Gebrek aan energie en je wilt dat stoppen.
Gebrek aan energie en je wilt dat stoppen.
3 min. leestijd

Gebrek aan energie en je wilt dat stoppen.

Terwijl ik dit schrijf, schijnt een waterig zonnetje op mijn gezicht, heerlijk!

De warmte van de zon hebben JIJ en ik echt nodig, je lichaam maakt meer vitamine D aan dankzij de zon en dát geeft energie. Broodnodige energie, omdat je al zoveel energie verbruikt door allerlei dingen.

Dingen waar je druk mee bent in het leven.

Om je energie beter te verdelen, zodat je minder uitgeput, moe of futloos bent, is het slim om te ontdekken waar je ‘energie lekken’ hebt.

Dat kan van alles zijn natuurlijk, de druk(te) van je gezin, werk, mantelzorg of je hobby.

gebrek aan energieOók leuke dingen kunnen enorm veel energie weg laten lopen. Omdat wij het echt leuk te vinden doen we het toch, echter wanneer je teveel energie aan iets kwijt bent, is het slim om te kijken hoe je je energie lek kunt stoppen. Dat is nog wel de grootste valkuil inzien en omgaan met ‘leuke energielekken’.

Net als je financiën, de kosten en baten moeten wel met elkaar in balans zijn en het liefst een reservepotje. Als ergens geld weglekt, dan wil je toch weten hoe dat komt en het laten stoppen! Toch?!! Alhoewel er ook mensen zijn die er geen probleem mee hebben om schulden te maken. Ik ben meer het ouderwetse type, ergens voor sparen, reserve opbouwen, voordat ik het koop.

Ook in je energieniveau, kun je reserve opbouwen, maar soms raakt ook je reserve op. Echt flink balen als dat gebeurt. Als het goed is kun je na een nachtje goed slapen er weer tegen aan en kun je je reserve weer opbouwen.

Ik ging een keer rijden met mijn auto, totdat hij er ineens mee ophield. Ik snapte er niets van, er was toch niets kapot? Ik heb van alles bedacht, ook mensen om mij heen totdat iemand een man(…) vroeg of ik wel genoeg benzine had? Natuurlijk wel, dacht ik, ik had pasgeleden nog getankt en dacht er altijd goed aan. Totdat ik het ging controleren, ik bleek een compleet lege benzine tank te hebben. Dat had ik nooit gedacht! Zelfs mijn reservetank was leeg, geen druppel zat er meer in.
Tja, en dan stopt de auto er vanzelf mee, totdat je er weer benzine in gooit.

Je lichaam is soms ook net een auto, wat stop jij erin, wat doe je ermee zodat je ‘auto’ goed wordt verzorgd en ook langer mee gaat?

Jouw lichaam krijgt energie door je ademhaling en door eten.

Ik wil je graag mijn drie Tips delen, om jou te helpen je energie te vergroten.

1. Waar lekt je energie door weg? Wat zie je, wat hoor je wat voel je? Blijf goed zoeken, ook als je niet meteen een antwoord hebt. Ik had ook niet zo snel door dat mijn auto geen benzine meer had..

2. Hoe kun je zo snel mogelijk je energie lek stoppen? Zodat de schade niet te erg oploopt. Net als je financiën, schulden worden alleen maar groter als je er niets aan doet.

3.Wat is jouw ideale leven? Besteed hier je kostbare tijd aan. Je onderbewustzijn weet precies wat het wil. En wanneer jij heerlijk gaat dagdromen over je ideale dag, week, werk, privéleven en energiehuishouding, dan helpt je onderbewustzijn om dat voor elkaar te krijgen! Dromen over wat je werkelijk wilt stuurt je onderbewustzijn de goede kant op en geeft super veel energie! Vervolgens is het vele malen gemakkelijker om dat ook echt te realiseren.

Mijn droom voor komend jaar is dat ik veel meer Yoga- en Fit & Energieklessen en een ademcoachopleiding ga geven.

Ik heb er super veel plezier in om mensen te helpen zich fitter en energieker te laten voelen. Ik word er blij van en het geeft mij energie.

Wat maakt jouw blij? Waar krijg jij energie van? Wat is jouw droom? Elien besteed dit weekend eens tien minuten aan bovenstaande vragen, schrijf je antwoorden op en kijk er volgende week nog eens naar. Hoe voel het dan? Staan al jouw energielekken, je triggers en je dromen erop? Ik weet zeker dat als je er vaker bij stil staat je meer inzicht krijgt in jouw IK. En dat als je je hier bewust van bent, je onbewust keuzes gaat maken die je helpen je ideale leven te creëren.

En heb jij een energielek ontdekt bij jezelf, maar weet je niet hoe je dit kunt stoppen, mail mij dan gerust, ik help jou graag om te helen, en je energielek te stoppen.

Ik lees hieronder graag waar jij energie van krijgt?

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen