Waarom zou je leren?
Waarom zou je leren?
in NLP
2 min. leestijd

Waarom zou je leren?

Ben jij iemand die graag nieuwe dingen leert? Ben je altijd op zoek naar nieuwe kennis om je beter te voelen, studeer je iets voor je werk zodat je promotie maakt of zoek je naar een betere effectievere manier om te sporten?

Heel goed. Het blijkt dat je dan een gelukkiger mens bent. Gelukkige mensen staan meer open voor nieuwe kennis en zo blijven ze zich ontwikkelen.

Kennis op doen kan natuurlijk op verschillende manieren. De een leert door te doen en de ander vindt het heerlijk om met zijn hoofd  in de boeken te zitten. Hoe je het ook doet, het is goed als je open staat om te leren.

Heel handig is het als je leren ook nog leuk maakt. Zo doe je het met nog meer plezier en is de kans groot dat je er nooit meer mee stopt en in beweging blijft.
In beweging blijven is iets wat je op verschillende niveaus kunt interpreteren. Fysiek en mentaal.

Ik kwam een geweldig filmpje tegen waarin ze laten zien dat mensen fysiek wel in beweging willen komen als het leuk is!

Emotioneel, mentaal in beweging te komen is net zo leuk als het op de goede manier wordt gegeven.
Persoonlijk streef ik er in mijn trainingen altijd naar dat mensen met plezier leren. De lessen zijn speels er word veel gelachen en veel geleerd. Ik beleef zelf ook veel plezier aan het lesgeven en leer steeds meer.

Wil je persoonlijk weer een oppepper hebben? Is het weer tijd om te groeien als mens? Wil je je zekerder voelen? Is het nu toch echt tijd om met jezelf aan de slag te gaan? Wil je beter communiceren? Heb je last van belemmerende emoties?

Kom dan naar de NLP in een notendop cursus die volgende week dinsdag 16 maart start.
Ik heb er weer zin in en ben bezig om ook een NLP in een notendop CD te maken.
Dat is nog niet zo simpel als ik eerst dacht. Ik zat al helemaal kant en klaar in de studio maar het ging niet. Ik had de tekst blijkbaar nog niet 100% hoe ik het wilde vertellen. Na twee uur zweten in dat hokje ben ik er maar mee opgehouden.
Echter NLP heeft een geweldig mooie vooronderstelling

                                                     Er is geen falen enkel feedback.

Dat geeft me de moed om door te gaan en te herschrijven en herschrijven totdat ik helemaal tevreden ben!  Ik zal het laten weten als het klaar is!
Zaterdag 29 mei geef ik een NLP in een notendop DAG. In één dag leer je dan de ins en outs van NLP. Je leert en ervaart  wat goede NLP technieken voor positieve invloed hebben op je leven.

Ook komt er een nieuwe training. Samen met Ronald Rier, eigenaar van rendezvoustraining, geef ik Spreken in het openbaar. Vrijdag 18 juni is de eerste dag. Alles komt samen in die dagen. De praktische kennis van NLP, het goed gebruik maken van je ademhaling en Ronald zijn kennis van presentatievaardigheden maakt dat je spreekangst los laat en met plezier en vertrouwen in jezelf voor een groep staat. Volgende keer meer daarover.

Als je je beter wilt voelen dan je nu doet dan zul je daar iets voor moeten ondernemen. Doe je niets dan blijft alles hetzelfde. Gun jezelf de lol van het leren.

Joost van der Leij van uitgeverij Attrakt geeft mijn Meditatie en Ontspanning CD uit.
De CD krijgt een nieuw jasje en de presentatie daarvan is op 21 april. Mocht je daarbij aanwezig willen zijn, dan kun je je opgeven door een mail te sturen naar heleen@herleva.nl . De kosten voor de avond zijn 15 euro en hiervoor krijg je een prachtige avond, mijn Meditatie en ontspannings CD en natuurlijk koffie of thee.
Het thema van de avond is Hypnose versus Meditatie. Joost versus Heleen. Dat wordt spannend…

Ik wens je nog een hele fijne dag toe!
 

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen