Iceman Wim Hof maakt van Heleen Icewoman...
Iceman Wim Hof maakt van Heleen Icewoman...
1 min. leestijd

Iceman Wim Hof maakt van Heleen Icewoman...

De wonderen zijn de wereld nog niet uit!
Grote koukleum als ik ben, heb ik geleerd om in ijskoud water te zitten, en vooral om rustig en kalm te blijven zitten. Het duurde wel een aantal dagen voordat ik zover was, mijn lichaam reageerde vrij extreem op de koude. Alarm bellen gingen af, dat idee. Ik liep in een meertje in Zweden tijdens een trainingsweek met Wim Hof, maar ik rende eruit.
Ik schrok nogal van de pijn die de kou mij gaf. Het fenomeen van raynaud wat ik heb, helpt ook niet echt gok ik. Maar het lichaam is te trainen en je minset, je gedachten zijn ok te trainen. Dus na een tijdje oefenen, kon ik het opbrengen om rustig en kalm in het water te gaan. Het is een bijzondere ervaring vind ik zelf, ook als een koukleum bent, is het een ervaring die ik je zeer gun.

Waarom?

Omdat je op die manier een nieuw iets in jezelf aanspreekt, je gaat uit je gewoonte, uit je normale doen en laten en je moet zeer, zeer geconcentreerd aan de slag gaan.

Wanneer je dat kunt in ijswater, dan is de grap dat je ook in je verder leven makkelijker koers kunt houden op wat je wilt.

Want je laat je minder afleiden.
Hieronder een video van eind 2011 tijdens een training met Wim Hof waar ik in ijskoud water gaat zitten… Wim Hof heeft eerst nog even een wak voor ons gemaakt, fijn dat hij dat even deed 😉
Ik was een super kou kleum en weet nu hoe ik fysieke pijn, die de kou mij gaf, kan omzetten in focus en kracht. Begin gewoon met koud afdouchen en ontdek wat het met je mind doet.

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen