Adem mini workshop
Adem mini workshop

Adem mini workshop

Sinds lange tijd  heb ik weer een adem miniworkshop gegeven. Het was een leuke groep met veel nieuwe mensen. Er was veel oprechte interesse en de mensen deden de oefeningen actief mee.

Ik geniet van het delen van kennis over de ademhaling. De adem is gereedschap die je altijd bij je hebt en het kan je zoveel opleveren als je er goed gebruik van maakt!

Inhoudelijk gaat de avond over de kracht van de ademhaling. Ik vertel over de drie gebieden waarin je kunt ademen en bovenal ga je dat ook zelf voelen. We hebben ook een vuurademhaling gedaan. Als je even inzinkt op een moment van de dag, dan kun je het volgende doen.

  • Ga rechtop staan.
  • Steek je armen naar voren uit.
  • Adem snel in door je neus en trek je armen naar binnen op je borst.
  • Uitademen doe je via de mond.
  • Herhaal dit 5 keer en je bent weer helemaal fit.

Natuurlijk was er ook een ademanalyse. Het is mooi om te zien wat de ademhaling vertelt over iemand. Ik verbaas me altijd over de waarheid van de ademhaling. Je lichaam liegt niet. In jezelf zit een  onbewuste rijkdom en door je ademhaling te bestuderen ontdek je daar verschillende facetten  van. Soms herken je nog niet wat je lichaam al weet…

Tip voor de sporters. Als je problemen hebt met joggen om niet buiten adem te raken ga de twee keer in ademen en 1 keer uit. Zo neem je meer tijd om goed in te ademen en kan je lichaam meer zuurstof opnemen.

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen