Nog 40 dagen te gaan..en dan?
Nog 40 dagen te gaan..en dan?
2 min. leestijd

Nog 40 dagen te gaan..en dan?

Nog 40 dagen te gaan en dan…?

Ideeën heb ik altijd in overvloed. In mijn hoofd weet ik dan precies hoe en wat, maar dan komt de volgende stap…het ook echt doen. Daar gaat het nog wel eens mis. Dan wordt het mij ineens duidelijk dat het wel een heel groot idee is wat ik heb. Dat er veel werk aan vast zit.  Waar haal ik dan de tijd vandaan om dat te realiseren? Uiteindelijk stel ik het dan weer uit.

Ik heb ontdekt dat een doel stellen mij geweldig helpt. Ook een beloningssysteem werkt. Het opschrijven en het andere mensen laten weten werkt nog beter voor me. Dan heb ik het uitgesproken en is het ineens concreet. Zo krijg ik dan vaak tips, hoe ik iets zou kunnen aanpakken als er voor mij een hobbel teveel is, of een kwaliteit nodig is die ik nog niet bezit.

Met een vriendin deelde ik het hele verhaal over duidelijke doelen stellen voor 1 januari. Zij zei niet heel veel.

Wat bleek? Mijn hele verhaal over doelen stellen had haar aan het denken gezet, waardoor ze zeer geïnspireerd is begonnen met het overdenken van haar wensen en verlangens. De volgende dag stuurde ze me een mail met daarin precies verwoord wat ze wilde.

De meeste mensen starten na 1 januari …….START VANDAAG…..

NOG  40 DAGEN

Het is vanaf vandaag precies nog 40 dagen tot aan 31 december. Mozes beklom de berg in 40 dagen. Het is een mooi symbool, 40 dagen waarin je ontzettend veel kunt bereiken.

Wat wil jij graag, maar stel je steeds uit?

Persoonlijk heb ik ook doelen gesteld voor 1 januari. Één van mijn doelen is om een CD gemaakt te maken met daarop ontspanningsoefeningen. Veel mensen vragen me hierom. Mijn  antwoord is dan steeds dat ik het nog altijd eens wil doen.
Wél,  ik ga het doen! VOOR 1 JANUARI.

Jij krijgt die CD cadeau, als je op mijn weblog schrijft wat  jij wil bereiken voor 1 januari.

Wat moet je daarvoor doen? Je meldt je aan op mijn weblog en beschrijft jouw doel. Als er meer dan 20 mensen hun doel hebben opgeschreven, nodig ik je uit voor koffie of thee met gebak in la Place in Almere. Dat is ook een doel van mij.

Jij hebt ook vast en zeker wel een doel in je hoofd. Iets wat best te realiseren is voor 1 januari. Stel je eens voor hoe het zou zijn als je dat doel bereikt zou hebben?………. Hoe voelt dat?……. Wat zijn dan de gedachten over jezelf? Positief?!

Ik ben heel benieuwd naar je verhaal, wens en doel. Denk na over iets wat belangrijk is voor jou. Wat stel je al langer uit, maar wil je heel graag?  Je hebt nog 40 dagen. Dat is heel veel. Zorg wel dat je doel realistisch is. Het gaat zeker lukken.

Het lijkt mij geweldig om met een hele groep enthousiaste mensen die hun doel hebben bereikt,  samen te zijn. Daar komt allen maar positieve energie van!   

Doe jij mee?  Bij reacties hieronder kun je je doelen invullen. Durf je?

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen