Stress naar ontspanning
Stress naar ontspanning

“Maar waar help jij mensen dan mee?” vroeg ze.
Ik mompelde iets over je beter voelen en persoonlijke ontwikkeling.

Het gesprek ging over naar iets alledaags.

Jaren heb ik het moeilijk gevonden om uit te leggen wat ik doe. En heel eerlijk?
Ik vind dat nog steeds niet makkelijk, omdat het niet altijd meetbaar is.
Al zijn de veranderingen wél meetbaar, zoals de mensen die zich echt fitter en energieker voelen, of hun baan opzeggen en voor hun droombaan gaan.
Al die mooie verhalen kan ik delen, maar het liefst wil ik vooral meegeven dat ook kleine stappen GROOTS zijn in je ontwikkeling en groei.

Tegenwoordig vertel ik als ik word gevraagd wat ik doe dat ik mensen help “Van stress naar ontspanning”.

Een beetje meer ontspanning kan je écht heel veel geven.

Van nature ben ik iemand die wiebelt en beweegt, een ADD brein noemen ze dat, of HSP. Ik ben gevoelig voor allerlei prikkels om mij heen, maar juist daarom ben ik zo enthousiast om beter te leren ontspannen.

Waarom?

Omdat een beetje meer ontspanning je terug brengt naar jezelf, je kern.
Naar wat er werkelijk toe doet of jou werkelijk bezighoudt.

Van de week keek ik naar een uitzending over Corona. Ik voelde dat ik er gespannen van werd. Er gebeurt zoveel in de wereld. Er zijn zoveel zorgen…
Maar wat schiet ik op met deze spanning?
Niets natuurlijk, JA ik ben betrokken bij ons land en hoop dat we vooruit gaan maar ik kan thuis op de bank niet echt iets doen.
Dus dan ben ik reuze blij dat ik dan ineens weer mijn lichaam voel en dóór adem.
En contact heb met mijzelf, op de bank.

Vroeger zou ik er slecht van slapen bijvoorbeeld, omdat het mij zo raakt. Zoals zoveel mij raakt waar ik zelf niets aan kan veranderen. Bewustwording en de kracht van de adem helpen om het contact met mezelf te houden of terug te krijgen.
Het even los te laten.

Maar let op, loslaten betekent niét dat ik onverschillig word. Als je zorgen hebt of iets raakt je, kun je bepaalde dingen niet ineens niet meer belangrijk vinden. Er niets om geven. Het gaat erom dat je je lichaam blijft ontspannen, wat er ook gebeurt. Je adem bijft voelen in je buik. Dat je je schouders ontspant. Zo blijf je bij jezelf en kun je elke situatie aan.

Lang dacht ik dat ik de enige was die zich druk maakte om dingen en daar last van had, maar het blijkt dat veel mensen het ook hebben. Met wat kleine, effectieve tips kun je je echt al veel beter voelen!

Volg het webinar VAN STRESS NAAR ONTSPANNING.
We gaan ook een meditatie doen.
Die stuur ik je ook los als audio opname, zodat je het zo vaak als je wil kunt beluisteren.

In het webinar wil ik je leren hoe je snel van spanning naar ontspanning kunt gaan.
Een ontspannen lichaam heeft meer energie, herstelt veel sneller, verteert eten beter, je bent creatiever en gelukkiger.
Voor maar 7 euro kun je mee doen: 

Lieve groet,
Heleen

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen