Accepteren geeft je rust | Herleva
Accepteren geeft je rust.
in Tips
2 min. leestijd

Accepteren geeft je rust.

Ik heb een tijdje niets geschreven, heel eerlijk: het kwam er gewoon niet van.
Om allerlei redenen.

Ik voel nu mijn kinderen allemaal weer naar school zijn, ik weer ruimte heb om te delen.
En er vooral ook mega zin in heb.
Mijn ideeën en plannen omzetten in actie, ook al is het rustig aan ha ha ha.

AccepterenEen pauze heeft een hele positieve uitwerking die iets nieuws kan laten ontstaan. Ook al vind ik het soms lastig om toe te laten wat mijn leven in petto heeft. Er tegen strijden levert meer pijn en energie verlies op, en mee varen op de stroom lijkt makkelijk vanaf de zijlijn, maar is soms best lastig.
En toch, wanneer ik mee vaar, mee ga met de stroom dan is het oke.

Inademen, uitademen, pauze.
De pauze staat voor de verwerking en dan start de cycles weer opnieuw.

Mijn hoofd zit vol met plannen die uitgesteld worden, maar hoe erg is dat? Helemaal niet weet ik nu weer. Het komt zoals het komt. En dat is perfect.
Omdat ik heel positief ben ingesteld zie ik gelukkig snel de positieve kant van alles. Dat is niet fake, ik voel dat ook echt. Ik geloof echt dat ieders leven gewoon perfect is zoals het is. Elke dag is een feest, en laat je niet (af)leiden door je gedachten. Daardoor zie je soms de schoonheid van een mooie bloem niet, of een lief attent gebaar van iemand.

Vanochtend zag ik een jongen die fietspech kreeg en een er liep een meneer op af en samen gingen ze zijn fiets omhoog zetten en de ketting maken. Ik ben dan blij dat ik dat zie, goedheid zit in ons, ook al lijkt het soms anders.
Mijn zoon is erg bedreigd in de stad, de rechercheur noemt het afpersing, dat vind ik zelf overdreven klinken, maar heftig was de ervaring zeker.
Toch zie ik ook daar iets goed in, ik hoop dat die jongens die het deden worden opgepakt zodat zij de kans krijgen om hun leven ten goede te veranderen.  Een kind heeft sturing nodig om weer bij zijn eigen morele normen en waarden te komen als hij van het padje af is.
Mijn zoon heeft geleerd dat hij goed voor zichzelf op kan komen en trots mag zijn hoe hij en zijn vriend ermee om gingen.
Zijn zelfvertrouwen is ervan gegroeid.

Hoe ziet jouw leven eruit wanneer je toelaat wat er NU is, ook al heb je er geen zin in.
Verzet je je?
Of kun je erin ontspannen en het accepteren?
Accepteren betekend niet dat je het er mee eens hoeft te zijn, zeker niet. Je kunt  je inzetten om iets te veranderen als dat nodig is belangrijk is voor je. Kom maar op voor je eigen verlangens en behoeften, want een ander doet dat meestal niet voor je.
Herken wat er gebeurd, erken wat er is en verander dan wat mogelijk is voor je.

Een zin die super goed werkt is:

Ook al gebeurd er …..( vul hier in waar jij écht last van hebt, bijvoorbeeld een vervelende collega, kind, partner bla die bla ……in mijn leven, ik blijf rustig en kalm, want ik ben veilig.

Die schijnbaar simpele zin helpt je om te accepteren wat er is, ook al gaat het niet naar je zin, maar je blijft rustig en kalm.

Je neemt veel betere beslissingen als je rustig en kalm bent.

Vanuit stress neem je slechtere beslissingen dan vanuit ontspanning!!!!
Je ontspannen voelen heeft mega veel voordelen, je ben fitter energieker en positiever, productiever etc!

Ik help je graag persoonlijk om je fitter energieker en meer ontspannen te voelen, je kunt altijd een afspraak met mij maken voor een gratis verkennend gesprek. email dan naar heleen@herleva.nl

 

 

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen