De GOUDEN tip
De GOUDEN tip

“Hoe gaat het?” is een veel gestelde vraag, maar de meeste mensen zeggen automatisch "nou, eh goed hoor!”.

Want zeggen of delen dat het minder of zelfs helemaal niet goed met je gaat is niet iets wat je even in de rij bij de kassa doet.

Ik ben altijd heel enthousiast over dingen delen waar mensen zich beter door gaan voelen.
Want gelukkige mensen stralen meer geluk uit en dat is weer inspirerend voor iedereen om je heen.

Al jaren pleit ik als ademcoach voor een neus ademhaling, maar misschien ben je er nog niet mee bekend.

Gister sprak ik een ademcoach die bij mij de opleidng heeft gevolgd. Ik geef tijdens de opleiding iedereen altijd leukopor tape mee om je mond af te plakken, maar hij had het nog niet gebruikt. Hij vond het niet zo’n fijn idee en was het ook weer vergeten.

Terwijl je echt op een makkelijke manier gelukkiger en gezonder kunt worden door in de nacht je mond af te plakken met een pleistertje!
Het heeft zoveel voordelen en daarom des te leuker dat er in de volkskrant een artikel over verscheen.

Hier kun je het lezen:

https://www.volkskrant.nl/sport/door-de-neus-ademen-zou-de-weerstand-verhogen-dus-plakken-ook-topsporters-hun-mond-af~ba0281ce/?referrer=https://www.google.com/Sporters

Sporters gebruiken het ook steeds vaker, maar vooral voor ons ‘gewone’ mensen is de regel:

Adem door je neus, ALTIJD, je mond is een backup voor het geval er iets is met je neus, of bij een bepaalde ademhaling oefening, zoals bijvoorbeeld de verbonden ademhaling.

Slaap je met je mond open?

Gebruik dan in de nacht een leukopor plakkertje. Begin met er overdag aan te wennen, omdat het best een beetje spannend kan zijn, zo’n plakker op in de nacht. Dus neem een week om overdag te oefenen. Dan kun je het in de nacht eerst eventjes proberen, voel je vrij om het er weer af te halen als het niet bevalt. Voor je het weet slaap je de hele nacht door met een plakker en word je uitgeruster wakker, heb je dieper geslapen, geen droge mond meer en heb je overdag een fijnere dag om dat je beter hersteld bent in de nacht.

Veel plezier ermee!

Ik weet dat ik deze tip al veel vaker heb gedeeld, maar ik kom er steeds meer achter dat heel veel mensen het nog niet weten.

Dus top als jij het al doet en zeg het tegen mensen in je omgeving, wie weet kun jij hen inspireren om zich ook op deze simpele manier veel beter en gezonder te voelen.

Enne... ook mensen die snurken zullen merken dat het minder gaat worden :-)

Liefs,

Heleen

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen