Wim Hof instructeur 10 jaar
Wim Hof instructeur 10 jaar

Vandaag 10 jaar (!) geleden behaalde ik mijn Wim Hof instructeurs diploma.

Ik zat in het allereerste groepje waar hij dit mee deed en het is onvoorstelbaar hoe groot de hele 'Wim Hof beweging’ is geworden.
Fantastisch!

In die tijd zat ik net op YouTube. Ik had lol in het delen van video's en Wim stimuleerde mij ook omdat te doen. De eerste video waarin in zijn ademtechniek uitlegde ging als een malle want er was niemand nog die er iets over had gedeeld.

Helaas was zijn zoon not amused en zo kreeg ik straf van YouTube: ik moest het eraf halen.
Later gebeurde hetzelfde met FB.
Ik moet bekennen dat ik dat altijd pijnlijk heb gevonden. "Waarom gebeurt dit?", dacht ik en ik voelde mij een slachtoffer. Waarom juist mij, Heleen, die zo mega enthousiast was?

Maar soms weet je het 'waarom' niet en gebeurt het toch.

Voor mij als mens is dit een ENORM leerzame ervaring geweest.
Mijn mentor zei namelijk tegen me: "Heleen, het gaat goed met je, want de testen op je pad worden groter. Nu gaat het erom wat je doet. Loop je weg of ga je door?"

Dat kwam binnen. En JA, ik wilde door, want ik heb een drive van binnenuit.

Levenslessen zitten meestal niet in de leuke dingen van het leven verpakt maar in rauwe randjes en later zijn we dankbaar, diep dankbaar.
Ik in ieder geval zeker; ik ben altijd diep dankbaar voor de ervaringen die Wim Hof mij op zoveel manieren heeft laten ervaren. Van letterlijke en figuurlijke kou, haha ;-).
Ik hou van de ademtechniek, de focus, de wijsheid die hij mij leerde en van hem zelf natuurlijk.

Ik ben mijn eigen weg gegaan en dat is wat hij en mijn mentor mij altijd voorhielden: volg je eigen pad en ga door.

Dus zo leerde ik al doende in het leven om over ‘hekjes’ heen te klimmen, dingen die vervelend zijn te laten gaan en hup, weer door.

En mooie is dat mensen mij nu juist vaak volgen omdat ik mijn eigen pad volg. Ga daarom voor wat jij werkelijk wil van binnenuit, je zal uitdagingen tegenkomen, maar uiteindelijk zal het Universum je dragen.


Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen