Page content

article content

Zijn waar je bent

Na het toneelstuk van mijn zoon “De strijd om Troje” (hij speelde Odysseus ) fietste ik naar huis. Ik had al eerder weg willen gaan, omdat de lucht er dreigend uitzag, maar mijn zoon wilde nog even blijven. Natuurlijk gaf ik toe…Toen hij 10 minuten later ook wilde gaan, was er een enorme regenbui met onweer en donder.

Vol moed stapten wij op de fiets. Na 1 minuut waren we werkelijk helemaal kletsnat en ik zei tegen hem dat we er toch slimmer aan gedaan hadden als we eerder waren vertrokken. Waarop hij antwoordde dat dit de pérfecte timing was,  anders had hij die regenbui gemist! Hij vond het spannend en gaaf om in de keiharde regen te fietsen, terwijl er donder en bliksem om ons heen was.

Ineens besefte ik dat hij gelijk had. Ik genoot ook van de regen, lekker nat en iets frisser in ieder geval. En bovenal heel gezellig en spannend!

Zijn in het hier en Nu is meestal heel prettig wanneer je werkelijk om je heen kijkt.
In juni ben ik 4 dagen naar een stilte training geweest. Het was een continue training om in het Nu aanwezig te zijn.
Ook al had ik allerlei gedachten die heel iets anders wilden, de werkelijkheid was dat ik daar was en niet ergens anders.
Dus ik heb vele schelpjes bekeken en paadjes geveegd.

Wil je weten waar ik was? Kijk dan op www.jan17.nl
Super fijne plek om er even uit te zijn en je te bezinnen. Wel zing je psalmen tijdens de bezinningsmomenten, dus helemaal stil ben je niet altijd.

Comment Section

0 reacties op “Zijn waar je bent

Plaats een reactie


*