Lezing over NLP in de Roos
Lezing over NLP in de Roos
in NLP
3 min. leestijd

Lezing over NLP in de Roos

Joost van der Leij is NLP trainer die mij geleerd heeft om echt met NLP aan de slag te gaan.
Ik had een practioner opleiding gedaan bij een ander NLP instituut en wilde de Master opleiding bij hem volgen.
Aardig als hij is bood hij aan om de practioner opleiding gratis mee te lopen zodat ik zijn visie en werkwijze wat betreft NLP kon leren kennen. Dat vond ik echt een heel tof aanbod en dus volgde ik al zijn lessen.

Al snel ontdekte ik dat hij dingen heel anders deed dan het andere instituut. Het gaf mij zoveel meer inzichten dan ik al had. Hij wist mij zo te motiveren dat je ‘goed’ voelen voor mij meer werd dan een oppervlakkige kreet. Het GOED voelen ging voor mij meer en meer leven. Ik dacht eerder dat het niet altijd oke was om mij goed te voelen. Dat mij slecht voelen hoorde bij het leven en dat het wellicht nog beter was ook. Maar dat zie ik nu echt heel anders.

Je hebt alle recht om je goed te voelen!
En als je nog niet weet hoe je dat kunt doen, ga op pad en ontdek hoe je dat dan wél kan doen! Mijzelf goed voelen en andere mensen ook leren om dat te doen, is mijn pad in dit leven. Mensen helpen met ‘helen’, heling, healen. Acht what’s in a name..

 

Als ik het spiritueel bekijk, mensen weer met hun eigen KERN in aanraking laten komen.
Mijn visie is dat ieder mens van binnen oké is en puur en liefdevol.

Maar door verkeerde aangeleerde automatische gewoonten, vergeten we dat regelmatig. Wat weer jammer is want daar kan veel onbegrip van komen. Want hoe ziet de wereld er uit als ieder mens liefde voor zichzelf voelt? En liefdevol zou reageren op zijn omgeving?

Volgens mij is de wereld dan echt super fantastisch, mooi, vreugdevol en ‘vet ‘zoals mijn kinderen tegenwoordig zeggen.

Je goed voelen kan op meerdere manieren, net zoals er vele wegen naar Rome zijn. Maar sommige wegen zijn iets sneller en comfortabeler toch? Voor mij geeft NLP mijn weg vreugde en plezier en inzicht. Van inzicht word ik weer blij en vervuld, waardoor ik liefdevoller naar mijn omgeving blijf. En het cirkeltje is rond.

Maar ik dwaal af zie ik…..

Ik gaf een lezing over NLP in centrum de Roos in Amsterdam namens TIOUW.com het bedrijf van mijn NLP trainer (en filosoof) Joost van der Leij. De lezing moest over NLP gaan op een open dag van centrum de Roos. Ik houd ervan om te spreken in het openbaar. Dan mag ik delen waar mijn hart vol van is en mensen luisteren dan naar mij!

Dat is echt super gaaf vind ik zelf. Informatie delen die bijdraagt om je beter te voelen vind ik zinvol om te doen. Er waren niet heel veel mensen, maar het was een leuk groepje mensen bij elkaar. In mijn beleving was er één iemand die nogal ageerde op wat ik zei. Ook dat is prima en mag want iedereen denkt weer anders natuurlijk.

Van de week stuurde Joost mij een email met een testimonial van iemand die bij de lezing was geweest. Ik vond het erg leuk om te lezen en heb hem hieronder geplakt voor je. Het is een verslagje geworden van de lezing, het legt snel uit wat NLP kan doen.

Na een welkoms woord waarin Heleen Oude Weernink vertelde dat ze namens Tiouw het woord deed, legde Heleen duidelijk uit waar NLP, Neuro Linguïstisch Programmeren, voor staat. Het gaat erom denkpatronen te veranderen, oude patronen niet wissen maar er nieuwe paden naast leggen. Om nieuwe paden te kunnen maken vraagt het wel oefening net zolang totdat het een gewoonte is. Taal is heel belangerijk binnen NLP.  NLP leert veel over zintuigen dus het is verstandig om meer grip te krijgen op je zintuigen. Door NLP te gebruiken kun je nare gevoelens omzetten in een neutraal gevoel of nog beter naar een goed gevoel. Hierna volgden een aantal duidelijke praktijkvoorbeelden. Je hebt meer plezier in het leven als je NLP bedrijft.


I.g.v stress kun je proberen het breinpatroon te doorbreken en het is ook belangrijk om de baas te zijn over je eigen gedachten. Er volgde een goede uitleg over de werking van het onderbewustzijn van het brein, en de zwart-wit terugspoel techniek met praktische voorbeelden uit de groep. Er werden vragen gesteld door de bezoekers waardoor het `onze` presentatie werd en er een discussie op gang kwam. Iedereen kreeg de CD mee `NLP in een notendop`, die ik vervolgens op de terugweg in de auto ben gaan luisteren. Ik vond het een boeiende duidelijke presentatie. Tiouw heeft via deze workshop weer goede aandacht geschonken aan en uitleg gegeven over NLP.

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen