Wat kan je ademhaling jou vertellen?

Wat kan je ademhaling jou vertellen?

Een heleboel als je goed kijkt. Je ademhaling is een weerspiegeling  van je innerlijke gevoel. Nu is het hele lichaam dat natuurlijk. Je ogen en je voeten kunnen je van alles over je innerlijk wereld vertellen, echter  bij je ademhaling heb jij ook de kans om er iets aan te veranderen. Als je iemand bent die graag de controle houdt en perfectionistisch is, dan zijn dat op zich mooie eigenschappen. Echter wanneer deze eigenschappen  doorschieten vanuit een gevoel van angst, dan is er in je middenrif een krachtige ademhaling waarneembaar.
Elk gebied in je lichaam heeft een relatie met een emotionele component.  Dr. Judith Kravits, grondlegster van de Transformational Breathing methode, heeft dit ontdekt vanuit 30 jaar praktijkervaring.

Wat laat je lage buik zien?

Als je goed in je lage buik ademhaalt  ben je een geaard mens. Je staat stevig op de aarde en bent niet snel om te duwen.  Zowel letterlijk als figuurlijk. Ook heb je een goed gevoel met betrekking tot je werkelijke wensen en verlangens. Waarschijnlijk voel je veiligheid en vertrouwen in jezelf en heb je daardoor een natuurlijk zelfvertrouwen. Je weet wat je echt wilt.
Als je niet ademhaalt in je lage buik dan zou het kunnen zijn  dat vertrouwen in jezelf voor jou een uitdaging is.. Je zult sneller meegaan met de ideeën van de ander, want wat jij precies wilt weet je niet zeker. De kans is groot dat je hard gaat werken, je best doet om waardering te krijgen.

Wat laat je middenrif zien?       

Heb je een krachtige middenrif ademhaling dan ben je waarschijnlijk een doorzetter,  wellicht een perfectionist met veel wilskracht. Ook wil je graag de controle houden. Dat geeft je een gevoel van zekerheid. Het gevaar bestaat dan wel dat je uit angst reageert in plaats  vanuit vertrouwen in jezelf.
Met een zwakke middenrifademhaling zal het moeilijk voor je zijn om door te zetten en zul je gebrek aan wilskracht ervaren.

Wat laat je borstademhaling zien?

Als je in je borst goed ademhaalt  zal contact maken  met andere mensen een kwaliteit van je zijn. Je kunt  liefde ontvangen en doorgeven. In het borstgebied zit je hart en van daaruit stroomt de liefde door je leven. ( symbolisch)
Als je niet goed ademt in je borstgebied  komt dat heel vaak door een dominante ouder of opvoeder. Je hebt onbewust je hart dicht gedaan zodat het maar geen pijn meer kan ervaren. Nu doe je jezelf tekort in het ontvangen van liefde voor jezelf en dus ook in het geven van liefde aan een ander. Het zal moeilijk zijn om echt te zeggen wat je ‘op je hart ‘hebt.

Als je plat ligt op de grond voel dan eens waar je ademhaling langs stroomt. Komt je adem echt in alle drie gebieden? ………Gefeliciteerd! Doe je dat nog niet, ga dan nu beginnen door bewust je ademhaling naar je lage buik te brengen. Elke keer dat je meer inademt is een verbetering. Een cadeautje aan jezelf..

Reactie plaatsen