koude training is gezond
Koude training is gezond
2 min. leestijd

Koude training is gezond

Koude training bbrrrr
Ik voelde mijn wangen van de week ( december) weer gloeien, toen ik mijn jongste dochter op de fiets naar school bracht.
En de kou is gezond weet ik uit ervaring, maar gelukkig is het ook wetenschappelijk bewezen dat koude training je immuunsysteem verbeterd. Je cardiovasculaire systeem activeer je ermee. Wanneer je hart en bloedvaten beter werken, dan heb je een beter bloedtransport. En wanneer je daar ook nog zuurstofrijk bloed doorheen laat stromen, door een juiste ademhalingstechniek, heb je helemaal winst!
Iceman Wim Hof, traint mensen gezonder te worden. Door een bepaalde ademtechniek en koude training is wetenschappelijk bewezen dat je daar fitter, energieker en gezonder van wordt.

Maar die ademtechniek doet nog meer. Je lichaam verzuurt minder snel, want door de adem techniek maak je het lichaam meer basisch. De PH-waarde van het lichaam wordt er door beïnvloed.
De professoren die meewerkten aan het onderzoek waren verbaasd dat het zo sterk werkte 🙂

Doordat je lichaam meer basisch is en minder verzuurd, kunnen sommige bacteriën en virussen niet goed overleven. Het werkt ook ontstekingsremmend. Waardoor bijvoorbeeld een verkoudheid, griep, of ontstekingspijn eerder heelt.
Je helpt jezelf sneller te genezen. Prachtig toch?

Wim Hof zijn missie is om zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte te brengen.

Op 19 oktober 2013, heeft hij het wereldrecord ijs zitten weer verbroken.
Alles is te zien bij www.radioveronica.nl, het was live te volgen allemaal. Spannend, maar het is hem weer gelukt. 24 november komt hij in de uitzending van het programma De Dokters. Ook daar vertelt hij welk positief effect koude training en de ademhaling hebben op ons lichaam.

Bijna 2 uur stond hij in een bak met ijsklontjes. En hij had alle controle nog over zijn lichaam.
Uit eigen ervaring weet ik hoe koud het is, ha ha ha en ik vind het dan ook reuze knap!

Mijn eigen record is maar 9 minuten in water van 4 graden zitten.
Het was tijdens filmopnames die we maakten voor Wim Hof.
Ik hielp mee met een aantal andere instructeurs.

Klik op de link om de filmopname te zien, het duurt maar ruim 2 minuten.

Maar het geeft wel aan dat een mens veel meer kan dan hij denkt.
Zelf heb ik, doordat ik bezig ben gegaan met koude training, naast een betere doorbloeding en gezondheid, ook meer zelfvertrouwen ervaren.
Dat had ik van te voren nooit bedacht, ik wilde alleen mijzelf trainen voor het verbeteren van mijn immuunsysteem.

En wonderlijk genoeg werkte het emotioneel en mentaal heel diep door.
Bijzonder om te ervaren, want ik wilde het leren omdat ik fysiek sterker wilde worden, maar kreeg veel meer dan ik dacht.

Wil jij ook leren hoe die speciale ademtechniek gaat?
Zodat je je immuunsysteem zelf kunt beïnvloeden?
Zodat je een betere doorbloeding krijgt en beter zuurstof opneemt en afvalstoffen sneller af kunt voeren?
Zodat je een sterkere geestelijke wil krijgt?
Dat je kiest voor jezelf?

Er zijn verschillende mogelijkheden om die technieken te leren.

Volg een eker een Wim Hof methode Workshop die ik geef, bij de agenda staan de goede data.

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen