Page content

Ademcoachopleiding

10-daagse Adem coachopleiding waarin je de kracht VAN de ademhaling leert doorgronden zodat je jezelf én anderen kunt helpen om gezonder en sterker te worden

  • Wanneer je meer wilt weten over de heilzame effecten van je ademhaling op je gezondheid en je geestkracht
  • Leer super effectieve krachtige ademhalingstechnieken
  • yogaoefeningen voor ontspanning en weerbaarheid
  • Start weekeind opleiding 2018 :15-16 sept, 13/14 okt,10/11 nov 8/9 dec einde 12/13 januari 2019
    Start vrijdag opleiding 2018 : 12 okt, 2, 16, 30 nov, 14, dec, 11, 25 jan, 8 feb en 1 en einde 15 maart

Voor wie?

De opleiding tot Ademcoach is vooral voor coaches/therapeuten die hun coaching repertoire willen uitbreiden.
Ben je geen coach maar heb je wel serieuze belangstelling voor de ademhaling en ademhalingstechnieken?
Dan kun je zeker ook meedoen, want persoonlijke ontwikkeling en de ademhaling gaan samen.
Het is HBO werk en denk niveau.

Deelnemer Vera:
Bijna had ik mij niet opgegeven omdat ik geen coach ben, maar gewoon iemand die goed kan luisteren.
Ik ben zo blij dat ik wel mee heb gedaan, beste cadeau wat ik mijzelf heb gegeven.

Deelnemer Ans:
Gisteren mijn eerste ademavond gegeven. Had vanmorgen meteen al twee enthousiaste mails.
Leuk, je ziet het werkt dus als een olievlek. Heleen, ik wil je heel erg bedanken voor de opleiding. Ik vond het heel inspirerend (haha letterlijk en figuurlijk) De dingen die ik me voor had genomen de keer dat we een doel moesten stellen (later heb ik dat veranderd) heb ik alsnog uitgevoerd.( Ik heb mijn website veranderd, hij moet alleen nog officieel de lucht in en mijn zolder is opgeruimd! Ik heb in huis zelfs meerdere grote projecten aangepakt.) Wat ik heel fijn vond in de opleiding is dat je meteen aangaf dat we het positieve van de ander konden over nemen en het “niet goede’ vooral zelf anders doen. Dat gaf meteen ruimte voor ieder om gewoon fouten te kunnen maken en daar allemaal veel van te leren.
Verder ben je heel respectvol en integer naar ieder en dat had zijn positieve weerslag op de groep.
Er was ruimte voor ieders proces.Je bent heel gedreven en hebt me zeker besmet met die gedrevenheid.
Heleen nogmaals bedankt en “I keep on breathing”!

Wat is een ademcoach

Een ademcoach helpt zichzelf en anderen bij een gezonde persoonlijke en spirituele ontwikkeling door het begrijpen en bewust gebruiken van de ademhaling.

Kernidee van deze opleiding tot ademcoach is dat de adem de levenskracht van ieder mens is. Je adem bevat helendeenergie die essentieel is voor je gezondheid. daarom is het belangrijk dat die energie vrijelijk door lichaam en geest kan stromen. Dat gebeurt door het openen van het ademhalingsysteem met een positieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Opleiding Ademcoach

Tijdens de opleiding werken we vanuit liefde en aandacht.
Zo kun jij je echt ontwikkelen tot een ademcoach die zowel zichzelf als anderen kan laten profiteren van de helende oerkracht van de ademhaling.

DSCN4885

Inhoud

De opleiding Ademcoach bestaat uit vier blokken waarin je onder meer kennismaakt met de verbonden ademhaling en de Wim Hof ademmethode en hartcoherentie.
De ademanalyse – het begrijpen van ademhalingspatronen – neemt een belangrijke plaats in.
Tijdens de opleiding werk je met je eigen ademhaling en die van je medecursisten. Je leert zo de kracht van de adem grondig kennen en bewust gebruiken.

Daarnaast leer je talloze yogaoefeningen voor ontspanning en activering, plus technieken voor meditatie en visualisatie. Je gaat veel oefenen, bewegen en ervaren. We besteden ook aandacht aan een respectvolle en liefdevolle omgang met cliënten.

Na het voltooien van de opleiding ontvang je het certificaat Ademcoach.

De opleiding is verdeeld in vier blokken:

  • Blok 1: Bewustwording van de ademhaling
  • Blok 2: Technieken en tools voor fysieke, emotionele en mentale heling
  • Blok 3: Analyseren en begrip van adempatronen
  • Blok 4: Verdieping van je coachvaardigheden en integratie van je kennis naar zielskwaliteiten

Blok 1: Bewustwording van de ademhaling

Tijdens de 1e en de 2de dag maak je kennis met de verbonden ademhaling en het effect ervan op lichaam en geest. Je leert hoe je deze ademhalingstechniek kunt overbrengen op je medecursisten. Daarbij leer je de drie gebieden waarin je kunt ademen (borst, middenrif en buik) tot in detail kennen.

Blok 2: Technieken en tools voor fysieke, emotionele en mentale heling

Tijdens de 3de en de 4de dag leer je de anatomie van de ademhaling kennen en ontdek je hoe lichaamscellen reageren op een groter aanbod van zuurstof. Daarnaast ontdek je de bijzondere ademmethode van Wim Hof.

Je leert ook yogaoefeningen waarmee je het gebied van het bekken en van het hart opent. Ook maak je kennis met hartcoherentie.
Wat voor impact heeft de frequentie van je ademhaling op je brein.

Blok 3: Analyse en begrip van adempatronen

Tijdens de 5de en 6de dag staat de analyse van de ademhaling centraal. Je kent inmiddels de drie ademgebieden en kunt daarmee bij jezelf oefenen. Nu ga je de ademhaling nog dieper bestuderen. Je leert nauwkeurig waar te nemen hoe iemand ademt en welke informatie dat oplevert over zijn of haar persoonlijkheid. Door de ademanalyse kun je snel doordringen tot de kern van iemands klachten of problemen.
Ook maken we gebruik van hypnotherapie technieken tijdens de ademsessie.

Eigenzinnige portretten die jou raken

Je leert hoe je iemand nog sneller positief kunt beïnvloeden.

Blok 4: Verdieping van je coachvaardigheden en integratie van je kennis naar zielskwaliteiten

Tijdens de 7de, 8e en 9de dag ontdek je welke klachten ontstaan wanneer iemand over (te) weinig ademruimte beschikt. Ook ga je inzien bij welke klachten ademcoaching kan helpen. Je maakt kennis met een aantal oefeningen en bewegingen waarmee je als vanzelf meer ademruimte ervaart. Ook leer je welke acupressuurpunten bij de ademhaling betrokken zijn en hoe je die kunt behandelen.

Wanneer je iemand coacht op ademhaling kunnen emoties loskomen. Daarom leer je ook hoe je nog beter kunt waarnemen wat er dan gebeurt in zijn of haar lichaam, en wat je kunt doen. Ook leer hoe je je eigen energie beter bundelt voor meer doelgerichtheid in je behandeling. Je krijgt een aantal praktische tips die jij je cliënten kunt meegeven. Met deze tips kunnen zij ook thuis hun ademhaling openhouden.

Tijdens de 10de dag vinden persoonlijke evaluaties plaats en ontvang je het diploma Ademcoach.

Je docent is Heleen Ytsma

De opleiding Ademcoach is een initiatief van Heleen Oude Weernink.
De afgelopen jaren heeft ze al honderden mensen geïnspireerd en van hun stress af geholpen zodat zij beter in vel zaten en echt weer zin in het leven kregen.

Voor Heleen begint alles bij de helende kracht van een goede ademhaling: effectieve ademhalingstechnieken waarmee je eenvoudig lichamelijke en geestelijke rust creëert. Haar missie is zo veel mogelijk  mensen de kracht van hun ademhaling te laten ervaren.

Praktische informatie

Waar vindt de opleiding plaats: Huizerweg in Bussum centrum HearthouseAdemcoach opleiding herleva
Hoe lang duurt de opleiding: de opleiding duurt 10 dagen van 10.00 tot 17.00 uur
Wie is de trainer: Heleen Ytsma
Investering: 1495 inclusief btw uitegebreide manuel, boek Helende adem, NLP in een notendop CD, Ontspanning en Mediteer CD en de NLP in een notendop online training, en email support.

Wil jij ook Ademcoach worden?

Email dan naar heleen@herleva.nl en ik neem zo snel mogelijk contact met je op, leuk je te spreken!

 

Comment Section

2 reacties op “Ademcoachopleiding


Door colette op 6 april 2015

hallo Heleen, als aanvulling op mijn Quantum Touch opleiding lijkt het mij erg interessant om een opleiding tot ademtherapeut te volgen. komt er in het najaar ook nog een cursus?

vriendelijke groet,
Colette André


Door P. Sangen op 27 februari 2016

Beste Heleen, momenteel ben ik nog bezig met een NLP coachopleiding tot juli. Mijn vraag is ook of er op een later moment nog een cursus tot ademcoach start. Ik heb nl interesse in deze opleiding. Vriendelijke groet, P

Plaats een reactie


*