Diana en haar verhaal over de Ademcoach opleiding
Diana en haar verhaal over de Ademcoach opleiding
2 min. leestijd

Diana en haar verhaal over de Ademcoach opleiding

De Ademcoachopleiding is voor mij verrassend leuk om te geven.

Waarom?
Omdat de adem mensen bij de kern brengt, de adem is de sleutel tot jezelf.

En dat gebeurt dan ook. Sneller dan mensen verwachten, maar wel hopen.

Hieronder het bijzondere verhaal van mijn cursist Diana:

 

ademcoachingsafbeeldingDiana:
De opleiding tot Ademcoach is er één waardoor ik me bewust werd van mijn ademhaling. Processen in mijn lijf voel ik nu bewuster.

Ik adem – verbonden – naar die plekken waar ik pijn heb, waar ik een zeurend gevoel ervaar.

Ik adem met behulp van de Wim Hof Methode, waardoor ik meer energie heb, waardoor ik me helderder voel in mijn hoofd. Ik kan bewuster beslissingen nemen.

Ik kan me beter afsluiten voor anderen, voor andere meningen, voor ‘gezeur’ van anderen. Ik focus op mezelf en op mijn ademhaling. Ik adem in en ik adem uit. Ik kan nu ECHT rustig blijven. Mensen zeiden over mij: Jij bent altijd zo kalm en rustig. Ondertussen kolkte het van binnen bij mij, met gevoelens, emoties, gedachtes (veel storende), waar ik anderen geen deelgenoot van maakte. Daardoor leek het alsof ik Kalm en Rustig was; maar ik was het niet echt, niet echt van binnen én van buiten. Nu is dat meer in balans. Ik voel me rustig, ik voel een rustig hoofd, ik voel een rustig lijf, ik voel een mens dat er mag zijn, ik voel, ik ben, ik adem.

 

Ik kan anderen nu beter aanvoelen, ik maak ze deelgenoot van wat ik voel, hoe ik mij voel, hoe ik over zaken denk. Ik vertrouw op mezelf. Ik mag er zijn.

Daarnaast is er een proces in gang gezet waarbij ik anderen mag begeleiden bij hun ademhalingsproces. Heleen leert ons tijdens de opleiding tot Ademcoach te observeren, de ander (meer) in- dan uit te laten ademen, een intentie neer te zetten waardoor er iets in beweging wordt gezet. Ik heb hiervoor enkele zogenaamde drukpunten (acupressuurpunten) geleerd en zeg hardop affirmaties. De affirmaties verschillen per ademhalingsgebied, waarvan er drie zijn: borst, middenrif en buik.

 

Door de opleiding tot Ademcoach heb ik enkele overtuigingen los kunnen laten, bijv. yoga moet een uur duren. Dat hoeft helemaal niet, enkele oefeningen zijn ook al fijn! Deze yogaoefeningen komen ook aan bod tijdens de opleiding.

Of deze: pas als mijn cliënt tevreden is, ben ik tevreden. Tevredenheid kan in stappen komen en mijn proces is niet het proces van de cliënt.

Naast de lessen over de Ademhaling, de Ademhalingsprocessen, de Acupressuurpunten, de Wim Hof Ademmethode komt er ook een stukje NLP langs; dit is handig, want “taal” gebruik je uiteraard steeds weer bij de Ademhalingssessies. Ook de voorkeuren voor Denken, Voelen of Zien en enkele NLP-technieken komen aan bod.

 

Een goede vriendin van mij had teveel pillen ingenomen en zelfs  in deze situatie bleef ik nu Rustig en Kalm. Natuurlijk was ik verdrietig, voor haar en voor mijzelf, als ik haar had moeten missen. Ik kon het feit dat ze dit gedaan had bij haar laten, als haar proces, haar keuze, haar leven. Enkele maanden geleden was ik hier nog op een heel andere manier mee omgegaan. Ik dank dit aan deze opleiding en ik dank dit aan Heleen, die het op haar unieke manier, aan ons als groep (tien deelnemers) heeft overgedragen.

De opleiding tot Ademcoach heeft mij inzicht gegeven: in mijzelf, in de ademhaling, in mijn focus, in de manier waarop ik in het leven sta: als ademhalend mooi mens.

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen