Word geen slaaf van je denken!
Word geen slaaf van je denken!
3 min. leestijd

Word geen slaaf van je denken!

De hele dag denk je. Het is natuurlijk fantastisch dat wij ons denken hebben. Door te denken worden er oplossingen voor problemen gevonden en ingewikkelde apparaten gebouwd. Rekenen doe je met je denken, niet met je gevoel.

Denken kan veel positieve dingen opleveren, maar wat als je denken niet zo constructief is als jij zou willen?
Heb je ook wel eens dat je nu al kunt denken over iets wat volgende week gedaan moet worden?
Of dat je tijdens je werkzaamheden aan allerlei andere dingen denkt. Bijvoorbeeld wat je had willen doen, of wat je nog moet gaan doen.
Je bent druk aan het bedenken hoe je iets zou kunnen regelen voor een bepaalde situatie.
Of je stelt je voor wat er allemaal kan gaan gebeuren als die dat zegt en jij dat en dan bemoeit iemand anders zich er ook mee en zo denk je weer aan wat mis kan gaan, wat ooit is misgegaan en kun je blijven denken wat je wil, maar meestal helpt het niet.

Hoe zou het zijn wanneer je geen slaaf meer van je denken bent?
Zou je dan tijd en energie over houden?

Innerlijke rust is iets wat veel mensen zeggen te hebben als ze minder piekeren. Iemand met overgewicht zei tegen mij: wat zullen slanke mensen een rust hebben, want die hoeven niet steeds bezig te zijn met hun gewicht.
Ik vond het wel een interessante opmerking, want ik ken ook slanke mensen die er ook maar druk mee zijn in hun hoofd. Het gewicht maakt dus niet uit. Het is maar wat je ermee doet in je hoofd. En welke actie je gaat of wil ondernemen naar aanleiding van je gedachtes.

Je goed voelen en innerlijke rust hebben is niet te koop, maar kun je wel verwerven door jezelf te trainen, je brein ‘opvoeden ‘noem ik het ook wel…

Hier 7 tips die je nu meteen kunt toepassen zodat je je denken stiller krijgt.

1.  Begin de dag met een stilte moment. Zit 2 minuten stil en focus op je ademhaling. Elke gedachte die komt laat je los en je aandacht gaat weer naar je ademhaling.
2.  Je denken is geluid in je hoofd. Stel je voor dat er een volume knop aan zit en zet het geluid net zo zacht als je wilt.
3.  Geef een sexy toon aan het geluid in je hoofd. Meestal heeft een nare gedachte een naar geluid, geef je gedachte dus een leuk geluid in je hoofd. Donald Duck helpt ook goed.
4. Staar naar je duimnagel wanneer je denken maar door tettert. Je aandacht kun je richten door naar je duimnagel te kijken en alleen daar je aandacht op te focussen.
5. Geef je denken iets te doen. Het is net als een hond die je een bot geeft om aan te knagen, geef je brein iets om op te ‘kauwen.
Denk aan een woord, bijvoorbeeld wijsheid of liefde, maar het mag ook ieder ander woord zijn. Tafel, soep, regen, zonneschijn, het is maar net wat erin je opkomt.  Hecht geen betekenis aan het woord, maar richt je alleen op dat woord. Zo leer je je aandacht te focussen en ben je niet meer bezig met al die zijwegen van je gedachten
6. Stel je voor dat je gedachten die onzinnig zijn, met de uitademing verdwijnen en transformeren in positieve energie terwijl je weer inademt.
7. Besluit om te doen wat je denkt. Je doet het, of je doet het niet. Geen half bakken gedoe meer,  maar neem een besluit  en voer dat uit.

Er zijn vele manier om geen slaaf meer van je denken te worden. Probeer maar uit wat bij je past, alles is goed. Dat is ook het leuke van het uitproberen!

Zelf ben ik veel aan het uitproberen geweest met het maken van mijn nieuwe
CD ’ Haal het beste uit je leven!
Door beter te communiceren en grip te krijgen op je emoties.

En nu is het echt af. Op een gegeven moment wist ik hoe het zou moeten worden. Een volgende keer meer daarover.

Fijne week nog,

Hartelijke groet van Heleen Oude Weernink

ps. Wist je dat:
– Er veel nieuwe activiteiten op het programma staan van Herleva voor 2012?
– Eind januari een super gaaf weekeinde Haal het beste uit je leven! In twee dagen leer je hoe je beter kunt communiceren  met jezelf zodat je persoonlijke ontwikkeling een enorme boost krijgt.
– Het plan er is om najaar 2012 de Still Point Ademcoach opleiding te starten?
– Herleva ook steeds vaker in het bedrijfsleven trainingen geeft?
– Er voor het eerste kwartaal 2012 trainingen komen bij auto garage dealers?
– Er een nieuw kort coach programma aan komt?
– Er een CD komt, haal het beste uit je leven?
Heleen barst van de inspiratie en ook nog is begonnen met de medische basiskennis opleiding?
– Mijn dochter Marleen een ‘hugvideo’stuurde  http://www.youtube.com/watch_popup?v=hN8CKwdosjE
–  Dank voor je aandacht!! Tot later!

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Clemens
Door

Clemens

op 07 Nov 2016

mindfulness???

Reactie plaatsen