopt zou je kunnen zeggen. Wie had dat ooit gedacht?

De rode jurk.
Ik gaf een vorig jaar lezing en wilde daar iets nieuws voor kopen. Ik zag een jurk, een rode jurk.
Hij paste perfect, mijn dochter van twaalf zei dat hij prachtig stond en ik dacht: dié doe ik aan op de lezing. Maar vervolgens werd ik bang, want het was wel erg rood. Wat als het te opvallend zou zijn? En iemand vond dat ik wel een erg overdreven jurk aan had? Al die gedachten gingen door mijn hoofd. Maar al die gedachten en gevoelens bén ik niet.


Juist door te durven shinen in mijn rode jurk loste ik voor mijzelf weer een stukje angst op.

Angst om op te vallen
Angst dat mijn kop eraf gaat
Angst om niet geliefd te zijn
Angst om apart te zijn
Angst om abnormaal gevonden te worden
Angst om buiten de groep te vallen
Angst om aantrekkelijk te zijn
Angst om geliefd te zijn
Angst om bewonderd te worden
Angst om alleen te blijven
Angst het niet te weten

En ja, ik bang voor van alles geweest en nog wel eens, maar dat is niet wie ik bén.
In mij is een bron van overvloed, liefde en licht. En via mijn woorden, mijn zijn, deel ik dat. Gewoon dat.

Wat ik voel is dat ik liefde wil delen en dat ik dat wel van de daken wil schreeuwen.

Ik wil het leven gewoon een klein beetje lichter maken voor mensen. Want een klein beetje is ook al heel fijn, leuk en prettig. En daar ga ik voor.

Dat dingen niet altijd hetzelfde hoeven te blijven, heb ik aan mezelf bewezen. Want ik stond daar te stralen als een sterretje tijdens die lezing. En ik weet dat als ik dat durf, ik wellicht iemand een duwtje geef dat ook te doen.

Want weet je, niemand hoeft jou toestemming te geven om te stralen. Te stralen zoals alleen jij maar kan.
Want jij bent volstrekt uniek! Net als ik. En daar mag je trots op zijn en naar leven.
Dan adem je voluit en ongedwongen en dat voelt ZALIG en VRIJ.

Ik wens je een stralende Valentijnsdag toe en ook als je single bent zoals ik en er niemand iets doet of geeft, geef jezelf dan NU een GOED gevoel, gewoon omdat je LEEFT.

En bij deze een groet uit mijn hart voor jou, gewoon omdat het kan (mijn dochter Tosca vond deze foto geen recht doen aan de jurk en mij, maar ik vond hem lollig dus plaats hem toch ;-))
X Heleen

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen