Opleiding Ademcoach

10-daagse training waarin je de kracht van de ademhaling leert doorgronden zodat je jezelf én anderen kunt helpen om gezonder en sterker te worden

 • Wanneer je meer wilt weten over de heilzame effecten van je ademhaling op je gezondheid en je geestkracht
 • Leer drie super effectieve krachtige ademhalingstechnieken
 • Verdieping in jezelf zodat je nog meer op je ware pad gaat lopen
 • Concentratie en mindset training
 • Bewustwording van jezelf door je adem
 • Weekeind opleiding start 2018: 17-18 februari, 17-18 maart, 14-15 april, 26-27 mei, 23-24 juni.
 • Maandagopleiding start:
  30 oktober, 13-27 november, 18 december, 15-29 januari 2018, 12 februari, 5-19
  maart, 9 april laatste dag. ( VOL)
  Start 2018:12-26 maart, 16-23 april, 14-28 mei, 11-25 juni, 10-24 september.

Voor Wie?

De opleiding tot Ademcoach is voor coaches/therapeuten psychologen die hun coaching repertoire willen uitbreiden.DSCN4885
Ben je geen coach maar heb je wel serieuze belangstelling voor de ademhaling en ademhalingstechnieken? Dan kun je zeker ook meedoen, want persoonlijke ontwikkeling en de ademhaling gaan samen. Ik zie dat veel mensen willen naast hun baan zichzelf verder ontwikkelen en misschien in de toekomst er iets beroepsmatig mee willen doen. Ook dan ben je van harte welkom. Je hoeft niet je werk er van te maken, het kan wel.
Het is HBO werk en denk niveau.

Wat is een ademcoach

Een ademcoach helpt zichzelf en anderen bij een gezonde persoonlijke en spirituele ontwikkeling door het begrijpen en bewust gebruiken van de ademhaling.

Kernidee van deze opleiding tot ademcoach is dat de adem de levenskracht van ieder mens is.
Je adem bevat helende energie die essentieel is voor je gezondheid. daarom is het belangrijk dat die energie vrijelijk door lichaam en geest kan stromen.
Dat gebeurt door het openen van het ademhaling systeem met een positieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid.
We zijn bezig met bewustwording van de ademhaling en door de adem leer je jezelf beter kennen.

Opleiding Ademcoach

Tijdens de opleiding werken we vanuit liefde en aandacht. Zo kun jij je echt ontwikkelen tot een ademcoach die zowel zichzelf als anderen kan laten profiteren van de helende oerkracht van de ademhaling.

Inhoud

De opleiding Ademcoach bestaat uit vier blokken waarin je onder meer kennismaakt met de verbonden ademhaling de Wim Hof ademmethode en hartcoherentie.
De ademanalyse – het begrijpen van ademhalingspatronen – neemt een belangrijke plaats in, daarnaast ben je bezig je mindset, je scheppende vermogen verder te ontwikkelen en in te zetten in je leven.
Tijdens de opleiding werk je met je eigen ademhaling en die van je medecursisten.
Je leert zo de kracht van de adem grondig kennen en bewust gebruiken.

Daarnaast leer je oefeningen voor ontspanning en activering, plus technieken voor meditatie en visualisatie.
Je gaat veel oefenen, bewegen en ervaren.
We besteden ook aandacht aan een respectvolle en liefdevolle omgang met cliënten.
Na het voltooien van het theorie en praktijk examen op de laatste dag van de opleiding ontvang je het diploma Ademcoach gecertificeerd door de KTNO en erkend door verschillende beroepsverenigingen zoals de BATC, LVNG en NVST.

Reactie van Monique professioneel zangeres, zangcoach

De opleiding is verdeeld in vier blokken:

 • Blok 1: Bewustwording van de ademhaling
 • Blok 2: Technieken en tools voor fysieke, emotionele en mentale heling
 • Blok 3: Analyseren en begrip van adempatronen
 • Blok 4: Verdieping van je coach vaardigheden en integratie van je kennis naar zielskwaliteiten

Blok 1: Bewustwording van de ademhaling

Tijdens de 1e en de 2de dag maak je kennis met de verbonden ademhaling en het effect ervan op lichaam en geest. Je leert hoe je deze ademhalingstechniek kunt overbrengen op je medecursisten. Daarbij leer je de drie gebieden waarin je kunt ademen (borst, middenrif en buik) tot in detail kennen.

Blok 2: Technieken en tools voor fysieke, emotionele en mentale heling

Tijdens de 3de en de 4de dag leer je de fysieke kant van de ademhaling kennen en ontdek je hoe lichaamscellen reageren op een groter aanbod van zuurstof. Daarnaast ontdek je de bijzondere ademmethode van Wim Hof.
Je mindset trainen en focus hebben houden en trainen.

Je leert ook NLP coach technieken gebruiken en inzetten bij een ademsessie. Ook maak je kennis met hartcoherentie. Wat voor impact heeft de frequentie van je ademhaling op je brein, de zogenaamde HRV.

Blok 3: Analyse en begrip van adempatronen

Tijdens de 5de en 6de dag staat de analyse van de ademhaling centraal en de accupresuur punten leer je.
Je kent inmiddels de drie ademgebieden en kunt daarmee bij jezelf oefenen. Nu ga je de ademhaling nog dieper bestuderen. Je leert nauwkeurig waar te nemen hoe iemand ademt en welke informatie dat oplevert over zijn of haar persoonlijkheid. Door de ademanalyse kun je snel doordringen tot de kern van iemands klachten of problemen.
Ook maken we gebruik van hypnotherapie technieken tijdens de ademsessie.

Je leert hoe je iemand nog sneller positief kunt beïnvloeden.

Blok 4: Verdieping van je coach vaardigheden en integratie van je kennis naar zielskwaliteiten

Tijdens de 7de, 8e en 9de dag ontdek je welke klachten ontstaan wanneer iemand over (te) weinig ademruimte beschikt.
Ook ga je inzien bij welke klachten ademcoaching kan helpen. Je maakt kennis met een aantal oefeningen en bewegingen waarmee je als vanzelf meer ademruimte ervaart. Ook leer je welke acupressuurpunten bij de ademhaling betrokken zijn en hoe je die kunt behandelen.

Wanneer je iemand coacht op ademhaling kunnen emoties loskomen. Daarom leer je ook hoe je nog beter kunt waarnemen wat er dan gebeurt in zijn of haar lichaam, en wat je kunt doen. Ook leer hoe je je eigen energie beter bundelt voor meer doelgerichtheid in je behandeling. Je krijgt een aantal praktische tips die jij je cliënten kunt meegeven.
Met deze tips kunnen zij ook thuis hun ademhaling openhouden.

Tijdens de 10de dag vind het theorie en praktijk examen plaats en ontvang je het diploma Ademcoach. ( waar nodig kun je individueel herkansen)

Je docent is Heleen Ytsma

De opleiding Ademcoach is een initiatief van Heleen Ytsma.
De afgelopen jaren heeft ze al honderden mensen geïnspireerd en van hun stress af geholpen zodat zij beter in vel zaten en echt weer zin in het leven kregen.

Voor Heleen begint alles bij de helende kracht van een goede ademhaling: effectieve ademhalingstechnieken waarmee je eenvoudig lichamelijke en geestelijke rust creëert. Haar missie is zo veel mogelijk mensen de kracht van hun ademhaling te laten ervaren.

Praktische informatie

Waar vindt de opleiding plaats: De Binderij 9, Almere.
Start: Tijden zijn van 10.00 -17.00 uur
Weekeindopleiding start: 17-18 februari, 17-18 maart, 14-15 april, 26-27 mei, 23-24 juni.
Maandagopleiding start: 30 oktober, 13-27 november, 18 december, 15-29 januari 2018, 12 februari, 5-19 maart, 9 april laatste dag.

Hoe lang duurt de opleiding: de opleiding duurt 10 dagen gemiddeld kost het huiswerk je 3 uur per week.
Wie is de trainer: Heleen Ytsma
Investering: 1395 euro, uitgebreide manuel en werk sheets, boek Helende Adem ( voor een fit en energierijk leven) NLP in een notendop CD, Mediteer en ontspannings CD, NLP in een notendop online training.

Wil jij ook Ademcoach worden?
Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.
Email naar heleen@herleva.nl en ik spreek je graag om samen met jou te ontdekken of deze opleiding iets voor je is op dit moment.