Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.
Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.
2 min. leestijd

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

sardinie_rood_kl.jpg

Waarom deze foto? Deze foto is gemaakt op Sardinië. Ik was daar met mijn gezin in mei 2008 en logeerde bij een schapenboer. De hele omgeving ademde een authentieke sfeer uit. Ik weet nog dat de boer ons een plek liet zien waar keien op een bepaalde manier geordend waren en hij zei dat het daar al duizenden jaren zo lag. Hij ging op een gegeven moment op een kei staan, keek om zich heen, spreidde zijn armen en zei: Fortuna!  Fortuna!. Nu is mijn Italiaans beperkt, echter dit begreep ik meteen. De rijkdom die hij zag in zijn landschap, zijn schaapjes, wat gasten. Even zo’n moment waarop woorden niet nodig zijn om echt contact te hebben.

Tijdens een wandeling zag ik bovenstaande kei. Ik was verrukt van dit beeld. De kei was in het echt immens groot en heel hoog. In het midden was een diepte gesleten en in die diepte groeide een krachtig mooi plantje. Vanuit het plantje waren ook nog wat grassprietjes verdwaald. Om de kei heen was hoog prachtig groen gras. Het plantje zat heel veilig verborgen in de kei. Het is precies wat ik wil overbrengen met Herleva Coaching.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.  Dit beeld, de foto staat voor mij centraal in mijn coaching en training. Ik zie de kei als de pantsering, verdediging,  die wij mensen vaak nodig hebben om te overleven. De pantsering is soms net een fort waar je niet doorheen kan gaan. En als de verdediging dan niet sterk genoeg is dan wordt er nog een hoger fort gebouwd. De pantsering is vaak fysiek voelbaar in je lichaam, denk maar aan je nek, en je middenrif. Als je stress hebt dan geven die plekken in je lichaam vaak al aan dat het hommeles is.

Toch zit daar in het midden dat mooie warme sappige plantje. Dat warme hart dat altijd maar doorklopt. Dat heel sterk is en de zwaarste stormen overleeft. Dat hart dat gekwetst kan zijn en pijn kan hebben. Maar bovenal lief kan hebben! Liefhebben is de basis van ons bestaan. Vaak willen we dat een ander ons liefheeft, echter dit maakt dat je afhankelijk bent. Mijn liefste wens is dan ook dat iedereen weer contact maakt met dat warme hart in zichzelf. Zodat je de liefde voelt stromen in je en zo ervaart dat de pantsering niet meer nodig is.

Laat  je Ademhaling hierbij je gids, je gereedschap zijn. Door goed te ademen kun je contact maken met je eigen warme hart is het makkelijker om vertrouwen, rust en kracht te voelen. Zo geeft ook NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) je tools die grip op je emoties en denken geven.

Voel je weer blij en vrij! Wil je ook de kracht van je Ademhaling ervaren voel je vrij om geheel vrijblijvend contact op te nemen met heleen@herleva.nl of bel naar 036 53 75 699.

Over de schrijver
Heleen Ytsma is NLP Master, Ademcoach, Wim Hof Methode Instructeur, Yogadocent. Ik werk het liefst samen met mensen die meer willen weten over de (samen)werking van lichaam en geest, open staan voor andere vormen van ontspanning en zich willen verdiepen in technieken voor ademhaling en meditatie.
Reactie plaatsen