7 tips voor als je corona hebt (gehad)
7 Tips voor als je corona hebt (gehad)
5 min. leestijd

7 Tips voor als je corona hebt (gehad)

Omdat ik niet gevaccineerd ben, denken mensen weleens dat ik een Corona ontkenner ben. Niets is minder waar, ik heb bij velen gezien hoe ziek ze waren, niet iedereen heeft het overleefd zelfs, dus ontkennen zou dom zijn.
Wel ben ik voorstander van preventie. Zelf kreeg ik laatst Corona en op deze manier kon ervaring opdoen in een aantal dingen, die ik graag met je deel.


Als je Corona hebt gehad, kan het zijn dat je daarna nog klachten hebt.
Net zoals bij de griep is het heel normaal dat je twee weken flink ziek kunt zijn en daarna nog zes tot acht weken klachten hebt als vermoeidheid, hoesten, etc..
Neem de tijd om op te knappen!
Ziek zijn is heling: je lichaam wil iets oplossen en dat kost de tijd die het nodig heeft.

Maar feit is ook dat Corona zorgt voor een hogere ontstekingsgraad in je lichaam. De klachten die daarbij horen zijn heel vervelend en ook hardnekkig, zoals een mistig brein (brainfrog), vermoeidheid, smaak en geur is minder of weg, last van longen op vele manieren en een slechtere algemene conditie.
Dat is heel vervelend natuurlijk. Kan heel lang duren en is heel naar en ga je weg naar binnen in jezelf.
Ze noemen het ook wel "long Covid" als je langer last hebt van Covid dan alleen die ene week dat je in bed ligt. 

Ik dacht eerst dat "long Covid" betekende dat iemand longklachten had, maar dat bleek niet zo te zijn, het ging om het woordje "long", Engels voor "lang". Tja, daar deed ik even over haha.

Maar goed, ineens had ik zelf Corona. Na wat keelpijn lag ik ineens knock-out in bed.
Ik was ziek, koorts, hoofdpijn, spierpijn, overgeven, hoesten, kortom alle griep verschijnselen.


Er is altijd een dieptepunt bij tegenslag. Het voordeel daarvan is dat je dan de bodem bereikt en hiep hoi, dan is er maar één weg, die is OMHOOG.
Dat moment had ik ook nadat ik een vriendin had gesproken. Ze is arts en stelde mij gerust dat ik sterk ben, dit aankan en ze maakte mij weer attent op het positieve denken wat ik zo goed kan.

Dus ik dacht ineens aan mijn cellen die flink aan werk waren om het virus weg te werken en ik sprak die cellen krachtig en blij toe!
Dat ik trots op ze was en dat ze het aankonden en ze alles in zich hadden om het virus eruit te werken.

Positief denken is een enorme kracht. Het betekent geenzins 'ontkennen' overigens, mensen verwarren dat nog wel eens.
Positief denken is je aandacht, focus en energie richten.
Er zijn duizenden voorbeelden van mensen die door de kracht van gedachten zichzelf genezen hebben, persoonlijk heb ik ook voorbeelden daarvan.

Opgewekt ging ik slapen en de volgende ochtend kon ik bouillon binnen houden en wist ik dat ik de bodem aangetikt had en dat ik weer op ging knappen.

Hierbij deel ik graag tips die mij geholpen hebben.

Ik heb ze in een video voor je opgenomen, voor als je liever luistert dan leest.
Klik hier om de video te bekijken.

1. Tijdens het ziek zijn zelf had ik het meeste baat bij 'in de OVERGAVE zijn'. Geen pijnstillers, maar vol in contact blijven met mijn lichaam. Op die manier kon ik eerlijker waarnemen hoe het werkelijk met mij ging. Dat is niet altijd makkelijk uiteraard, maar voor mij de enige weg: eerlijk aankijken wat er is.
Verbloemen heeft geen nut, rust was het enige dat hielp.
Het vechten tegen wat er is, dat is wat zorgt voor strijd.
In alles, tijdens ziekte én in het gewone leven met dingen die je niet wil maar er wel zijn.
Overgave hielp mij enorm.


2. Richt je aandacht op wat je WEL wil. Je energie richten is enorm krachtig en onderschat nooit je onderbewustzijn, geef die de juiste opdrachten.

3. De site  https://zelfzorgcovid19.nl/ kun je raadplegen en contact hebben met artsen die mega veel van Corona weten en eventueel ook buiten de gewone kaders medicijnen voor kunnen schrijven. Denk aan ivermectine. Zelf had ik dat toevallig meegenomen uit Egypte van de zomer en in overleg heb ik dat genomen net als mijn dochters die ook ziek waren.

4. Gebruik een saturatie meter. Saturatie is de hoeveelheid zuurstof in je rode bloedcellen. Ik heb mijn saturatie steeds gemeten en als die onder de 94 kwam dan deed ik de ademoefening van Wim Hof.
Ik deed het wel heel rustig, ook ademde ik in door mijn neus (dus niet door mijn mond want dat irriteerde mijn longen) en dan zag ik de saturatie omhoog gaan. Ik deed ook de retentie (even niet ademen) en als ik kon deed ik paar rondjes achter elkaar. Het waren hele rustige ademrondjes maar wel met gewenst effect dat mijn saturatie omhoog ging!
De saturatie is het eerste wat ze meten als je plotseling het ziekenhuis binnen komt, want zonder zuurstof in je cellen is het snel met je gebeurd en je hebt er zelf invloed op, hoe geweldig is dat!

Een saturatiemeter kost niet veel maar kan je leven redden naar mijn idee.

5. Nadat je corona hebt gehad en je voelt je weer beter dan zou ik ook zeker de ademtechniek van Wim Hof blijven doen. 
Het is bewezen dat het helpt bij laaggradige ontstekingen en juist Corona veroorzaakt dat waardoor je meer klachten hebt.
Het is geweldige ademtechniek om je lichaam weer meer energie te geven en op te schonen, want het detoxt en je normaliseert er je PH waarde mee. Dat helpt je lichaam enorm.
Vooral het feit dat je de ontstekingen vermindert gaat je veel opleveren.
Mensen met reumatische klachten die de ademtechniek van Wim Hof doen weten wat ik bedoel, het is echt geweldig hoe die techniek je natuurlijke, zelfhelende vermogen een boost geeft.
Bekijk hier een video over deze Wim Hof ademtechniek.


6. Eet en drink geen suiker en wit meel, frisdrank, alcohol, koek, snoep en troep.
Ontstekingen vinden suikers heerlijk dus het kan goed zijn dat je daar meer zin in hebt, let er gewoon extra op.
Kies bewust voor ECHT eten, eten dat je werkelijk voedt.

7. Slik vitaminen en mineralen zoals zink, vitamine C, D, en magnesium, quercetin. 

Voor ieder persoonlijk is er iets wat jij net iets meer nodig hebt. Informeer wat bij jou past.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt, stuur de mail gerust door naar mensen die Corona (gehad) hebben en nog klachten hebben, wie weet hebben ze er iets aan.

Ik ben weer helemaal fit en voel mij krachtig en blij

Liefs,
Heleen


PS. Hier nog even mijn tips op een rijtje:
1. Overgave in wat er ook is, hoe ellendig je ook voelt. Zeg er JA tegen, het is er toch.
Adem door, voel wat je voelt en adem doorrrrrrrrr...

2. Richt je aandacht op wat je WEL WIL, denk aan dat je beter wordt, zie, voel het helemaal.
3. Schakel eventueel https://zelfzorgcovid19.nl/ in. Daar zitten artsen die ruimdenkend zijn en binnen dag meestal reageren.
4. Doe de ademtechniek van Wim Hof, bekijk hier is een video.
5. Koop en saturatiemeter en informeer jezelf wat je daarmee kunt.
6. Eet goed en laat toegevoegde suikers uit je dieet.
7. Informeer jezelf welke extra vitamines en mineralen goed voor je zijn. Er zijn algemene zoals zink, vitamine C, D en magnesium, maar iets is nooit voor iedereen, doe je eigen onderzoek voor jouw lichaam.


Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen