Ademhaling is letterlijk onze levens energie

Onze ademhaling is letterlijk onze levensenergie

Zonder zuurstof is er geen leven. Dat is heel simpel en toch hebben maar weinig mensen echt aandacht voor de manier waarop ze ademen. Onze ademhaling is een puur automatisch en biologisch proces dat ook gewoon doorgaat als we ons daar niet van bewust zijn.
Voor velen is er ook geen noodzaak om bewust te worden van de ademhaling. Daar is juist de meeste winst te halen.

Onze ademhaling schenkt ons meer energie dan de voeding die we tot ons nemen. Veel mensen eten juist heel bewust en hebben niet door dat de grootste bron van levenskracht in onszelf zit. Onze ademhaling krijgt geen of nauwelijks aandacht.
Er bestaan meerdere ademhalingsmethodieken. Ademwerk is  heel goed venwege de integratie van fysieke, mentale en spirituele aspecten die aan onze ademhaling zijn verbonden. Het opent ons totale ademhalingssysteem en corrigeert oude, ineffectieve manieren van ademen. Verder leidt het tot stressreductie, meer zelfbewustzijn, heling van emotionele trauma's en meer spirituele verbondenheid.

De basis van Ademwerk en hoe ik er mee werk, ligt bij dr. Judith Kravits. Zij is dr. in de metafysica, en heeft rebirthing, meditatietechnieken en oude Oosterse filosofieën (acupressuur) gecombineerd. De wetenschap heeft aangetoond wat oude Oosterse opvattingen allang wisten: alles (inclusief wijzelf) ontstaat uit dezelfde energiebron. Tussen energievelden, met een verschil in dichtheid en omvang, bestaan uitwisselingen. Ademhalen is in feite de belangrijkste manier om energie tot ons te nemen (inademen) en weer los te laten (uitademen). Het is de vorm van communicatie tussen ons energieveld en de kosmos.
Deze uitwisseling zorgt ervoor dat we de levensenergie (prana) tot ons kunnen nemen. Door in te ademen nemen we het goede, de levensenergie, tot ons en door uit te ademen laten we los wat we niet meer nodig hebben. Met de hoog resonerende levensenergie in de vorm van zuurstof voeden we onze cellen. Zij vormen de oerverbinding tussen lichaam en geest.

WE GEBRUIKEN GEMIDDELD 30 % VAN ONZE CAPACITEIT
Richt je aandacht, terwijl je dit leest, eens op je ademhaling. Adem je diep en volledig in je buik of herken je een oppervlakkige ademhaling? Is de manier hoe je uitademt ontspannen, een gemakkelijke vorm van loslaten of eerder een geforceerde manier van uitblazen?
Wat duurt langer, het inademen of het uitademen? Ontdek je een pauze tussen het in -en uitademen?
De meeste mensen ademen onregelmatig, oppervlakkig of beperkt. Dat leidt tot een beperking van energietoevoer tot lichaam en geest. Het beperken van ons ademhalingssysteem vindt volledig onbewust plaats. De meeste mensen ademen al jaren onvolledig of geforceerd en zijn zich daar niet meer van bewust.

Mensen ademen gemiddeld op 30 % van hun totale vermogens. Ons onderbewuste slaat onderdrukte emoties op. Deze lage energieën gaan zich vastzetten in ons lichaam, waardoor we als gevolg niet meer volledig kunnen ademen. Ga eens na hoe je ademhaling verandert als je boosheid of angst voelt. We willen wegblijven van negatieve emoties en één van de mechanismen die we onbewust hanteren om een rotgevoel te vermijden, is het vasthouden of beperken van onze ademhaling.
In feite is dit een beschermingsmechanisme of zelfs in essentie een manier om te overleven, omdat we ons niet slecht willen voelen. Wat we eigenlijk doen is het onderdrukken van negatieve emotionele energie uit eerdere ervaringen, die door ons lichaam worden vastgehouden. Het lange tijd vasthouden van negatieve emoties kost veel energie, zorgt voor chronisch spanning in ons lichaam en dwingt ons om oppervlakkig of beperkt te ademen, waardoor we ons minder energiek en vitaal voelen en een afnemende weerstand hebben.

LOSLATEN VAN NEGATIEVE EMOTIES EN PATRONEN
Ademwerk begint met het openen van de volledige ademhaling en het bevrijden van afgesloten delen van het ademhalingssysteem. Mensen worden getraind in de hoogst effectieve en ontspannen manier van ademen, door het totale respiratoire systeem te gebruiken en optimaal zuurstof op te nemen. Beter ademen heeft veel voordelen. Mensen die ervaring opgedaan hebben met ademwerk geven aan dat ze zich minder gestresst en meer ontspannen voelen. Ze ervaren meer innerlijke vrede en vreugde en bovenal een duidelijke toename van energie.
Wanneer de ademhaling is geopend geeft het een diep en circulair ademhalingspatroon, wat een toegang creëert tot ons onderbewuste.

Ademen in eerder afgesloten gebieden van ons lichaam brengt negatieve emoties aan de oppervlakte. De volledig verbonden ademhaling geleidt de verwerking en het loslaten van negatieve emoties en gedachten. Adem-coaches begeleiden mensen tijdens dit volledig natuurlijk en veilig proces. In plaats van het onderdrukken worden nu vreugde, vrede en liefde in deze voorheen afgesloten gebieden "geademd". Oude trauma's worden geheeld op een cellulair niveau. Ze worden snel en effectief, permanent getransformeerd tot een hogere energievorm, zonder dat oude pijn opnieuw bewust beleefd moet worden.

Ademwerk geeft ons makkelijker toegang tot een hoger bewustzijnsniveau. Spiritueel bewustzijn wordt in het lichaam ervaren en bewust gemaakt. Mensen ontvangen veelal inzichten, ingevingen en spirituele boodschappen tijdens en na ademsessies. Met iedere ademsessie worden mensen lichter en helderder waardoor we tot een sterkere vorm van innerlijke geleiding komen.
Ademwerk is voor iedereen een veilige en effectieve manier om optimale levensenergie te ervaren met permanente resultaten.

Mocht je vragen hebben dan kun je mailen naar heleen@herleva.nl of bel naar naar 036 53 75699
Reactie plaatsen