Icechallenge Friesland Post
Icechallenge Friesland Post
1 min. leestijd

Icechallenge Friesland Post

Op 26 januari 2013 heb ik meegelopen met de Icechallenge, een wereld record en gehaald!

Een blote voeten loop die Wim Hof had bedacht. We moesten 1 kilometer op onze blote voeten lopen op het ijs van Thialf in Heerveen. Uiteindelijk heb ik 1.5 kilometer gelopen, het ging prima en ik had een leuk gesprek met een medeloper.

Had ik wellicht beter niet kunnen doen… Waarom?

Ik heb toch een blaar gekregen..Dat gebeurd wel eens als je toch net iets te lang loopt. Wel hadden we, mijn zoon David liep ook mee, heerlijke warme voeten na die tijd. Voeten gaan echt geweldig gloeien wanneer je ze even confronteert met de koude.
Daarvoor hoef je niet te wachten tot er sneeuw ligt. Je kunt ook op het gras in de ochtend even lopen op blote voeten. Ook dan zul je snel ervaren dat je voeten echt heerlijk gaan gloeien.

En wanneer je voeten gloeien, gaat de rest van je lichaam daar positief op reageren. Je voeten zitten vol met acupressuur punten die corresponderen met organen in je lichaam. Een reflexzone therapeut kan je daar alles over vertellen. (ooit heb ik zelfs nog een voetreflexzone diploma gehaald, des te meer besef ik de winst die vanuit je voeten te behalen is door koude training)

Maar goed, ik heb het dus gehaald, samen met 361 andere mensen die net zo enthousiast waren en er lol in hadden om een echt wereld record neer te zetten! Dat is ons gelukt! De organisatie was erbij en de vermelding in het grote boek is nabij. Heel grappig. Hier een video waar je een beeld krijgt van de Icechallenge 2013

 

 

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen